Luigi’s Mansion 3 – Virtual Boo

Luigi’s Mansion 3 – Virtual Boo

Onlangs deelde GameXplain een aantal nieuwe gameplay uit Luigi’s Mansion 3 en onthulde dat de game een grappige verwijzing heeft naar de Virtual Boy met een apparaat genaamd Virtual Boo.

video

Video credits: GameXplain

De Game Boy Horror is niet meer! Terwijl Luigi’s Mansion 3 de Virtual Boo introduceert, gebaseerd op de Virtual Boy – en professor Egad maakt er ook een sluwe grap over!

Over Virtual Boy

De Virtual Boy was de eerste poging van Nintendo tot virtual reality in 1995 en verkocht slecht omdat het spelers bewegingsziekte veroorzaakte en vanwege het onaantrekkelijke rode scherm.

De Virtual Boy is een 32-bit videogameconsole op tafel en ontwikkeld en geproduceerd door Nintendo. Uitgebracht in 1995 werd het op de markt gebracht als de eerste console die stereoscopische “3D” grafische afbeeldingen kon weergeven.

De speler gebruikt de console als een display op het hoofd en plaatst zijn hoofd tegen het oculair om een rood monochroom display te zien.

De games gebruiken een parallax-effect om de illusie van diepte te creëren. De verkoop haalde de doelstellingen niet en begin 1996 stopte Nintendo met distributie en game-ontwikkeling, waarbij slechts 22 games voor het systeem werden vrijgegeven.

Ad