Level-5 – Megaton Musashi off-screen trailer en meer

Level-5 – Megaton Musashi off-screen trailer en meer

Level-5 heeft eindelijk een trailer en website onthuld voor Megaton Musashi. In 2016 is een crossmediaal project in de vorm van de mecha-serie Megaton Musashi aangekondigd.

Het project, in dezelfde richting als Yo-kai Watch en Snack World, is gebaseerd op een concept dat een “combinatie is van klassieke robotverhalen en schoolmysteries.”

In het kort

Zoals eerder aangekondigd, zal het crossmediale project een RPG-, anime-, speelgoedlijn, enz. Bevatten. Level-5 heeft Bandai al als speelgoedlijnpartner gekozen.

Hoewel er nog geen platforms voor zijn game zijn aangekondigd, merkte Level-5’s CEO al heel lang op dat hij wilde dat de game op grotere schermen speelbaar was.

■ Over

Een klassiek robotverhaal + Schoolmysteriedrama

Naast intense robotgevechten, zal een spannend verhaal zich ontvouwen op de academie.

In 2118 sloeg een mysterieuze buitenaardse kracht genaamd “Dractor” plotseling neer op aarde. Binnen een paar dagen kreeg het totale controle over de planeet.

De aarde werd geboord in de vorm van een doughnut en de planeet werd een buitenaards nest. Degenen die zijn ontsnapt naar de “Shelter”, een woonfaciliteit met een sterk defensief vermogen, planden hun tegenaanval.

Hun laatste hoop. De kracht om tegen de overweldigend grote wapens van de aliens in te gaan … De naam is “Musashi”, een gigantische robot van megaton-klasse.

■ Personages

Yamato Ichidaiji (ingesproken door Masakazu Morita)

De hoofdpiloot van Musashi Unit 1. Terwijl hij het kleine spul niet zweet, kunnen kleine dingen hem soms in brand helpen zetten. Hij is een zeer capabele piloot met een goed beoordelingsvermogen, reflexen en andere goede eigenschappen.

Ryuugo Hijikata (ingesproken door Tatsuhisa Suzuki)

De piloot van Musashi Unit 2. In tegenstelling tot Yamato komt hij af als leider van een jeugdbende. Hoewel hij eruitziet als een bloedige delinquent, is hij eigenlijk een goede vent met een groot hart.

Teru Asami (ingesproken door Miyu Irino)

De piloot van Musashi Unit 3. Een topelite als het gaat om prestaties. Hij is kalm en nooit bewaakt. In het begin komt hij eerst af van verschillende dingen, maar verlangt hij eigenlijk naar vriendschap.

Andere karakters

 • Reiji Amemiya (ingesproken door Kaito Ishikawa) – Een student die overstapte naar de middelbare school van de protagonisten nadat Yamato en de anderen Grit Fused-Type hadden verslagen. Wie is deze mysterieuze transferstudent …?
 • Yuuka Nishino (ingesproken door Ayana Taketatsu) – Yamato’s klasgenoot. Het hoofd van de schoolkrant. Ze is enthousiast als het gaat om clubactiviteiten en is altijd op zoek naar primeurs. Bij het onderzoeken van mysterieuze gevallen in de stad, begint ze een ongemakkelijk gevoel te voelen over de stad …
 • Sayaka Minami (ingesproken door Maaya Sakamoto) – De projectleider van het M-Plan die de drie Musashi-piloten instrueert van de Musashi-controlebrug. En wat is het M-plan …?
 • Queen (ingesproken door Miyuki Sawashiro) – The Queen of Dractor. Zelfs wanneer Grit Fused-Type wordt vernietigd, zegt ze: “Je bent wanhopig om te overleven. Heerlijk, niet waar? “Wat zal haar volgende stap zijn in de richting van het uitsterven van de mens?

■ Robots

Megaton Musashi

De sterkste gigantische robot op aarde, gemaakt door de collectieve inspanningen van de technologieën van de planeet. Het is ongeveer 60 meter lang en is een combinatie van de drie kleinere Musashi-eenheden. Naast standaard wapens zoals een foton revolver, heeft het een geheim wapen in de vorm van de diffusie blaster.

Sky Build

Megaton Musashi is een supergrote machine die bestaat uit de drie kleinere Musashi-eenheden. De combinatie van deze drie eenheden vereist veel energie. Om te combineren moet elke eenheid hun voortstuwingsmotoren en vrije val stopzetten. Dit luchtcombinerende mechanisme wordt ‘Sky Build’ genoemd.

Duik-klasse eenheden

“Diver-klasse” -eenheden zijn essentieel voor de strijd van de mensheid tegen Dractor. Hoewel niet individueel zo sterk als Megaton Musashi, is de vechtkracht van een groep eenheden uit de Diver-klasse allesbehalve formidabel.

Tot de eenheden van de Diver-klasse behoren:

 • Diver Unit Zero-6
 • Diver Unit Robinson
 • Diver Unit Carnegie

Dractor’s bewapening

De wapens van Dractor zijn machines gemaakt met een wetenschappelijke sterkte die enkele honderden jaren verder gaat dan die van mensen. Ze vallen de Shelter in grote aantallen aan.

Hun eenheden omvatten:

 • Grit Attack-Type
 • Grit Humanoid
 • Grit luchtsoort
 • Grit Fused-Type – De vorm van verschillende tientallen Grit, die werden vernietigd door Megaton Musashi, die onmiddellijk werden gereconstrueerd en gecombineerd. De enorme omvang is geen vergelijking met de grootte van de robots van de mensheid.

■ Wereld

Doughnut  Earth

De setting van het verhaal is “Donut Earth”, waar 90 procent van de bevolking is overleden. Er is iets dat eruit ziet als een kern in het midden.

In de Shelter die op de verwoeste aarde is gebouwd, brengen mensen hun dagelijks leven door alsof er niets was gebeurd. Op het eerste gezicht lijken de middelbare school waar de protagonisten heen gaan en de stad waarin ze wonen niets bijzonders, maar …

De aarde werd binnengevallen door de buitenaardse kracht bekend als Dractor en is vernietigd tot het punt waarop het pijnlijk is om naar te kijken.

Ad