Metroid Dread overview trailer

Metroid Dread overview trailer

Er is een nieuwe trailer voor de Dread gelanceerd en in deze nieuwe trailer krijg je een glimp van de nieuwe game, die op 8 oktober exclusief wordt gelanceerd voor de Nintendo Switch-systemen.

Samus Aran is de meest legendarische premiejager van de melkweg, maar binnenkort begint ze aan een missie die ze nog nooit eerder heeft voltooid. Alles wat je moet weten terwijl je je voorbereidt om de angst en nieuwe vijanden het hoofd te bieden en te ontsnappen aan Planet ZDR.

video

Over Metroid Dread

Voor mensen die nog nooit een Metroid-game hebben gespeeld, biedt deze trailer een mooi overzicht van de game – en de serie in het algemeen – en biedt hij ook opwindende beelden van de game in actie.

Diep in de buik van de beestachtige planeet ZDR, die dient als het middelpunt van de locatie van Metroid Dread, zal Samus enorme labyrinten verkennen in verschillende gebieden, van grotten tot magmakamers, oude bossen en onderwaterdiepten.

Samus heeft de beschikking over haar krachtige armkanon, raketten, haar springvaardigheid, een nieuwe slide-move en een meedogenloze melee-teller, die vijandelijke aanvallen afweert. Zoals de meeste games in de Metroid-serie, krijgt Samus tijdens het verkennen meer vaardigheden.

Sommige van die vaardigheden zijn onder meer de spinmagneet, waarmee Samus zich aan bepaalde muren en plafonds kan vastklampen; de Morph Ball, een hoofdbestanddeel van de Metroid-serie, waardoor Samus in een bal kan veranderen en nauwe doorgangen kan betreden; Flash Shift, een gloednieuwe vaardigheid die Samus onmiddellijk een korte afstand vooruit en achteruit beweegt; en Storm Missile, een nieuw wapen dat op meerdere doelen kan worden vergrendeld.

Met elke vaardigheid die Samus ontdekt, worden haar verkenningsmogelijkheden uitgebreid. Uiteindelijk zal de hele planeet ZDR opengaan en de hare zijn om naar believen te verkennen.

Maar de game heet niet voor niets Metroid Dread, en een van de ‘dreads’ die Samus tijdens de game zullen opsporen en proberen te vangen, zijn gevaarlijke robots genaamd E.M.M.I. Deze onderzoeksrobots hebben lichamen bedekt met stevige bepantsering die reguliere aanvallen niet kunnen doordringen. Dit is het moment waarop de vaardigheden en upgrades die Samus tijdens het spel verkrijgt, van pas komen.

Welke geheime waarheden schuilen in planeet ZDR? Welke ware terreur ligt er op de loer, voorbij de missie, voorbij de angst?

Ontdek wanneer Metroid Dread op 8 oktober uitkomt voor Nintendo Switch