Mario Kart 8 Deluxe is nog steeds waanzinnig populair

Mario Kart 8 Deluxe is nog steeds waanzinnig populair

Ondanks dat het een bijgewerkte versie is van het uitstekende Wii U-spel Mario Kart 8, heeft Mario Kart 8 Deluxe bewezen een enorm monster te zijn in het racegamegenre, en het is de best verkochte Nintendo Switch-titel tot nu toe. De Nikkei sprak met Kosuke Yabuki, de producer van de game, over wat hij vindt dat de game en de franchise zo populair maakt.

Waarom Kosuke Yabuki denkt dat Mario Kart 8 Deluxe zo populair is

Had je verwacht dat de game zo’n klassieker zou worden dat er meer dan 40 miljoen exemplaren van verkocht zouden worden?

Dat hebben we niet gedaan, maar achteraf gezien past Mario Kart 8 Deluxe uitstekend bij de Switch. De console kan overal worden gespeeld en de controller kan zelfs in tweeën worden gesplitst, waardoor het eenvoudig is om hem op te pakken en te spelen met een naaste broer of zus of vriend. Die populariteit is in de vijf jaar sinds het debuut van de game niet afgenomen.

Wat is volgens jou de drijvende kracht achter de populariteit van de Mario Kart-serie?

In andere racegames wil je je tegenstander niet vertragen, maar in Mario Kart breng je races door met het afvuren van granaten en proberen ze over bananenschillen te laten glijden. De allure van Mario Kart komt voort uit zijn onderscheidende technieken.

Het is een spel dat zowel eenvoudig als complex is. Sommige mensen spelen het spel alleen rond Kerstmis of Nieuwjaar, terwijl anderen elke dag oefenen om hun vaardigheden te verbeteren. We proberen voortdurend een goede balans te vinden tussen de twee categorieën gamers.

Hoe heb je bij het maken van Mario Kart 8 Deluxe rekening gehouden met toegankelijkheid?

We wilden dat iedereen plezier had tijdens het spelen van het spel. Hoewel verliezen frustrerend kan zijn, is er veel om spelers te laten grijnzen of nog een ronde te willen spelen tijdens races. Het doel is dat deelnemers andere emoties zullen voelen dan die welke verband houden met de afloop van de race. We hebben de game zo gebouwd dat onvoorstelbare gebeurtenissen, zoals glijden op een banaan vlak voor de finish, de een na de ander plaatsvinden.