Kwartaalcijfers Nintendo bekend

Kwartaalcijfers Nintendo bekend

Het zal voor nagenoeg niemand een grote verassing zijn dat het niet verkeerd gaat met hoe de Nintendo Switch wordt ontvangen. Laten we daar eens wat cijfers aan koppelen!

Kwartaalcijfers software

De laatste kwartaalcijfers van Nintendo zijn 31 januari 2019 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat er van Super Smash Bros Ultimate in nog geen 4 weken ruim 12 miljoen stuks zijn verkocht, en daarmee gelijk achter Mario Kart 8 Deluxe (15 miljoen verkopen) en Super Mario Odyssey (13 miljoen verkopen) komt te staan. 

Maar Super Smash Bros. Ultimate is natuurlijk pas veel korter uit dus we zullen die aantallen alleen nog maar zien stijgen.

Verkoopcijfers Nintendo Switch

Ook mogen ze bij Nintendo zeker niet klagen over het aantal verkochte Nintendo Switch console’s, want dat aantal is al opgelopen tot ruim 32 miljoen.

Verder zijn er nu ruim 163 miljoen switch games verkocht, met deze cijfers gaat de Nintendo Switch de Wii U nog verder voorbij. Van de Wii U zijn namelijk maar 13.56 miljoen apparaten verkocht en ruim 102 miljoen games.

Kortom Nintendo is op zowel software als hardware vlak enorm goed bezig.

Mocht je de gehele kwartaalcijfers willen bekijken kan dat hier; https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/software/index.html