Little Town Hero – Meer details over hoofdpersoon Axe en het Battle System

Little Town Hero – Meer details over hoofdpersoon Axe en het Battle System

Game Freak en Nintendo hebben via 4Gamer meer informatie vrijgegeven over de eerste set hoofdpersonages van Little Town Hero, samen met de details van het vechtsysteem.

video

We hebben nu kennis gemaakt met de hoofdrolspeler Axe, inclusief zijn jeugdvrienden Shipu en Nezu. Bovendien is een overzicht van het gevechtssysteem met de monteur ‘Ideas’ gedeeld.

Over Little Town Hero

Het verhaal draait om de jonge Axe, die ervan droomt de wereld buiten zijn stad te bezoeken. De stedelingen wagen zich niet buiten de stad, want het is gevaarlijk, maar op een dag verschijnt er een groot monster in de stad.

Dankzij de kracht van een mysterieuze rots die Axe in de kolenmijnen in de stad vindt, kan hij het monster verdrijven en begint hij aan zijn reis naar het geheim van zijn stadje.

Muziek is gecomponeerd door Toby Fox of Undertale fame, en gearrangeerd door Pokemon-serie veteraan Hitomi Sato. De regisseur van Little Town Hero is Pocket Card Jockey-regisseur Masao Taya.

Axe
Een jonge jongen die in een klein stadje woont. Omdat het hem verboden is de stad te verlaten, droomt hij ervan zich buiten te wagen en de wereld te zien. De steen in zijn linkerarm is een mysterieuze steen met de kracht om monsters te verslaan.

Shipu
Axe’s jeugdvriend. Ze vertelt Axe vaak om zijn streken en wanneer hij te ver gaat.

Nezu
Axe’s jeugdvriend. Hij speelt meestal grappen met anderen samen met Axe, maar is ook betrouwbaar in een krappe situatie. Axes beste vriend.

Gevechten

Gevechten gaan door ideeën te kiezen die rond Axes hoofd verschijnen. Er is niet één hand met ideeën die in elke situatie een zekere win-strategie oplevert. De game gaat over het gebruik van deze ideeën, vechtgimmicks uit het gebied waar je bent en hulp van de stedelingen om veldslagen te winnen.

Nadat je een idee hebt gekozen, gebruik je je idee tegelijkertijd met de vijand. Bekijk goed welke opties de vijand heeft voordat je je zet kiest.

Wat belangrijk is, is echter niet alleen jezelf en de vijand, maar ook de verschillende locaties waar je naartoe kunt rennen, die verschillende gimmicks en dorpelingen hebben om hulp van te krijgen.