Meerdere SteamWorld-games zijn in de maak

Meerdere SteamWorld-games zijn in de maak

De SteamWorld-serie is erg stil gebleven sinds de release van SteamWorld Quest, de meest recente aflevering van de serie, in 2019. Volgend jaar zullen de zaken echter beginnen te verbeteren.

Een paar maanden geleden werd SteamWorld Headhunter aangekondigd, een actie-avonturenspel voor derden. Deze lijkt op schema te liggen om in 2023 te debuteren.

Er komen nog 3 titels aan

Er is onthuld dat er nog drie SteamWorld-games in ontwikkeling zijn. De nieuwste financiële overzichten van Thunderful bevatten ‘Starberry’ en ‘Coffee’ als codenamen voor 2023. In 2024 zullen we ook getuige zijn van ‘Caramel’.

  1. Starberry is een puzzelspel voor mobiele apparaten, daarom lijkt het erop dat het in eerste instantie niet beschikbaar zal zijn op Switch.
  2. Coffee is een spel voor het bouwen van steden voor pc en consoles. Caramel is een tactisch schiet- en strategiespel voor pc, console en mobiele platforms.
  3. Er is niet echt iets bekend over Caramel.

De SteamWorld-serie begon in 2010 met SteamWorld Tower Defense op DSiWare. Met SteamWorld Dig in 2013 ging de franchise echt van de grond. SteamWorld Heist debuteerde in 2015, gevolgd door SteamWorld Dig 2 in 2017 en SteamWorld Quest in 2019.