Lost In Random komt op 10 september

Lost In Random komt op 10 september

Electronic Arts en ontwikkelaar Zoink Games hebben de releasedatum aangekondigd voor Lost In Random op Nintendo Switch. De op gotische sprookjes geïnspireerde actiegame wordt op 10 september gelanceerd voor Nintendo Switch en andere platforms.

video

Over Lost In Random

Het koninkrijk der willekeur, geregeerd door een slechte koningin, is verdeeld in zes schimmige rijken waar het leven wordt gedicteerd door een vervloekte zwarte dobbelsteen. Op reis als Even, zullen spelers door de mysterieuze geplaveide straten van het land lopen, de onvoorspelbare bewoners ontmoeten en moedige speurtochten ondernemen om haar zus, Odd, uit de klauwen van Hare Majesteit te redden.

Onderweg werken ze samen met Dicey, een kleine en vreemde levende dobbelsteen, en ontdekken samen een eeuwenoud verhaal met een verrassend moderne boodschap die normaal gesproken niet wordt verkend in gaming: willekeur in de wereld is niet iets voor gevreesd of gecontroleerd worden, maar een kracht die kan worden benut door hem te omarmen en te leren rollen met zijn stoten.

Random heerst in het Kingdom of Random, en dit principe is diep verankerd in de innovatieve gameplay van Lost in Random. Er worden munten verzameld waarmee Even nieuwe aanvallen, vaardigheden en meer kan leren, die allemaal van pas komen tijdens unieke tactische gevechten.

Spelers gebruiken Even’s katapult om dodelijke vijanden aan te vallen en energiekubussen af ​​te slaan die Dicey van stroom voorzien. Eenmaal opgeladen, kunnen ze Dicey rollen om de tijd zelf te bevriezen en zijn krachtige magie te ontketenen. Spelers moeten hun gevechtsstrategie on-the-fly aanpassen in zich ontwikkelende bordspelarena’s om een ​​vervloekt lot te trotseren en echt de kracht van willekeur te benutten.

Creatief directeur en hoofdschrijver Olov Redmalm: “Toen we met dit project begonnen, wisten we dat we een sprookje wilden creëren dat een beetje donkerder was dan wat we in het verleden hebben gemaakt; uiteindelijk hebben we deze verschillende karakters en concepten getekend, maar pas toen dit schilderij van een meisje en haar dobbelstenen verscheen, wisten we dat er iets meer te ontdekken viel. Een lastig aspect waarmee we te maken hadden, was bepalen wat de gameplay zou zijn zoals – we wilden dat het thema en de gameplay om de dobbelstenen draaiden, maar moesten overwegen wat te willekeurig was en wat net willekeurig genoeg was. We hebben het gevoel dat het allemaal heel natuurlijk is gegroeid uit dat centrale idee.”