Konami’s Metal Gear Solid Master Collection Deel 1: bugs, bonusinhoud en patches

Konami’s Metal Gear Solid Master Collection Deel 1: bugs, bonusinhoud en patches

Samenvatting:

De release van Konami’s Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 heeft fans enthousiast gemaakt met de belofte om iconische titels opnieuw te bekijken. Deze opwinding wordt echter getemperd door de aanwezigheid van bugs en problemen. We bekijken de inhoud van de collectie diepgaand, onderzoeken bekende problemen en bespreken Konami’s plannen voor patches na de lancering. Of je nu een toegewijde Metal Gear-liefhebber bent of een nieuwsgierige gamer, dit overzicht houdt je op de hoogte.


MGS Collection Vol 1 – Bugs, bonusinhoud en patches

Konami’s Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 is een langverwachte bundel die klassieke titels uit de Metal Gear-serie samenbrengt. De release brengt echter een behoorlijk aantal bugs en problemen met zich mee, waardoor fans reikhalzend uitkijken naar patches na de lancering. In dit artikel duiken we in de inhoud van de collectie, belichten we de bekende problemen en onderzoeken we wat Konami in petto heeft voor toekomstige updates.

video
play-rounded-fill

De collectie bestaat uit vijf hoofdtitels: Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Naast deze geliefde klassiekers kunnen spelers bonusinhoud en functies verwachten die de game-ervaring verbeteren. Hoewel het vooruitzicht om deze iconische games opnieuw te bekijken opwindend is, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de problemen die gepaard gaan met de eerste release.

Bugs en problemen

Konami heeft verschillende problemen erkend die spelers kunnen tegenkomen in Metal Gear Solid Master Collection Volume 1. Deze problemen omvatten ondertitelingsproblemen met de bonusinhoud voor Metal Gear en Snake’s Revenge, een CRT-scanlinefilter en de mogelijkheid om de pixel te wijzigen beeldverhouding, die in toekomstige updates zal worden toegevoegd. Bovendien zullen de MSX2-versies van Metal Gear en Metal Gear 2 een optie krijgen om te schakelen tussen venster- en volledig schermmodus vanuit het optiemenu. Spelers van Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty kunnen aanzienlijke vertraging ervaren in bepaalde tussenfilmpjes en een kleine vertraging in de timing van een bepaald visueel effect.

Konami heeft plannen om het schakelen tussen venstermodus en volledig scherm mogelijk te maken via het optiemenu op het titelscherm. Metal Gear Solid 3: Snake Eater heeft ook last van typefouten in de ondertitels voor de originele EU-versies van Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje (EFIGS), evenals kleine verschillen in timing voor een scène en achtergrondmuziek in een bepaald filmpje . Bovendien is er voor deze titel een optie gepland om te schakelen tussen venstermodus en volledig scherm.

Bonusinhoud

De toevoeging van bonuscontent aan de Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 is een spannend vooruitzicht voor fans. Het biedt de mogelijkheid om dieper in de wereld van Metal Gear te duiken en aanvullende inhoud te ervaren die niet aanwezig was in de originele releases. Het is echter van cruciaal belang om op te merken dat er meldingen zijn geweest van problemen met de ondertiteling voor deze bonusinhoud, die de algehele ervaring voor sommige spelers beïnvloeden. Konami heeft dit probleem erkend en werkt aan een oplossing om ervoor te zorgen dat spelers ten volle kunnen genieten van de toegevoegde inhoud.

CRT-scanlijnfilter en pixelverhouding

Een van de beloofde functies in de Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 is de toevoeging van een CRT-scanlinefilter en de mogelijkheid om de pixelverhouding te wijzigen. Deze toevoegingen kunnen de visuele esthetiek van de games aanzienlijk beïnvloeden en een nostalgische ervaring bieden voor degenen die zijn opgegroeid met oudere gameconsoles. Hoewel er lang wordt uitgekeken naar deze functies, zullen ze bij de lancering niet onmiddellijk beschikbaar zijn. Konami is van plan ze in patches na de lancering te introduceren, waardoor de algehele aantrekkingskracht van de collectie wordt vergroot.

MSX2-versies en weergavemodi

Voor fans van de originele Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake is de opname van de MSX2-versies in de collectie een welkome aanvulling. Om tegemoet te komen aan de verschillende spelersvoorkeuren werkt Konami aan het toevoegen van een optie om voor deze titels te schakelen tussen venster- en volledig schermmodi vanuit het optiemenu. Deze aanpassing zorgt ervoor dat spelers kunnen genieten van de klassieke gameplay op de manier die het beste bij hen past.

MGS 2 Cutscene-vertraging en visueel effect

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty staat bekend om zijn boeiende verhalen en filmische tussenfilmpjes. Sommige spelers kunnen echter te maken krijgen met een aanzienlijke vertraging in bepaalde tussenfilmpjes en een kleine vertraging in de timing van een specifiek visueel effect. Deze problemen kunnen van invloed zijn op de algehele onderdompeling en gameplay-ervaring. Gelukkig is Konami zich bewust van deze problemen en is van plan een oplossing te implementeren waarmee spelers kunnen schakelen tussen venstermodus en volledig scherm vanuit het optiemenu op het titelscherm.

MGS 3 Typefouten en timing van ondertitels

In Metal Gear Solid 3: Snake Eater kunnen spelers typefouten tegenkomen in de ondertitels van de originele EU-versies van Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje (EFIGS). Hoewel dit de gameplay niet fundamenteel beïnvloedt, kan het een afleidend element zijn voor degenen die waarde hechten aan nauwkeurige vertalingen. Bovendien zijn er timingverschillen in een specifiek filmpje die afwijken van het origineel. Konami is van plan deze problemen aan te pakken en een soepelere en plezierigere ervaring voor spelers te garanderen.

Venster- en volledig schermmodus

De mogelijkheid om te schakelen tussen venstermodus en volledig schermmodus is voor veel spelers een essentiële functie, waardoor ze hun game-ervaring kunnen afstemmen op hun voorkeuren. Konami heeft deze behoefte onderkend en is van plan deze optie aan te bieden voor zowel Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty als Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat spelers van deze klassieke titels kunnen genieten op de manier die het beste bij hen past.

Conclusie

Concluderend biedt Konami’s Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 een opwindende kans om klassieke titels uit de Metal Gear-serie opnieuw te bekijken. Het is echter essentieel om op de hoogte te zijn van de bugs en problemen die bij de eerste release horen. Konami heeft zijn toewijding getoond om deze problemen aan te pakken met patches na de lancering. Of je nu een toegewijde fan bent of nieuw bij de serie, deze collectie belooft een nostalgische en boeiende game-ervaring.

Veelgestelde vragen
  • Vraag 1: Welke games zijn opgenomen in Metal Gear Solid Master Collection Volume 1?
    • A1: De collectie omvat Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater.
  • Vraag 2: Zijn er problemen met de bonusinhoud in de collectie?
    • A2: Ja, er zijn meldingen geweest van problemen met de ondertiteling bij de bonusinhoud voor Metal Gear en Snake’s Revenge. Konami werkt aan een oplossing voor dit probleem.
  • Vraag 3: Wanneer zijn de opties voor het CRT-scanlijnfilter en de pixelverhouding beschikbaar?
    • A3: Deze functies worden toegevoegd in patches na de lancering, maar een exacte releasedatum is niet gespecificeerd.
  • Vraag 4: Kan ik schakelen tussen venstermodus en volledig scherm in de MSX2-versies van Metal Gear en Metal Gear 2?
    • A4: Ja, Konami is van plan een optie toe te voegen waarmee spelers kunnen schakelen tussen venstermodus en volledig scherm vanuit het optiemenu.
  • Vraag 5: Hoe gaat Konami de timingproblemen in Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty aanpakken?
    • A5: Konami is van plan spelers in staat te stellen tussen venstermodus en volledig scherm te schakelen vanuit het optiemenu op het titelscherm om deze problemen op te lossen.