Metroid Dread – Report Vol. 5 – Samus-vaardigheden en nieuwe teaser-trailer

Metroid Dread – Report Vol. 5 – Samus-vaardigheden en nieuwe teaser-trailer

Nintendo heeft een speciale functie gepubliceerd op de officiële Metroid Dread-website, waarin de mogelijkheden van Samus worden samengevat.

Het rapport behandelt enkele van Samus’ brede scala aan krachten, zoals haar armkanonstraal en immuniteit tegen de destructieve X-Parasite. Het rapport eindigt ook met een korte teaser getiteld “Another Glimpse Of Dread”, waarin we verschillende scènes zien van Samus’ eerste afdaling naar Planet ZDR… voordat hij op mysterieuze wijze wakker wordt in zijn diepten.

video
play-rounded-fill

Report Vol. 5

Welkom bij het Metroid™ Dread-rapport! Deze serie introduceert de nieuwste informatie over de Metroid Dread-game en de wereld van de Metroid-serie, samen met een kijkje achter de schermen van het ontwikkelingsteam van de game.

Samus Aran, de machtigste premiejager van de melkweg, is een ervaren professional die vele missies heeft voltooid die voor onmogelijk werden gehouden. Laten we in deze editie eens nader kijken naar de vaardigheden en het arsenaal dat Samus binnen handbereik heeft.

OPGROEIEN SAMUS ARAN

Samus verloor als jong kind haar familie na een verwoestende aanval door de Space Pirates. De Chozo namen de jonge Samus onder hun hoede en voedden haar op op planeet Zebes. Ze ontving een DNA-transplantatie van deze vogelachtige soort die haar fysiologie veranderde en haar in staat stelde zich aan te passen aan deze barre nieuwe omgeving.

Voordat Samus haar eigen aanval uitoefende, werd ze ooit ingelijfd bij en getraind door het leger van de Galactische Federatie.

De ware identiteit van het gezicht onder haar helm blijft in het heelal in nevelen gehuld.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Samus is een echte professional die haar werk op een rustige en kalme manier aanpakt. Hierdoor zou je kunnen denken dat ze een koelbloedig persoon is, maar je zou het mis hebben. In werkelijkheid is Samus een vrouw met een heel goed hart, zoals blijkt uit haar blijk van genade aan een Metroid-jongen terwijl ze op een missie is om de raadselachtige soort uit te roeien. Misschien voelde het jongetje een koesterende aard in Samus toen het haar inprentte.

ARM KANON

Samus’ rechterarm is volledig geïntegreerd met haar krachtige en iconische armkanon, dat twee soorten wapens kan afvuren: snelvuurstraalaanvallen en krachtige raketten. Omdat het armkanon zo diep geïntegreerd is, kan Samus naar believen tussen wapenklassen schakelen.

In het Metroid Dread-spel kun je vanuit bijna elke hoek aanvallen terwijl je rent, springt of bepaalde muren en richels vasthoudt.

BEAM-AANVALLEN

De straalaanval is de offensieve vaardigheid van Samus. Het verkrijgen van upgrades kan de kracht en eigenschappen ervan wijzigen, zoals het vergroten van de verspreiding van de aanval of het toevoegen van andere functies.

Een dergelijke functionele upgrade is de Grapple Beam, die hem een ​​touwachtige kwaliteit geeft waardoor de Arm Cannon verbinding kan maken met specifieke punten. Eenmaal verbonden, kan Samus objecten slepen of zichzelf naar anders onbereikbare delen van de omgeving slingeren.

RAKKEN

In tegenstelling tot de eindeloze golf van stralen die ze tot haar beschikking heeft, heeft Samus een capaciteitslimiet voor dit compacte maar krachtige zware wapen. Het kan ook worden verbeterd met vaardigheidsupgrades. Samus kan haar raketcapaciteit vergroten – en dus meer vasthouden – door over de hele wereld verspreide rakettanks en rakettanks te kopen. Zoek met ijver!

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Elke aanval kan worden gedaan terwijl je rent of springt. In de Metroid: Samus Returns-game voor het Nintendo 3DS™-systeem moest Samus haar voeten planten om vrij te richten en te vuren. Nu kun je tijdens het rennen in een groot aantal verschillende hoeken naar voren richten. Dit maakt het gemakkelijker om op afstand aan te vallen terwijl je onderweg bent.

In het Metroid Dread-spel kunnen de meeste acties, zoals Arm Cannon-aanvallen en Melee Counters, vanuit bijna elke positie worden uitgevoerd. We wilden benadrukken dat de speler zijn snelheid en momentum op elk moment kan behouden, met als doel de stroom door verschillende soorten gameplay zo naadloos mogelijk te laten voelen.

ACTIES EN MOGELIJKHEDEN

MELEE COUNTER

Deze actie creëert een kans voor Samus om een ​​vijand te verdoven door hem precies te raken terwijl hij op het punt staat aan te vallen. Als dit lukt, staat de verbijsterde vijand open om geraakt te worden met een krachtige vervolgaanval. Samus kan ook sprinten tijdens het hardlopen.

MORPH BAL

Samus kan door nauwe doorgangen gaan door te glijden, of door zich op te krullen in de vorm van een Morph Ball.

De speler kan Samus in Morph Ball-vorm laten vallen door de linkerbesturingsstick naar beneden te kantelen terwijl hij gehurkt zit (effectief, op dezelfde manier als altijd in de 2D Metroid-serie) en nu ook door simpelweg op de ZL-knop te drukken. Samus neemt ook automatisch de Morph Ball-vorm aan wanneer hij in een verhoogde tunnel springt.

SPRINGT

Vaardigheden tillen haar sprongacties naar een ander niveau. Een van die acties is muurspringen, waarbij ze kan opspringen en tegen een muur kan aftrappen om nog hoger te klimmen.

Haar springvermogen kan ook worden verbeterd via vaardigheidsupgrades. Met de nieuwe Spin Boost-vaardigheid kan Samus bijvoorbeeld een tweede keer springen terwijl hij door de lucht draait.

AEION-VERMOGEN

Samus kan gebruikmaken van een speciale, mystieke energie genaamd Aeion om tijdelijk bepaalde vaardigheden te gebruiken.

Een voorbeeld van zo’n vaardigheid is Phantom Cloak, die haar in een optische camouflage dekt om haar onzichtbaar te maken. Als je dit gebruikt terwijl je stilstaat, raakt haar voorraad Aeion-energie langzaam uitgeput. Ze kan ook bewegen terwijl ze gecamoufleerd is, maar het kost meer Aeion-energie. Als ze niet in gebruik is, regenereert haar reserve na verloop van tijd automatisch.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Net als haar aanvallen hebben we ernaar gestreefd om al haar andere vaardigheden snel, niet te stoppen en naadloos ‘Samus-achtig’ te laten voelen.

In het bijzonder kan Samus deze keer counters verslaan zonder het voorwaartse momentum te verliezen. Dit maakt de weg vrij voor een agressiever gebruik van tellers, waardoor Samus kan profiteren van tijdelijke zwakheden in vijanden die anders buiten bereik zijn.

Als je muren met succes beklimt, door gaten glipt en vijanden neerhaalt in een vloeiende reeks snelle bewegingen, voel je je de sterkste premiejager in de melkweg.

KRACHTPAK

Het Power Suit dat Samus draagt, is gebaseerd op Chozo-technologie en is speciaal voor haar gemaakt.

Het opnemen van vaardigheidsupgrades kan de functionaliteit van de Power Suit-prestaties en de Arm Cannon-functies uitbreiden.

Naast de ingebouwde verdediging van de Power Suit, kan Samus zijn energie vergroten – en dus zijn vermogen om schade te weerstaan ​​- door twee soorten Energy Tank-items te verwerven. Standaard energietanks verhogen de energie van haar pak met 100 elk. Ze kan ook vier energieonderdelen verzamelen om dezelfde functionaliteit te reconstrueren als een standaard energietank.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Samus’ Power Suit is een uniek artikel, gemaakt met de superieure technologie van de Chozo.

Hoewel de serie verschillende kostuumontwerpen heeft gezien, vormt het Fully Powered Suit uit de Metroid: Zero Mission-game voor het Game Boy Advance™-systeem – verkregen door het overwinnen van de Chozodia Ruins-proef – de basis voor deze nieuwe ontwerpen.</p >

De gebeurtenissen van de vorige game – Metroid Fusion, ook voor het Game Boy Advance-systeem – hebben veel dingen veranderd voor Samus en haar pak, maar deze keer gebruiken we een nieuw Power Suit om ons voor te stellen wat er verder zou zijn Metroid Fusion.

IMMUNITEIT TEGEN DE X PARASIET

De Metroid is gemaakt om de natuurlijke vijand van de X-parasiet te zijn.

Door het ontvangen van een nooddosis van het ‘Metroid-vaccin’ – gemaakt op basis van een celcultuur die eerder afkomstig was van de Metroid-jongen – werd Samus het enige levende wezen dat niet kan worden geschaad door de X-parasiet.

Vanwege haar immuniteit wordt Samus alleen naar planeet ZDR gestuurd om de mogelijke aanwezigheid van de X-parasiet te onderzoeken, een levensvorm waarvan men denkt dat deze is uitgeroeid.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

De X-parasiet is een angstaanjagend wezen dat elk levend wezen kan besmetten, ervoor kan zorgen dat het sterft en vervolgens zijn gastheer nabootst met behulp van de genetische informatie die het kopieert.

Het is niet overdreven om te zeggen dat de X de sterkste en meest verfoeilijke levensvorm is, omdat hij instinctief prioriteit geeft aan het behoud en de uitbreiding van zijn soort, waarbij hij zich herhaaldelijk verdeelt en versmelt om sterkere individuen na te bootsen.

Het enige dat zijn vermogen echter teniet kan doen, is de Metroid, die is gemaakt om zijn natuurlijke vijand te zijn.

Sinds de Metroid uitstierven voorafgaand aan de gebeurtenissen van Metroid Dread, is Samus de enige die kan wedijveren met de X, aangezien ze nu Metroid-DNA in zich heeft.

Ad