Metroid Dread – Duurde 15 jaar vanwege technische beperkingen

Metroid Dread – Duurde 15 jaar vanwege technische beperkingen

Yoshio Sakamoto werkte aan verschillende games in de Metroid-serie en onthulde aan journalisten waarom het team vijftien jaar nodig had om de aankomende Metroid Dread-game voor de Nintendo Switch te produceren en af ​​te leveren.

Sakamoto had 15 jaar geleden het idee voor Metroid Dread en het project was in de loop der jaren verschillende keren gestart en gestopt. De reden hiervoor is dat de heer Sakamoto wilde dat het concept zou draaien rond Samus Aran die werd achtervolgd door een dodelijke, onverslaanbare kracht, maar de technische beperkingen van de hardware op dat moment hadden het team verhinderd om zijn visie volledig te vervullen. Nu met het redelijk krachtige Nintendo Switch-systeem en een geweldige ontwikkelingspartner in de vorm van MercurySteam, zijn ze erin geslaagd om de visie van Mr. Sakamoto voor Metroid Dread te vervullen.

“Ik wilde iets creëren dat verontrustend was voor spelers, en ook deze gevoelloosheid communiceren die inherent is aan iets dat robotachtig is.”

MercurySteam:

“De reden dat ik ze echt ontmoette, was in de hoop dat ze de concepten die ik had voor Metroid Dread zouden kunnen realiseren”, legt Sakamoto uit. “Tijdens de ontmoeting met hen kreeg ik het gevoel dat ze een team waren waarmee we konden samenwerken aan een enkelvoudig concept, en dit doel konden realiseren dat ik voor ogen had voor Metroid Dread.”

The Verge gedachten over de niet-afspeelbare demo en Mr. Sakamoto’s gedachten over het langlopende project:

“Van de live gameplay-demo die ik heb bekeken, heeft de E.M.M.I. robots zijn behoorlijk angstaanjagend en jagen Samus op met koude, berekende precisie. Voor Sakamoto was het bijna de moeite waard om te zien hoe alles zo soepel samenkwam, dat het lange wachten om zijn visie te realiseren de moeite waard was.

“Het is echt beter dan ik me 15 jaar geleden had voorgesteld toen ik hier het idee voor had”, zegt hij.