Leden van piraterijgroep Team Xecuter gearresteerd

Leden van piraterijgroep Team Xecuter gearresteerd

Nintendo heeft zeker gevochten om te voorkomen dat Team Xecuter hun 3DS- en Nintendo Switch-hardware aanpast en illegaal maakt en ervan probeert te profiteren.

Het gevecht van Nintendo is nog niet voorbij, maar de volharding van het bedrijf werpt zijn vruchten af. Volgens het ministerie van Justitie zijn “twee leiders van een van de meest beruchte videogamepiraterijgroepen ter wereld, Team Xecuter, gearresteerd en in hechtenis genomen en worden ze aangeklaagd bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Seattle”.

In rekening gebracht als volgt

Ze zeiden ook dat de twee “werden aangeklaagd in een federale aanklacht die vandaag is ontsloten. In de aanklacht wordt beweerd dat de beklaagden leiders waren van een criminele onderneming die illegale apparaten ontwikkelde en verkocht waarmee populaire videogameconsoles werden gehackt, zodat ze konden worden gebruikt om ongeautoriseerde of illegale kopieën van videogames te spelen.

De onderneming richtte zich op populaire consoles zoals de Nintendo Switch, de Nintendo 3DS, de Nintendo Entertainment System Classic Edition, de Sony PlayStation Classic en de Microsoft Xbox.

Elke beklaagde wordt beschuldigd van 11 misdrijven, waaronder samenzwering om draadfraude te plegen, draadfraude, samenzwering om technologische maatregelen te omzeilen en handel te drijven in omzeilingsapparatuur, handel in omzeilingsapparatuur en samenzwering om witwaspraktijken te plegen “. 

Het einde van piraterij?

Nou nou nou … goed voor Nintendo. Maar het zal niet het einde zijn van piraterij.

Maar als er een valt, nemen anderen hun plaats in, is echt alles wat ik kan zeggen.
Dit is in het verleden altijd het geval geweest en zal dat in de toekomst waarschijnlijk ook zijn.

Ik hoop echt dat Nintendo één ding zal doen; wanneer een Nintendo Switch-opvolger of Pro uitkomt … behoud het Nintendo Switch Online-ecosysteem EN daarmee de gamebibliotheek die je hebt gekocht. Meer partijen gaan die weg en dit voorkomt dat veel mensen zelfs maar hun systeem willen hacken.

Zie het zo; vroeger was er geen Netflix, Hulu, Disney + enzovoort … dus mensen downloadden een heleboel. Nu zijn deze opties hier, er zijn zeker nog mensen die dingen downloaden MAAR het is een dag en nacht verschil in vergelijking.

Hetzelfde geldt voor games als mensen niet voor de achtste keer weer geld hoeven uit te delen om Zelda A Link to the Past, Super Mario All stars enzovoort te verkrijgen.

Volg toonaangevende voorbeelden in dat opzicht, zoals Steam.

Wat vinden jullie?

Ad