Metroid Dread Report Vol.3 – De basis van 2D Metroid

Metroid Dread Report Vol.3 – De basis van 2D Metroid

Nintendo heeft een speciale functie gepubliceerd op de officiële Metroid Dread-website waarin de basisprincipes van 2D Metroid worden besproken.

Het rapport behandelt zeven punten die de 2D Metroid-games definiëren in de ogen van de ontwikkelaars, variërend van de belangrijkste heldin Samus, haar oude vijand de Metroids en meer.

METROID DREAD RAPPORT VOL. 3: ZEVEN PUNTEN DIE DE 2D-SAGA DEFINIREN

Welkom bij het Metroid™ Dread-rapport! Deze serie introduceert de nieuwste informatie over de Metroid Dread-game en de wereld van de Metroid-serie, samen met een kijkje achter de schermen van het ontwikkelingsteam van de game.

De originele Metroid-game die in 1986 werd gelanceerd voor het Family Computer Disk System in Japan – dat is nu 35 jaar geleden – en zou later in Noord-Amerika en Europa aankomen voor het Nintendo Entertainment System™. Of je nu nieuw bent in de serie of gewoon al een tijdje niet met Samus op avontuur bent geweest, hier is een nadere blik op zeven belangrijke punten die een 2D Metroid-game, nou ja, een ‘Metroid’-game maken.

1. Samus Aran

Hoofdpersonage Samus Aran is een supervaardige premiejager die in zijn eentje meerdere galactische bedreigingen heeft aangepakt en verslagen. Er wordt gezegd dat ze de sterkste krijger in de melkweg is.

Samus is beroemd in de hele melkweg, maar weinigen kennen haar ware identiteit.

~Verzending van het ontwikkelteam~

Veel mensen kennen Samus uit de Super Smash Bros.™-serie. (Trouwens, de Zero Suit Samus-jager die ook in Super Smash Bros. verschijnt, is dezelfde Samus, maar zonder haar Power Suit.)

In de Metroid Dread-game lijkt het pak van Samus nogal veranderd ten opzichte van haar vorige missies. In het Metroid Fusion-spel werd het pak van Samus enorm getransformeerd na de noodverwijdering van stukken die waren uitgehold door de X-parasiet en een levensreddende injectie van het Metroid-vaccin, wat resulteerde in een organisch uiterlijk voor haar pak. Nu keert haar pak geleidelijk terug naar zijn oorspronkelijke, mechanische Power Suit-vorm.

2. Metroid

Deze raadselachtige, drijvende levensvorm heeft het angstaanjagende vermogen om zich aan andere organismen te hechten en hun energie te absorberen.

Oorspronkelijk werden de Metroids kunstmatig gecreëerd door de Chozo – een intelligente soort met een visie op galactische harmonie – om de gevaarlijke X-parasitaire levensvorm op planeet SR388 te vernietigen.

Sommigen hebben geprobeerd Metroids te bewapenen vanwege hun energie-absorberende vermogen, waardoor deze soort in het verleden de bron van verschillende conflicten is geworden.

Samus werd door de Galactische Federatie naar planeet SR388 gestuurd met een missie om de Metroid uit te roeien. Ze heeft haar missie met succes volbracht en keerde terug met een Metroid-jong op sleeptouw. Omdat Samus het eerste wezen was dat het kuiken zag, drukte de ‘baby Metroid’ haar in en geloofde dat Samus zijn moeder was. Kort daarna zou deze Metroid echter een bron van conflict worden met de Space Pirates. In een daaropvolgend gevecht zou deze Metroid zichzelf dapper opofferen om Samus te redden. De soort zou volledig uitgestorven zijn na een van Samus’ latere missies.

Tegen de tijd dat de Metroid Dread-game plaatsvindt, bestaat de Metroid-soort niet meer.

~Verzending van het ontwikkelteam~

Je weet misschien niet of je de serie nog niet eerder hebt gespeeld, maar dit personage dat eruitziet als een kwal is de titulaire ‘Metroid’. Ik weet zeker dat sommigen van jullie dachten dat het personage Samus Metroid heette?

De naam “Metroid” komt van het Chozo-woord dat “ultieme krijger” betekent.

Hoewel de Metroids al zijn uitgestorven tegen de tijd van de gebeurtenissen in het Metroid Dread-spel, kan het leuk zijn om te speculeren over welke rol ze spelen in dit avontuur.

3. 35 jaar

Tot op heden beslaat de geschiedenis van de Metroid-serie 35 jaar, te beginnen met de originele Metroid-game die in 1986 werd uitgebracht voor het Family Computer Disk System in Japan. De game zou later in respectievelijk 1987 en 1988 in Noord-Amerika en Europa worden uitgebracht voor het Nintendo Entertainment System.

De originele game was het begin van de verhaallijn van wat gewoonlijk de ‘2D Metroid-serie’ wordt genoemd, die het verhaal vertelt van het griezelige, met elkaar verweven lot van Samus Aran en de raadselachtige Metroids. De Metroid Dread-game sluit deze verhaallijn af.

Meer dan 35 jaar heeft de 2D Metroid-serie zich afgespeeld over deze games, in de aanloop naar de Metroid Dread-game:

Metroid (JP: 1986 / NA: 1987)

De originele Metroid-game vertelt het verhaal van een gevecht dat plaatsvindt tussen Samus en de Space Pirates op de planeet Zebes. Later zou deze game opnieuw worden gemaakt en uitgebreid als de Metroid: Zero Mission-game voor het Game Boy Advance™-systeem.

De originele NES-game kan worden gespeeld op het Nintendo Switch™-systeem via de Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online-app*.

Metroid II (1991)

Samus wordt door de Galactische Federatie gestuurd om de gevaarlijke Metroids op planeet SR388 uit te roeien. Ze keert terug van haar missie met de bedrukte Metroid hatchling. Deze inzending werd later opnieuw gemaakt en uitgebreid met de Metroid: Samus Returns-game voor de Nintendo 3DS™-systemen.

Super Metroid (1994)

De Space Pirates keren terug om het Metroid-jong te stelen voor hun eigen snode doeleinden. Samus moet opnieuw naar planeet Zebes reizen om het kuiken terug te halen en een einde te maken aan de dreiging van de Ruimtepiraat.

De Super Metroid-game is beschikbaar om te spelen op het Nintendo Switch-systeem via de Super Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online-app*.

Metroid Fusion (2002)

Aan boord van het in een baan om de aarde draaiende station van Biologic Space Laboratories (B.S.L.), vecht Samus tegen vele vormen van de angstaanjagende X-parasiet – een levensvorm die in staat is om organische wezens in te halen en hun gastheren volledig na te bootsen op basis van hun genetische informatie. Een van deze vormen is de SA-X, een dodelijke nabootser van Samus in haar Power Suit op volle sterkte.

~Verzending van het ontwikkelteam~

We hebben de Metroid: Zero Mission- en Metroid: Samus Returns-games ontwikkeld, die remakes zijn van de eerste twee games in de serie, maar het is 19 jaar geleden sinds een gloednieuwe titel in deze saga werd uitgebracht. liet je wachten op meer dan de helft van de 35-jarige geschiedenis van de hele serie om te zien wat er daarna gebeurt. Als zodanig hebben we er overvloedig in gegoten wat we hebben voorbereid, en we geloven dat iedereen de game met veel verrassingen zal kunnen ervaren.

Er is een inleiding tot het verhaal aan het begin van de game, zodat degenen die de rest van de serie nog niet hebben gespeeld er meteen in kunnen springen en zich thuis voelen.

4. Verkenning

De games in de Metroid-serie volgen geen lineaire “clear the stage”-opstelling – het zijn verkennende actiegames waarin je door een verfijnde, doolhofachtige wereld reist. Door onderweg nieuwe items en wapens op te pikken, kun je de gebieden die je kunt bezoeken uitbreiden, zodat je nieuwe bestemmingen kunt verkennen en alternatieve routes kunt ontdekken. Kaartlezen en navigatievaardigheden kunnen heel nuttig zijn.

De kaart zelf is ook geëvolueerd. Waar eerdere kaarten een eenvoudige celweergave gebruikten, is deze nieuwe kaart een meer gedetailleerde navigatietool geworden die dingen als verschillende terreinen kan tonen.

Pictogrammarkering

Met deze functie kunt u op alle gebiedskaarten hetzelfde type pictogrammen markeren en bekijken. Het kan erg handig zijn bij het zoeken naar plaatsen die je opnieuw kunt verkennen nadat je een vaardigheid hebt verkregen.

Markering

Plaats maximaal zes markeringen van verschillende kleuren waar je maar wilt op de kaart. Deze markeringen verschijnen ook op je minimap tijdens het spelen.

Zoomen

Je kunt in- en uitzoomen op het kaartscherm om de dingen beter te bekijken.

Hints voor verborgen voorwerpen

Gloeiende plekken op de kaart geven aan dat er verborgen items binnen dat bereik zijn.

De minikaart uitvouwen

Tijdens normale gameplay wordt je weergave van de minikaart in de rechterbovenhoek van het scherm vergroot door op de linker richtingsknop op de Joy-Con™-controller te drukken.

~Verzending van het ontwikkelteam~

Aangezien de Metroid-gameserie draait om verkennen, was het voor ons duidelijk dat de kaart, de basis van verkenning, een belangrijk punt voor ons zou zijn om op te focussen. Deze nieuwe kaart is qua uiterlijk en functie gebaseerd op eerdere, traditionele kaarten, waardoor we denken dat het verkennen van de wereld nog soepeler zal aanvoelen dan voorheen.

Bovendien hebben spelers meer vrijheid bij het verkennen in vergelijking met eerdere delen, wat je zou kunnen aanmoedigen om elke keer dat je doorspeelt nieuwe strategieën uit te proberen.

5. Arsenal en vaardigheden

Het arsenaal van Samus omvat een reeks wapens. De Power Beam is haar standaard wapenkanonaanval, raketaanvallen zijn krachtig maar beperkt door het aantal Samus dat ze kan dragen, en haar bommen kunnen bepaalde muren en obstakels afbreken.

Naast haar wapens, zullen Samus’ fysieke basisvaardigheden en speciale vaardigheden sterker worden naarmate ze nieuwe mogelijkheden verkent en ontdekt.

Door aan te zetten kan Samus door deuren gaan die eerder waren geblokkeerd, en langs obstakels en gebieden om haar reis voort te zetten.

~Verzending van het ontwikkelteam~

Elke keer dat Samus opstart, nemen haar aanvallende kracht en behendigheid enorm toe. Er zullen meer deuren zijn die ze kan openen, muren die ze kan vernietigen en paden die ze kan nemen.

Met dit soort progressie kun je paden en barrières misschien in een ander licht bekijken dan voorheen – en we denken dat de spelers die de controller vasthouden, deze zelfde groei naast Samus ook kunnen voelen.

6. De Chozo

De Chozo stonden bekend als een zeer intelligente soort die in staat was verbazingwekkende technologieën te ontwikkelen. Hun primaire missie was om blijvende harmonie in de melkweg te bereiken.

Eens een zeer machtige strijdmacht met zowel intelligentie als militaire macht, verzwakte hun positie gedurende vele jaren. Nu zijn er nog maar een paar waargenomen, en deze overgebleven Chozo proberen vooral de aandacht te ontwijken.

Chozo-relikwieën, zoals oude ruïnes van hun vroegere beschaving, zijn op meerdere locaties in de melkweg gevonden.

~Verzending van het ontwikkelteam~

In feite zijn de uitrustingen van Samus, zoals het Power Suit en Arm Cannon, Chozo-technologie. Toen Samus jong was, verloor ze haar ouders en haar huis bij een tragisch incident en werd ze opgevoed door de Chozo op de planeet Zebes.

In die tijd ontving ze een Chozo-DNA-transplantatie, waardoor ze zich kan aanpassen aan omgevingen die anders hard zijn voor mensen.

Op planeet ZDR, waar de Metroid Dread-game zich afspeelt, zijn er verschillende implicaties te ontdekken rond de Chozo-beschaving, die op de een of andere manier verband kunnen houden met het verhaal van de game.

7. De X-parasiet

Deze parasitaire levensvorm is een van de dodelijkste in het universum. Het kan levende of dode organische wezens bewonen en de genetische informatie van hun gastheer gebruiken om ze volledig na te bootsen.

De Metroid-soort is gemaakt door de Chozo om de X te vernietigen. Dankzij Samus zijn de X samen met hun oorspronkelijke planeet, SR388, teruggebracht tot kosmisch stof.

~Verzending van het ontwikkelteam~

Het verhaal in deze game begint met een mysterieuze transmissie die suggereert dat de X, die Samus ernstig heeft getroffen en waarvan wordt gedacht dat hij deze heeft vernietigd in de Metroid Fusion-game, nog steeds kan bestaan.

Bestaan ​​de X nog, of is het iets anders? Zie het zelf.

In het volgende Metroid Dread-rapport

Ontrafel het verhaal van de 35 jaar durende serie. Zoek er snel naar!

Ad