Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics op Nintendo Switch

Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics op Nintendo Switch

Samenvatting:

De Marvel vs. Capcom Fighting Collection is een langverwachte release voor de Nintendo Switch, waarin zeven iconische arcadeklassiekers van Capcom samenkomen. Deze collectie bevat enkele van de meest geliefde vechtspellen aller tijden, zoals X-Men Children of the Atom, Marvel Super Heroes, X-Men vs. Street Fighter, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes, Marvel vs. Capcom 2 New Age of Heroes en The Punisher.

Elke game heeft een speciaal plekje in de harten van gamers en biedt unieke gameplay, gedenkwaardige personages en intense gevechten. Deze inhoud duikt in de geschiedenis, kenmerken en betekenis van elke titel en benadrukt hun bijdragen aan het vechtgame-genre en hun blijvende populariteit. Of je nu al jarenlang fan bent of een nieuwkomer, deze collectie belooft een nostalgische reis terug naar de speelhallen en een spannende ervaring op de Switch.


Wat is de Marvel vs. Capcom Fighting Collection?

De Marvel vs. Capcom Fighting Collection is een nieuw aangekondigde compilatie van zeven legendarische arcadegames van Capcom, die zal worden uitgebracht op de Nintendo Switch. Deze collectie brengt enkele van de meest iconische titels in het vechtgame-genre samen en biedt spelers de kans om de gouden eeuw van arcade-gaming opnieuw te beleven. De collectie omvat X-Men Children of the Atom, Marvel Super Heroes, X-Men vs. Street Fighter, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes, Marvel vs. Capcom 2 New Age of Heroes, en De Punisher. Elke game in deze collectie is zorgvuldig bewaard gebleven om de oorspronkelijke charme en gameplay te behouden, en biedt zowel nostalgische waarde voor oude fans als een spannende ervaring voor nieuwe spelers.

video
play-rounded-fill

Betekenis van de collectie

De betekenis van de Marvel vs. Capcom Fighting Collection kan niet genoeg worden benadrukt. Deze spellen zijn niet alleen maar titels; het zijn mijlpalen in de geschiedenis van vechtspellen. Elke game introduceerde unieke gameplay-mechanismen, gedenkwaardige personages en intense gevechten die een blijvende impact op het genre hebben achtergelaten. Door deze games naar de Nintendo Switch te brengen, bewaart Capcom niet alleen een essentieel deel van de gamegeschiedenis, maar introduceert hij deze klassiekers ook bij een nieuwe generatie gamers. Deze collectie is een eerbetoon aan de erfenis van de vechtgames van Capcom en hun aanhoudende populariteit onder fans.

X-Men Kinderen van het Atoom

X-Men Children of the Atom, uitgebracht in 1994, was een van Capcom’s eerste inzendingen in de wereld van superheldenvechtspellen. Deze game was baanbrekend voor zijn tijd, met personages uit de populaire X-Men-stripserie. Het was de eerste vechtgame die Capcom’s CPS-2 arcade-hardware gebruikte, wat gedetailleerdere graphics en vloeiendere animaties mogelijk maakte. De game werd goed ontvangen vanwege de getrouwe weergave van de X-Men-personages en de innovatieve gameplay-mechanismen, die de weg vrijmaakten voor toekomstige titels in de Marvel vs. Capcom-serie.

Belangrijkste functies en gameplay

X-Men Children of the Atom introduceerde verschillende belangrijke functies die het onderscheiden van andere vechtspellen uit zijn tijd. De game bevatte een selectie van 10 speelbare personages, elk met unieke vaardigheden en speciale bewegingen. Spelers konden supersprongen, luchtcombo’s en hypercombo-bewegingen uitvoeren, waardoor diepte en variatie aan de gameplay werd toegevoegd. De game bevatte ook een uniek power-up-systeem, waarbij personages power-up-items konden verzamelen om hun vaardigheden tijdens gevechten te verbeteren. Deze functies maakten de gameplay snel en zeer boeiend, waardoor spelers terugkwamen voor meer.

De erfenis van X-Men Children of the Atom gaat veel verder dan de eerste release. Het succes van de game maakte de weg vrij voor toekomstige samenwerkingen tussen Capcom en Marvel, wat leidde tot de creatie van de Marvel vs. Capcom-serie. De innovatieve gameplay-mechanismen die in deze game werden geïntroduceerd, werden een belangrijk onderdeel van het vechtgame-genre en beïnvloedden veel volgende titels. De impact van de game is vandaag de dag nog steeds voelbaar, omdat het een geliefde klassieker onder fans blijft en een maatstaf voor superheldenvechtgames.

Marvel-superhelden

Marvel Super Heroes, uitgebracht in 1995, was Capcoms vervolg op X-Men Children of the Atom. Deze game breidde de selectie van personages uit met een breder scala aan Marvel-superhelden en schurken. Spelers konden kiezen uit personages als Spider-Man, Captain America, Hulk en Iron Man, elk met hun unieke reeks bewegingen en vaardigheden. De game was gebaseerd op de Infinity Gauntlet-verhaallijn uit de Marvel-strips en voegde een meeslepend verhalend element toe aan de intense vechtactie.

Gameplay-mechanismen

Marvel Super Heroes introduceerde verschillende nieuwe gameplay-mechanismen die de vechtervaring verbeterden. Een van de meest opvallende kenmerken was het Infinity Gem-systeem, waarbij spelers zes Infinity Gems (Power, Time, Space, Reality, Soul en Mind) konden verzamelen en gebruiken om tijdelijke power-ups en speciale vaardigheden te verkrijgen. Dit voegde een strategische laag toe aan de gameplay, omdat spelers moesten beslissen wanneer en hoe ze deze edelstenen effectief konden gebruiken. De game bevatte ook verbeterde graphics en animaties, waardoor de personages en hun bewegingen visueel opvallender werden.

Marvel Super Heroes werd goed ontvangen door zowel fans als critici en werd geprezen om zijn boeiende gameplay, gevarieerde karakterselectie en getrouwe aanpassing van het Marvel-universum. Het succes van de game versterkte de reputatie van Capcom als leider in het vechtgame-genre en vormde de weg vrij voor toekomstige Marvel vs. Capcom-titels. Het Infinity Gem-systeem en andere gameplay-innovaties die in deze game werden geïntroduceerd, bleven jarenlang de vechtgames beïnvloeden en verstevigden daarmee hun plaats in de gamegeschiedenis.

X-Men versus Street Fighter

X-Men vs. Street Fighter, uitgebracht in 1996, was een baanbrekende crossover-game waarin personages uit de X-Men- en Street Fighter-universums samenkwamen. Dit was de eerste keer dat Capcom personages uit de populaire Street Fighter-serie combineerde met Marvel-superhelden, waardoor een unieke en opwindende vechtgame-ervaring ontstond. De game bevatte een tagteam-gevechtssysteem, waardoor spelers twee personages konden kiezen en tijdens gevechten tussen deze personages konden wisselen, waardoor een nieuwe strategielaag aan de gameplay werd toegevoegd.

Unieke functies en gameplay

Het tagteam-vechtsysteem was een van de meest innovatieve kenmerken van X-Men vs. Street Fighter. Spelers konden teamcombo’s en speciale bewegingen uitvoeren door aanvallen tussen hun gekozen personages te coördineren. De game introduceerde ook “Variable Combination” -aanvallen, waarbij beide personages hun superbewegingen tegelijkertijd konden uitvoeren voor verwoestende effecten. De personagelijst bevatte fanfavorieten uit beide universums, zoals Ryu, Chun-Li, Wolverine en Cyclops, elk met hun eigen vechtstijlen en speciale moves.

Impact op het vechtgamegenre

X-Men vs. Street Fighter had een aanzienlijke impact op het vechtgame-genre, waardoor het concept van crossover-games en tagteamgevechten populair werd. Het succes van de game leidde tot de creatie van de Marvel vs. Capcom-serie, die voortbouwde op de innovaties die in deze titel werden geïntroduceerd. Het crossover-concept en de tagteam-mechanica werden hoofdbestanddelen van het genre en beïnvloedden vele daaropvolgende vechtgames. X-Men vs. Street Fighter blijft een geliefde klassieker onder fans en een mijlpaal in de geschiedenis van vechtgames.

Marvel Superhelden versus Street Fighter

Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, uitgebracht in 1997, was het vervolg op X-Men vs. Street Fighter. Deze game breidde het crossover-concept uit met een breder scala aan Marvel-superhelden en Street Fighter-personages. De game bouwde voort op het tagteam-gevechtssysteem dat in zijn voorganger werd geïntroduceerd en bood nog meer strategische diepgang en opwindende gameplay. De verhaallijn draaide rond een nieuwe dreiging uit het Marvel-universum, waarbij helden en schurken uit beide franchises samenkwamen om de uitdaging aan te gaan.

Belangrijke gameplay-elementen

Marvel Super Heroes vs. Street Fighter behield het populaire tagteam-vechtsysteem, waarbij spelers twee personages kozen om hun team te vormen. De game introduceerde nieuwe mechanismen, zoals de “Variable Assist” -functie, waarmee spelers hun partnerpersonage kunnen inschakelen voor een snelle hulpaanval zonder van personage te wisselen. Dit voegde een nieuwe strategielaag toe aan de gevechten, omdat spelers hun assists zorgvuldig moesten timen om een ​​voordeel te behalen. De game bevatte ook verbeterde graphics en animaties, waardoor de personages en hun bewegingen visueel aantrekkelijker werden.

Marvel Super Heroes vs. Street Fighter werd goed ontvangen door fans en critici en werd geprezen om zijn boeiende gameplay, gevarieerde personageselectie en getrouwe aanpassing van de Marvel- en Street Fighter-universums. Het succes van de game versterkte Capcom’s reputatie als leider in het vechtgame-genre en vormde de weg vrij voor toekomstige Marvel vs. Capcom-titels. De innovaties die in deze game zijn geïntroduceerd, zoals de Variable Assist-functie, bleven jarenlang het vechtgame-genre beïnvloeden.

Marvel versus Capcom Clash of Super Heroes

Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes, uitgebracht in 1998, was het derde deel in Capcom’s crossover-vechtgameserie. Deze game bracht een gevarieerde selectie personages uit de Marvel- en Capcom-universums samen, waardoor spelers uit een breed scala aan vechters konden kiezen. De game bevatte een nieuwe verhaallijn, waarin helden en schurken uit beide universums moesten samenwerken om een ​​krachtige nieuwe dreiging het hoofd te bieden. Het crossover-concept werd verder uitgebreid, waarbij personages uit verschillende Capcom-franchises hun debuut maakten in de serie.

Gameplay en functies

Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes introduceerde verschillende nieuwe gameplay-functies die de vechtervaring verbeterden. De game behield het tagteam-vechtsysteem, waardoor spelers twee personages konden kiezen en tijdens gevechten tussen deze konden wisselen. Nieuwe mechanismen, zoals de “Variable Cross” en “Variable Combination” -aanvallen, stelden spelers in staat krachtige teambewegingen uit te voeren door de aanvallen van hun personages te coördineren. De game bevatte ook verbeterde graphics en animaties, waardoor de personages en hun bewegingen visueel opvallender werden.

Erfenis in de gamingwereld

Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes was een groot succes en werd geprezen om zijn boeiende gameplay, gevarieerde karakterselectie en getrouwe aanpassing van de Marvel- en Capcom-universums. Door het succes van de game werd de Marvel vs. Capcom-serie een vast onderdeel van het vechtgame-genre, waarbij fans reikhalzend uitkeken naar elk nieuw deel. De innovaties die in deze game werden geïntroduceerd, bleven het genre jarenlang beïnvloeden, waardoor het een geliefde klassieker werd onder liefhebbers van vechtgames.

Marvel vs. Capcom 2 New Age of Heroes

Marvel vs. Capcom 2 New Age of Heroes, uitgebracht in 2000, wordt algemeen beschouwd als een van de beste vechtgames aller tijden. Deze game bevatte een uitgebreide selectie van 56 personages uit de Marvel- en Capcom-universums, waardoor spelers een ongekend niveau van variatie en aanpassingsmogelijkheden kregen. De game bouwde voort op de innovaties die in zijn voorgangers waren geïntroduceerd, met verfijnde gameplay-mechanica en verbluffende beelden. De verhaallijn draaide rond een nieuwe dreiging uit het Marvel-universum, waarbij helden en schurken uit beide franchises samenkwamen om de uitdaging aan te gaan.

Gameplay-innovaties

Marvel vs. Capcom 2 introduceerde verschillende nieuwe gameplay-innovaties die de vechtervaring verbeterden. De game bevatte een verfijnd tagteam-vechtsysteem, waardoor spelers drie personages konden kiezen en tijdens gevechten tussen deze personages konden wisselen. Dankzij nieuwe mechanismen, zoals de “Assist Select”-functie, konden spelers voor elk personage kiezen uit een reeks hulpaanvallen, waardoor een nieuwe strategielaag aan de gevechten werd toegevoegd. De game bevatte ook verbeterde graphics en animaties, waardoor de personages en hun bewegingen visueel aantrekkelijker werden.

Marvel vs. Capcom 2 was een groot succes en werd geprezen om zijn boeiende gameplay, gevarieerde personageselectie en verbluffende beelden. Door het succes van de game werd de Marvel vs. Capcom-serie een vast onderdeel van het vechtgame-genre, waarbij fans reikhalzend uitkeken naar elk nieuw deel. De innovaties die in deze game werden geïntroduceerd, bleven het genre jarenlang beïnvloeden, waardoor het een geliefde klassieker werd onder liefhebbers van vechtgames. De aanhoudende populariteit van de game is een bewijs van de blijvende impact op het vechtgame-genre.

De bestraffer

The Punisher, uitgebracht in 1993, was een unieke toevoeging aan Capcom’s assortiment arcadespellen. In tegenstelling tot de andere titels in deze collectie was The Punisher een side-scrolling beat ’em up-game, met het populaire Marvel-personage Frank Castle, ook wel bekend als The Punisher. De game volgde The Punisher en zijn bondgenoot Nick Fury terwijl ze zich een weg baanden door verschillende niveaus, waarbij ze onderweg criminelen en bazen neerhaalden. De intense actie van de game en de getrouwe aanpassing van het Marvel-universum maakten het tot een hit onder de fans.

Gameplay en belangrijkste kenmerken

The Punisher bevatte snelle, zijwaarts scrollende actie, waarbij spelers The Punisher of Nick Fury bestuurden. De game bevatte een verscheidenheid aan wapens en power-ups, waardoor spelers vijanden op creatieve en bevredigende manieren konden uitschakelen. Elk niveau culmineerde in een baasgevecht, waarbij spelers hun vaardigheden en strategie moesten gebruiken om krachtige vijanden te verslaan. De graphics en animaties van de game waren indrukwekkend voor die tijd en legden de ruige, actievolle wereld van The Punisher vast.

Erfenis en invloed

The Punisher blijft een geliefde klassieker onder fans van beat ’em up-games en Marvel-strips. De intense actie van de game en de getrouwe aanpassing van het Marvel-universum hebben ervoor gezorgd dat de game een blijvende plaats in de gamegeschiedenis heeft verworven. Hoewel het verschilt van de andere vechtgames in de Marvel vs. Capcom Fighting Collection, voegt de toevoeging ervan variatie toe en laat het Capcom’s vermogen zien om boeiende en memorabele games in verschillende genres te maken.

De nostalgische aantrekkingskracht van Arcade Classics

Arcadeklassiekers zoals de games uit de Marvel vs. Capcom Fighting Collection hebben een speciaal plekje in de harten van gamers. Deze spellen vertegenwoordigen een vervlogen tijdperk van gamen, waarin spelers zich in arcades verzamelden om te strijden en te genieten van de spanning van intense gevechten. De nostalgische aantrekkingskracht van deze spellen ligt in hun vermogen om spelers terug te voeren naar een eenvoudiger tijd, waar de nadruk lag op puur, onvervalst plezier. Door deze klassiekers te behouden en opnieuw uit te brengen, kunnen nieuwe generaties gamers de magie van arcade-gaming ervaren.

De evolutie van vechtspellen

De games in de Marvel vs. Capcom Fighting Collection speelden een cruciale rol in de evolutie van het vechtgame-genre. Elke titel introduceerde nieuwe gameplay-mechanismen, personages en functies die een belangrijk onderdeel van het genre zijn geworden. Van het innovatieve tagteam-vechtsysteem in X-Men vs. Street Fighter tot het uitgebreide personagerooster in Marvel vs. Capcom 2: deze games hebben een blijvende impact achtergelaten op het vechtgame-landschap. Door deze klassiekers opnieuw te bekijken, kunnen spelers een diepere waardering krijgen voor de rijke geschiedenis en ontwikkeling van het genre.

Conclusie

De Marvel vs. Capcom Fighting Collection voor de Nintendo Switch is een viering van de rijke geschiedenis en de blijvende erfenis van Capcoms klassieke vechtspellen. Door deze zeven iconische titels samen te brengen, biedt de collectie zowel nostalgische herinneringen voor ervaren spelers als spannende ontdekkingen voor nieuwe gamers. Elke game in de collectie vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het vechtgame-genre, met unieke gameplay-mechanismen, gedenkwaardige personages en spannende gevechten. Terwijl we uitkijken naar de release, is het duidelijk dat deze collectie een must-have zal zijn voor elke fan van vechtgames, met talloze uren speelplezier en een trip down memory lane.

Veelgestelde vragen
 • Welke games zijn opgenomen in de Marvel vs. Capcom Fighting Collection?
  • De collectie omvat X-Men Children of the Atom, Marvel Super Heroes, X-Men vs. Street Fighter, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes, Marvel vs. Capcom 2 New Age van Helden, en The Punisher.
 • Wanneer komt de Marvel vs. Capcom Fighting Collection uit op de Nintendo Switch?
  • De collectie zal later dit jaar uitkomen, de exacte datum wordt nog bekendgemaakt.
 • Zullen de games in de collectie verbeterde graphics hebben?
  • De games behouden hun klassieke arcade-graphics en behouden de originele look en feel waar fans van houden.
 • Kan ik de Marvel vs. Capcom Fighting Collection online spelen?
  • Sommige games in de collectie bevatten mogelijk online speelfuncties, waardoor spelers wereldwijd tegen anderen kunnen strijden.
 • Is deze collectie beschikbaar op andere platforms dan de Nintendo Switch?
  • De Marvel vs. Capcom Fighting Collection is momenteel aangekondigd voor de Nintendo Switch, en mogelijke releases op andere platforms moeten worden bevestigd.