Lunark komt!

Lunark komt!

Lunark, an indie game on crowdraising platform Kickstarter, is finally making its way to Nintendo Switch.

Over Lunark

De game bereikte met succes het Nintendo Switch-stretchdoel van CAD80.000, dus je kunt verwachten dat het in 2020 op het systeem verschijnt.

Lunark is een 2D-filmplatformplatform in de stijl van klassiekers uit de jaren ’80 en ’90, zoals Prince of Persia en Flashback. Ren, spring, hang, klim, rol en schiet je een weg door mysterieuze buitenaardse ruïnes, een vliegende gevangenis, een hightech megalopolis en een majestueus bos.

video
play-rounded-fill

Toen de aarde onherbergzaam werd, werd Noah, een AI wiens enige doel het behoud van de mensheid was, gecreëerd. Noah koos de maan als de Ark van de mensheid – omgedoopt tot Lunark – en gebruikte het als een schip om een handvol uitverkorenen naar de dichtstbijzijnde bovenbewoonbare planeet te evacueren. Helaas, of de planeet nu bewoond was of niet, maakte geen deel uit van de programmering van Noach.

Eeuwen later speel je als Leo, een wees die wordt afgewezen omdat hij … anders is. Je zult je afkomst terugvinden in het midden van een opstand tegen het totalitaire regime van Lunark, en een brede cast van kleurrijke personages ontmoeten, vastzitten aan weerszijden van het escalerende conflict.

Ad