Meer informatie Nintendo Switch Online

Meer informatie Nintendo Switch Online

Alles wat we nu weten over Nintendo’s online dienst.

Nintendo heeft, zoals beloofd, een en ander aangekondigd over de aankomende release van Nintendo Switch Online. Deze betaalde online dienst maakt het mogelijk voor spelers om games samen online te kunnen spelen.

Op dit moment is online-gaming nog gratis op de Nintendo Switch als onderdeel van de proefperiode, die eigenlijk vorig jaar al gestopt zou zijn.

Veelzijdige online dienst

In Nintendo’s eigen woorden is de aankomende Nintendo Switch Online-service is een betaalbare, veelzijdige dienst waarmee gebruikers online kunnen spelen in Nintendo Switch-spellen, toegang hebben tot klassieke NES-games met extra online functionaliteit, back-up gegevens kunnen opslaan voor de meeste games en extra functies voor de Nintendo Switch Online smartphone-app verkrijgen die de online-ervaring verbetert.

Nintendo onthulde meer informatie over de inhoud van Nintendo Switch Online, inclusief prijzen, back-ups van opgeslagen gegevens in de cloud en extra informatie over de klassieke NES-games die abonnees kunnen spelen.

Abonnementen Nintendo Switch Online

Er zijn vier verschillende abonnementen beschikbaar:

Eén maand: €3,99
Drie maanden: €7,99
Twaalf maanden: €19,99
Gezinslidmaatschap: €34,99

Met een gezinslidmaatschap kunnen maximaal acht Nintendo accounts gebruik maken van de Nintendo Switch Online-service, zelfs op verschillende systemen. Hierdoor is deze optie het voordeligst als je het deelt met meerdere personen. Een gezinslidmaatschap duurt altijd twaalf maanden.

NES

Nintendo Switch Online-abonnees krijgen met hun account toegang tot ‘NES – Nintendo Switch Online’, een verzameling klassieke NES-spellen. De collectie bevat in eerste instantie 20 games, maar er zullen regelmatige meer titels toegevoegd worden. Bij de lancering zullen eerder aangekondigde games zoals Balloon Fight, Dr. Mario en Super Mario Bros. 3 worden vergezeld door Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. en Tennis.

In de toekomst zullen de overige tien spellen die bij lancering beschikbaar zullen zijn worden lateraangekondigd.

Nintendo belooft ook dat spelers de klassieke NES-spellen online kunnen spelen. Afhankelijk van het spel kunnen spelers deelnemen aan online multiplayer, zowel tegen elkaar, in co-op, als om de beurt spelen. Vrienden kunnen ook kijken hoe andere online games voor één speler spelen, waarbij het mogelijk is om ‘de controller te passeren’ naar de kijkende speler.

Elk klassiek NES-spel ondersteunt voicechat via de Nintendo Switch Online-smartphone-app. Het is daarnaast ook mogelijk om deze spellen offline te spelen.

Cloud Saves

De laatste grote toevoeging is het opslaan van gegevens in een cloud back-up. Door Nintendo Switch Online te gebruiken, wordt een back-up van Nintendo Switch-gegevens voor de meeste Nintendo Switch-games online opgeslagen waar spelers makkelijk bij kunnen. Ideaal voor mensen die hun gegevens willen ophalen als ze een Nintendo Switch-systeem kwijt raken of beschadigen.

Nintendo Switch Online zal in september 2018 verschijnen. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om games als Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, en ARMS gratis online te spelen.

Wat vinden jullie van Nintendo Switch Online … met deze nieuwe informatie?

Ad