LEGO City Undercover ontwikkelaars – Nintendo’s betrokkenheid

LEGO City Undercover ontwikkelaars – Nintendo’s betrokkenheid

Bijna tien jaar geleden sinds LEGO City Undercover op de Nintendo Wii U-console werd uitgebracht. Het is ook 4 jaar geleden dat het op de Nintendo Switch werd uitgebracht.

Volgens hoofdanimator Matt Palmer en LEGO Group-producent Darryl Kelley speelde Nintendo meer een rol bij de game dan je denkt.

Palmer en Kelley spraken over de kwestie in een aflevering van een podcast genaamd Bits N’ Bricks. Palmer onthulde dat Nintendo betrokken was bij “alles, van natuurlijk de ontwikkelingskant, zelfs tot aan het marketingstuk en de plannen om daadwerkelijk met de titel op de markt te komen”.

Nintendo’s betrokkenheid

Nintendo toonde zelfs interesse om “dit een exclusieve titel te maken voor hun nieuwe console, die op dat moment in ontwikkeling was”.

Volgens Kelley: “Ik denk dat er gesprekken zijn geweest over het werken met Nintendo, maar misschien meer aan de fysieke kant, dus mogelijk met, weet je, of het een licentieovereenkomst is of kijken naar enkele van de verschillende eigenschappen die Nintendo heeft en produceert fysieke LEGO-sets, maar nooit in een mate van het creëren en echt samenwerken om een ​​titel te creëren, die in dit geval opnieuw zou worden behandeld als een echte first-party titel op hun platform”.

Kelley vervolgde en zei dat “we ze hand in hand zouden ontmoeten en nauw zouden samenwerken met een heer genaamd Tim Bechtel bij Nintendo of America.

We zouden het hebben over de ontwikkeling van de game. We zouden builds tegelijkertijd beoordelen, onze feedback en inputtest geven, de QA helpen. Ze waren dus zeer, zeer betrokken bij de ontwikkeling, niet alleen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de kwaliteit die we allemaal zouden verwachten van zowel Nintendo als de LEGO Group, en de hoge normen die we volgens mij allemaal hebben, maar ook de Ook de go-to-market-strategie was iets dat zeer diep geïntegreerd was in de LEGO Groep en Nintendo”.

Over LEGO City Undercover

Doe mee met de achtervolging! Speel in LEGO® CITY Undercover als Chase McCain, een politieagent die undercover moet gaan om de beruchte – en onlangs ontsnapte – crimineel Rex Fury op te sporen en een einde te maken aan zijn misdaadgolf in de hele stad.

Met coöp voor twee spelers kunnen vrienden de uitgestrekte open-wereldmetropool LEGO® City verkennen, met meer dan 20 unieke districten om te onderzoeken, autodieven om te arresteren, hilarische filmreferenties om te ontdekken, voertuigen om in te rijden, en honderden verzamelobjecten. LEGO CITY Undercover combineert geestige, originele verhalen met kenmerkende LEGO-humor om een ​​leuke ervaring te creëren voor spelers van alle leeftijden.