MAR10 Dag 2024: Mario Extravaganza van Nintendo

MAR10 Dag 2024: Mario Extravaganza van Nintendo

Samenvatting:

Mar10 Dag 2024 was getuige van Nintendo’s spectaculaire onthulling van nieuwe Mario-avonturen, inclusief releasedatums voor aankomende titels, klassieke game-releases voor Nintendo Switch Online-leden en spannende samenwerkingen zoals LEGO Super Mario en Mario Kart. Er zijn speciale aanbiedingen en promoties toegevoegd aan de viering, met als hoogtepunt de aankondiging van een nieuwe animatiefilm gebaseerd op Super Mario Bros. Ontdek samen met ons de wereld van Mario en zijn vrienden in deze uitgebreide samenvatting van de festiviteiten op MAR10-dag.


Aankondigingen van 10 maart

Op 10 maart 2024 verraste Nintendo fans over de hele wereld met een stortvloed aan aankondigingen, waarbij de geliefde Mario-franchise in al zijn glorie werd getoond. Van aankomende gamereleases tot nostalgische klassiekers: de dag was gevuld met spanning en verwachting.

Papier Mario: The Thousand Year Door

Vertrek op 23 mei met Mario en zijn onstuitbare vrienden naar een papieren wereld om het mysterie van de Duizendjarige Deur te ontrafelen. De baanbrekende en hilarische RPG debuteerde twintig jaar geleden op de Nintendo GameCube en keert nu terug op de Nintendo Switch. Deze verbeterde versie biedt verbeterde graphics, een bijgewerkte soundtrack en nieuwe gameplay-functies.

Luigi’s Mansion 2 HD

Help Luigi vanaf 27 juni de scherven van de Donkere Maan te verzamelen in verschillende spookhuizen, elk met hun eigen puzzels om op te lossen en geesten om te vangen. Gebruik je superkrachtige spookvacuüm, de Poltergust 5000, om geesten (en gordijnen) op te zuigen en verken alle hoeken en gaten van de prachtig griezelige herenhuizen. Het geestige avontuur Luigi’s Mansion 2 HD verscheen oorspronkelijk op de Nintendo 3DS en komt nu verbluffender dan ooit uit op de Nintendo Switch.

Klassieke Mario-spellen voor Nintendo Switch Online

Op 12 maart maken drie klassieke Mario-spellen de sprong naar de Nintendo Switch, waar ze toegankelijk zullen zijn als onderdeel van het Game Boy – Nintendo Switch Online-aanbod:

Dr. Mario

Het klassieke puzzelspel dat wonderen doet als remedie tegen verveling. Gooi verschillende vitaminepillen in potten met vervelende virussen en draai en rangschik de pillen om de virussen te laten verdwijnen.

Mario Golf

Sla je ballen zo precies mogelijk om de Grote Golfkampioen te worden. Neem het op tegen de vier Club Champs en daag uiteindelijk de beroemdste golfer van het land uit!

Mario Tennis

Evolueer van beginner tot professional door je vaardigheden te trainen in vier gevarieerde spelmodi. Oefen op de Royal Tennis Academy, ga op reis met Mario Tour en doe je best in verschillende uitdagende minigames.

LEGO Super Mario-samenwerkingteaser

LEGO heeft een spannende teaser onthuld die laat zien wat er binnenkort gaat gebeuren in de wereld van LEGO Super Mario. De teaser toonde een silhouet van een kart gemaakt van LEGO-stenen naast een LEGO® Mario™-figuur. Sterker nog: Mario Kart verschijnt in de toekomst voor LEGO Super Mario. Meer informatie zal op een later tijdstip worden gedeeld.

Speciale aanbiedingen en promoties op 10 maart

Je kunt MAR10 nog wekenlang blijven vieren met de volgende aanbiedingen!

Van 7 tot en met 24 maart ontvang je bij aankoop van bepaalde Mario-titels1 in de Nintendo eShop 10% van het aankoopbedrag terug in gouden punten die je kunt gebruiken bij je volgende aankoop voor de Nintendo Switch. Dit geldt bijvoorbeeld voor Super Mario Bros. Wonder en werkt ook als je tijdens de actieperiode een downloadcode inwisselt voor een van de deelnemende titels.

Bepaalde merchandise met Mario en zijn vrienden is nu met 30% korting verkrijgbaar in de My Nintendo Store. Bovendien kunnen klanten tot 7 april een gratis notitieboekje2 ontvangen, terwijl er een gratis wallpaper beschikbaar is als My Nintendo-beloning.

In maart zijn verschillende profielavataronderdelen uit verschillende Super Mario-games beschikbaar als exclusieve beloningen voor Nintendo Switch Online-leden3. Er is ook een speciale missie die je kunt voltooien door de Super NES-klassieker Super Mario World te spelen om platinapunten te verdienen. Bezoek de Nintendo Switch Online-app op je systeem voor meer informatie.

Aankondiging animatiefilm Super Mario Bros

Shigeru Miyamoto maakte een verrassende verschijning in de video om aan te kondigen dat Nintendo samenwerkt met Illumination aan een nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. De film wordt op 3 april 2026 wereldwijd uitgebracht in de Verenigde Staten en vele andere markten, met uitzondering van een paar geselecteerde gebieden waar de film later in april zal worden uitgebracht.

Conclusie

Concluderend: MAR10-dag 2024 bracht een overvloed aan spannende aankondigingen van Nintendo met zich mee, die de blijvende populariteit en charme van de Super Mario-franchise demonstreerden. Met nieuwe titels, klassieke games, samenwerkingen en speciale aanbiedingen hebben fans veel om naar uit te kijken in de wereld van Mario. Blijf op de hoogte voor verdere updates en dompel jezelf onder in de magie van de MAR10-vieringen.

Veelgestelde vragen
  • Vraag: Wat is MAR10-dag?
    • A: MAR10-dag is een jaarlijkse viering gewijd aan alles wat met Mario te maken heeft, en wordt gehouden op 10 maart.
  • Vraag: Wat zijn de hoogtepunten van MAR10-dag 2024?
    • A: Hoogtepunten zijn onder meer releasedatums voor aankomende Mario-titels, klassieke game-releases en speciale promoties.
  • Vraag: Zijn er exclusieve aanbiedingen voor Nintendo Switch Online-leden?
    • A: Ja, leden hebben toegang tot exclusieve beloningen en avatarstukken gerelateerd aan Super Mario-spellen.
  • Vraag: Welke samenwerkingen werden aangekondigd tijdens MAR10 Day?
    • A: Nintendo heeft samenwerkingen onthuld met LEGO Super Mario en Mario Kart, die spannende nieuwe ervaringen beloven.
  • Vraag: Wanneer komt de nieuwe animatiefilm gebaseerd op Super Mario Bros uit?
    • A: De film zal wereldwijd uitkomen op 3 april 2026, waarbij bepaalde regio’s een latere releasedatum hebben.