Levelhead in november

Levelhead in november

Een chaotische multiplayer platformer, zo kan je Levelhead in het kort omschrijven.  Levelhead komt naar de Nintendo Switch, de release staat gepland voor november dit jaar. Dit maakte Butterscotch Shenanigans onlangs bekend.

Over Levelhead

Levelhead is een creatieve platformgame voor 1-4 spelers waarin je in de huid kruipt van een robot. In deze platformer reis je met maximaal drie anderen door verschillende werelden. Daarbij moet je zo veel mogelijk goudstukken verzamelt en tegenstanders probeert te ontwijken of juist te verslaan.

Naast het spelen van levels kunnen spelers ook zelf levels maken en online delen met aderen. In eerste instantie lijkt dit wat weg te hebben van de immens populaire game Mario Maker die op de Wii U verscheen.

Toch is er een groot verschil, waarbij je bij Mario Maker vooral in je eentje bezig was draait Levelhead echt om het samenwerken. Ook het maken van de levels kan met vier mensen tegelijk wat soms voor behoorlijk wat chaos kan zorgen.

video

Levelhead verschijnt op meerdere platformen en zal crossplay bevatten. Levels die gemaakt zijn op de Switch zullen zo ook speelbaar zijn op bijvoorbeeld een Playstation of Xbox.

Een exacte lanceringsdatum van Levelhead is nog niet bekend. Wel weten we dat het spel ergens in November naar de Nintendo eShop.