Metroid Dread Report Vol. 4 – Het verhaal van de serie tot nu toe samengevat

Metroid Dread Report Vol. 4 – Het verhaal van de serie tot nu toe samengevat

Nintendo heeft een speciale functie gepubliceerd op de officiële Metroid Dread-website, die het verhaal van de serie tot nu toe samenvat. Goed om te lezen moet ik zeggen!

Het rapport gaat over Samus’ avonturen vanaf de allereerste Metroid-game in 1986, helemaal tot aan de meest recente chronologische inzending Metroid Fusion, die vlak voor Metroid Dread plaatsvindt.

Het rapport eindigt ook met een korte teaser getiteld “A Glimpse Of Dread”, een filmpje dat verwijst naar de connectie van de game met Samus Returns, de andere Metroid-gameontwikkelaar Mercury Steam waaraan werkte.

video
play-rounded-fill

Metroid het verhaal tot nu toe

Op 6 augustus 1986 werd de eerste game in de hele Metroid-serie – simpelweg getiteld “Metroid” – uitgebracht als Family Computer Disk System-titel in Japan (later elders beschikbaar voor het Nintendo Entertainment System™). Deze game was het begin van een saga rond het met elkaar verweven lot van premiejager Samus Aran en de raadselachtige Metroid-soort – een saga die zal eindigen met de aankomende Metroid Dread-game, de vijfde game in wat gewoonlijk de “2D Metroid”-serie wordt genoemd.

METROID

Familie Computer Disk System (1986) / Nintendo Entertainment System (1987)

Introductie van premiejager Samus Aran

De Metroid-soort, een onbekende drijvende levensvorm, is ontdekt op planeet SR388 door de Galactische Federatie. De Space Pirates, gebaseerd op de planeet Zebes, stelen de Metroids van Federatie-onderzoekers en smeden een plan om de kracht van deze mysterieuze wezens te gebruiken.

Om de Space Pirates te stoppen, wendt de Galactische Federatie zich tot de machtigste premiejager in de melkweg: Samus Aran.

Samus landt op planeet Zebes en vernietigt met succes het ondergrondse fort Space Pirate, samen met hun meesterbrein, de organische supercomputer Mother Brain.

GOED OM TE WETEN: HET BEGIN VAN HET (ALTERNE) EINDE

Het eindscherm van Metroid verandert op basis van je voltooiingstijd. Door steeds opnieuw te spelen, kun je erachter komen hoe je het spel sneller kunt voltooien en andere versies van het eindscherm kunt zien. Je kunt in de hele serie vergelijkbare alternatieve takes op het eindscherm vinden.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Deze allereerste game markeert het begin van het vreemde, onderling verbonden lot van Samus en de Metroid, een verhaallijn die eindigt in Metroid Dread. Deze game zette de kenmerkende vorm voor de serie: doolhofachtige gebieden verkennen en wapen- en vaardigheidsupgrades gebruiken om nieuwe locaties te bereiken. Het vestigde ook het universum en de toon terwijl het iconische muziek en geluidseffecten introduceerde.

Trouwens, het woord ‘Metroid’ komt van het combineren van ‘metro’ (in de zin van een ondergronds doorvoersysteem) met ‘android’ (een humanoïde robot).

De originele Metroid-game is opnieuw gemaakt als Metroid: Zero Mission uit 2004 voor het Game Boy Advance™-systeem. Deze remake heeft een stealth-gedeelte toegevoegd waarin Samus zonder haar Power Suit is en vooruit moet gaan terwijl ze verborgen blijft voor de Space Pirates om te overleven. We denken dat je een verband kunt voelen tussen dit gedeelte van het spel en Metroid Dread.

METROID II: TERUGKEER VAN SAMUS

Game Boy™ (1991)

Een noodmissie om de Metroid uit te roeien

De Galactische Federatie neemt het incident met de Space Pirates op planeet Zebes zeer serieus. Ze sturen een onderzoeksschip naar planeet SR388 om het bestaan ​​van de Metroid daar te bevestigen. Het schip verdwijnt echter.

Er wordt een reddingseenheid naar SR388 gestuurd, maar ook met hen wordt het contact verbroken. De Federatie concludeert dat de ondergrondse Metroid-wezens verantwoordelijk zijn. Samus wordt opnieuw ingeschakeld, dit keer om de Metroid-dreiging op SR388 uit te roeien.

Na vele dodelijke gevechten met de Metroid in hun verschillende evolutionaire vormen, confronteert en verslaat Samus de koningin Metroid, wat een succesvol einde van de missie betekent. Onverwacht komt er een pasgeboren Metroid uit voor Samus – aangezien zij het eerste wezen is dat hij ziet, drukt de larve zijn stempel op Samus en gelooft dat zij zijn moeder is. Samus kan zichzelf er niet toe brengen het kuiken te doden, dus neemt ze het mee terug naar de Space Science Academy van de Galactische Federatie voor studie.

GOED OM TE WETEN: CHOZO HERINNERINGEN

Er wordt aangenomen dat de Chozo ooit op SR388 hebben geleefd, en overblijfselen van hun beschaving, inclusief hightech machines en wapens die ze ontwikkelden, zijn over de hele planeet te vinden.

In de Metroid: Samus Returns-game voor de Nintendo 3DS™-systeemfamilie – een remake van Metroid II: Return of Samus – kunnen spelers geheime aanwijzingen ontrafelen over het lot van de Chozo op planeet SR388.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

The Metroid II: Return of Samus en Metroid: Samus Returns-games tonen de eerste ontmoeting tussen Samus en het Metroid-jong. Deze hoofdstukken bevatten ook beschrijvingen van de Chozo-beschaving, waardoor ze fundamenteel zijn voor het overkoepelende verhaal van de 2D Metroid-serie.

SUPER METROIDDE

Super Nintendo Entertainment System™ (1993)

Wanhopige tijden, wanhopige maatregelen

Het zwaar beschadigde fort van de ruimtepiraat op planeet Zebes is geleidelijk herbouwd door de overlevenden van de vorige aanval van Samus. Ridley, de opperbevelhebber van de Space Pirates, valt de Space Science Academy aan en steelt het kuiken – bekend als de laatste levende Metroid in het universum – om door te gaan met het doel van de Space Pirates om de soort te bewapenen.

Samus gaat terug naar planeet Zebes om de Metroid terug te halen en de sinistere plannen van de Space Pirates te stoppen. In een hevig laatste gevecht met het monsterlijke Moederbrein offert het jongetje zich echter op om Samus te redden. Na de nederlaag van Mother Brain ontsnapt Samus ternauwernood aan een zichzelf vernietigende planeet Zebes. De Space Pirates worden weggevaagd door de explosie.

GOED OM TE WETEN: DE INVOER NUMMEREN

De Super Metroid- en Metroid Fusion-games hebben geen nummer in hun titel, maar de openingsvideo van elke game noemt ze respectievelijk ‘METROID 3’ en ‘METROID 4’.

Op dezelfde manier kun je “METROID 5” vinden aan het begin van de Metroid Dread-gameaankondigingstrailer.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Er kan worden gezegd dat de Super Metroid-game de grootste flexibiliteit biedt voor verkenning in de serie. Je kunt genieten van vergelijkbare flexibiliteit in het Metroid Dread-spel, afhankelijk van hoe je je vaardigheden benut. Mogelijk vindt u manieren om eerder dan de beoogde timing aan wapens, items en vaardigheden te komen. We moedigen je aan om alternatieve verkenningsroutes te ontdekken.

METROIDDE FUSION

Game Boy Advance (2002)

Aanval van de X-parasiet

Samus wordt ingehuurd door biotechbedrijf Biologic Space Laboratories (B.S.L.) om een ​​veldonderzoekseenheid op planeet SR388 te beschermen.

Onderzoek aan de oppervlakte gaat goed totdat Samus wordt blootgesteld aan en aangevallen door de X-parasiet, een levensvorm met het vermogen om organische wezens in hun geheel na te bootsen. De parasiet brengt Samus in kritieke toestand en maakt haar bewusteloos. Alle hoop lijkt verloren als de X zich snel vermenigvuldigt en haar lichaam erodeert.

Wetenschappers hebben vastgesteld dat een vaccin dat is gemaakt met behulp van een celcultuur die afkomstig is van de Metroid-jongen, de enige overlevingskans van Samus is. Ze ontsnapt op wonderbaarlijke wijze aan de dood en wordt tegelijkertijd het enige levende wezen met immuniteit tegen de X-parasiet.

Aan boord van de B.S.L. station dat in een baan rond SR388 draait, gaat Samus een hevig gevecht aan met de SA-X – een nabootsing van Samus in haar Power Suit op volle sterkte – en slaagt erin de X-parasiet uit te roeien en daarbij het station en de planeet SR388 te vernietigen.

GOED OM TE WETEN: VERBETERINGEN GAMEPLAY

In de Metroid Fusion-game helpen de gestroomlijnde bedieningselementen, zoals voor het wisselen van wapens en diagonaal schieten, de gameplay te evolueren om veel soepeler aan te voelen dan in eerdere games. Samus heeft ook meer bewegingen tot haar beschikking dan ooit tevoren, zoals aan richels hangen.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

De SA-X is een enorme bedreiging die Samus vaak tegenkomt in de loop van de Metroid Fusion-game. Elke ontmoeting – waarbij Samus rent of zich verbergt voor de SA-X – was een in-game-gebeurtenis die op de speler opkomt. We dachten echter: “Wat zou er gebeuren als we dit zouden ontwikkelen?” Deze gedachtegang had grote invloed op het concept van de E.M.M.I. secties in het Metroid Dread-spel.

Omdat de Metroid Fusion-game een directe prequel is van de Metroid Dread-game, zul je zien dat er veel draden zijn die de twee verhalen met elkaar verweven. De reden waarom het pak van Samus er zo uitziet en het uiterlijk van de ADAM-computer-AI in Metroid Dread, zijn bijvoorbeeld direct verbonden met de gebeurtenissen van Metroid Fusion.