Metroid Dread Report Vol.8 – Meer over Planeet ZDR

Metroid Dread Report Vol.8 – Meer over Planeet ZDR

Nintendo heeft een nieuw Metroid Dread-rapport uitgebracht met meer details over de game. Dit keer richt het rapport zich op Planet ZDR, de primaire setting van Metroid Dread, inclusief de verschillende gebieden en de levensvormen die daarin te vinden zijn.

video
play-rounded-fill

Welkom bij het Metroid™ Dread-rapport! Deze serie introduceert de nieuwste informatie over de Metroid Dread-game en de wereld van de Metroid-serie, samen met een kijkje achter de schermen van het ontwikkelingsteam van de game.

Premiejager Samus Arans missie naar planeet ZDR heeft twee doelen. Een daarvan is om te bevestigen of de dodelijke X-parasiet – die andere organismen kan nabootsen – nog steeds bestaat. De andere is om erachter te komen waarom de partij E.M.M.I. onderzoeksrobots die eerder met datzelfde doel werden uitgezonden, zijn verdwenen.

In deze editie nemen we een diepe duik in een aantal gebieden van planeet ZDR, samen met enkele van de inheemse wezens die Samus op haar missie zal tegenkomen. Laten we rollen!

PLANEET ZDR

Hoewel de mensheid onontgonnen is gebleven, blijkt uit vroege metingen dat ZDR vergelijkbare planetaire omstandigheden – zoals temperatuur, vochtigheid, zwaartekracht en atmosferische samenstelling – deelt met die van planeet SR388, die Samus eerder heeft bezocht.

Diep in de planeet zijn gebieden opgesplitst in meerdere lagen, elk met unieke eigenschappen en organismen. Overblijfselen van de eens zo machtige Chozo-beschaving zijn over de hele planeet te vinden, inclusief shuttles en liften die de gebieden met elkaar verbinden.

ARTARIA

Samus wordt wakker in de spelonkachtige Artaria nadat hij is aangevallen door een mysterieuze en krachtige Chozo-figuur. Dit gebied ligt in het diepste deel van ZDR en heeft omgevingen met lage temperaturen. Het bovenste gedeelte van Artaria bevat enorme hoeveelheden magma, dat wordt gebruikt als de primaire energiebron op de planeet.

KLAIDA

Dit aardse, viervoetige wezen noemt ZDR zijn thuis. Het zal Samus niet aanvallen, maar zal schade aanrichten en haar afstoten als het wordt aangeraakt. Het wordt niet beschermd door hard pantser, dus je kunt elk deel van het wezen schade toebrengen.

PLY

Een klein, vliegend wezen waarvan het hoofd lijkt op een grote oogbol. Zodra het Samus detecteert, volgt het haar, richt en valt dan aan met zijn grote puntige staart. Soms gevonden in koppels. Zijn kleine lichaam en behendige bewegingen kunnen het lastig maken om te slaan, maar de Wide Beam is behoorlijk effectief tegen hen.

MUZBY

Dit aardse wezen met zware armen is een van de grotere levensvormen op Artaria. Hij sleept zijn armen naar achteren terwijl hij loopt. Omdat het in duisternis woont en is geëvolueerd, heeft een Muzby niet het equivalent van een gezicht. Het heeft een stevige, ruige huid en een hoog uithoudingsvermogen, dus krachtige aanvallen zoals de raket of Charge Beam zijn effectief. Samus kan ook tussen zijn benen glijden als hij zijn armen opheft om aan te vallen.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Artaria is waar Samus haar verkenning van de planeet begint. Het is een relatief groot gebied, maar heeft veel deuren die ze aan het begin van het spel niet kan openen. Je kunt dit gebied opnieuw bezoeken nadat je meer vooruitgang hebt geboekt in het spel en extra vaardigheden hebt verworven, dus het kan een goed idee zijn om die plekken op de kaart te markeren. Je kunt ook screenshots maken met de opnameknop op je controller om een ​​record bij te houden.

CATARIS

De thuisbasis van het centrale systeem dat de toevoer en circulatie van energiegenererend magma over de hele planeet beheert, dat verschillende faciliteiten aandrijft. Op veel plaatsen stromen hete stromen magma naar buiten. Sommige van de gebieden met hoge temperaturen zijn te groot voor Samus om alleen met haar standaard Power Suit om te gaan.

VULKRAN

Dit kleine wezen kan aan vloeren, muren en plafonds blijven kleven en erover bewegen. Het slaat magma op in zijn lichaam en spuugt het uit wanneer het gevaar detecteert. Het spuugt meerdere magmaschoten uit, wat moeilijk te vermijden kan zijn. Het kan het meest effectief zijn om het van een afstand af te blazen voordat het in de aanval gaat.

AUTCLAST

Een robot waarvan wordt aangenomen dat deze is gemaakt met geavanceerde Chozo-technologie. De cilinders aan beide zijden kunnen met grote kracht naar beneden slaan, waardoor een explosie ontstaat die strepen van vuur over de grond stuurt. Kan worden verbluft met een snelle Dash Melee wanneer hij even pauzeert vlak voordat hij toeslaat.

OBSYDOMITHON

Een rotsachtig wezen dat in de buurt van magma leeft. Meestal blijft het in een ertsachtige vorm, maar verandert het in een gevechtsvorm wanneer het Samus detecteert. Wees voorzichtig als het oplaadt: de burst-aanval op hoge temperatuur die het gaat ontketenen, kan het terrein binnendringen.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Magma is in overvloed aanwezig in Cataris. Zonder het Varia Suit, dat Samus beschermt tegen extreem hoge temperaturen, loop je hier in veel kamers hitteschade op.

Door de thermische energie van magma hier te laten circuleren, kun je nieuwe routes openen. Als je goed kijkt hoe magma zich in de circulatieleidingen beweegt, kun je zelfs de bestemming van de thermische energie achterhalen. We denken dat dit aanknopingspunten kan bieden voor het verkennen.

DAIRON

Een biologische onderzoekslocatie en de thuisbasis van vele robots die vermoedelijk zijn ontwikkeld met behulp van geavanceerde Chozo-technologie. Op sommige plekken is de stroom uitgevallen, waardoor het moeilijk is om vijanden te spotten. Gevaar schuilt in de schaduw.

AUTSHARP

Een robotvijand die uit zijn dok schiet wanneer hij Samus detecteert. Het heeft een sterk, ronddraaiend energieblad aan de buitenkant dat kracht genereert terwijl het draait, in staat om alles te beschadigen wat het aanraakt. Wanneer het een bom raakt, stuwt de kracht van de explosie hem omhoog.

AUTSNIPER

Een kleine sluipschutterrobot met een precisielaser. Het kan op de grond, muren en plafonds werken terwijl het vanuit vele hoeken op zijn doelwit richt en schiet. De laser is een dreiging die grote schade kan aanrichten, maar er is een opening naar Melee Counter vlak voordat hij afvuurt. Als aan een muur of plafond, zou een luchtfoto-melee-teller effectief zijn.

ARMADIGGER

Een gewelddadig, viervoetig wezen afkomstig uit de ZDR. Valt Samus met grote snelheid aan wanneer ze wordt gedetecteerd en zal snel van richting veranderen en het opnieuw proberen als ze de aanval ontwijkt. Vecht terug met een Melee Counter of val hem aan van buiten zijn oplaadpad.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Dairon is gevuld met veel robots waarvan wordt aangenomen dat ze zijn ontwikkeld met geavanceerde Chozo-technologie. De robotvijanden worden beschermd door dik pantser dat alleen kwetsbaar is voor een Charge Beam of Missile, wat betekent dat effectief gebruik van de Dash Melee-teller essentieel is om openingen voor aanvallen te creëren.

BURENIA

De onderste helft van deze mariene onderzoekssite staat onder water. Veel waterdieren die hier leven, zijn in andere gebieden niet te vinden.

BATALLON

Een waterwezen dat ZDR zijn thuis noemt. Het drijft onder water, maar nadert Samus langzaam als ze het raakt. Ondanks zijn uiterlijk is het verrassend duurzaam – zorg ervoor dat je het niet onderschat.

DIZZEAN

Dit zeedier lijkt op een kleine kwal. Hoewel ze individueel zwak zijn, vinden ze kracht in aantallen en verzamelen ze altijd in grote klappen. Schakel de groep snel uit om niet in het nauw gedreven te worden.

SLAAGA

Een wezen met een gele bult op zijn rug waar het zuur opslaat. Wanneer het Samus detecteert, schiet het zuur met grote precisie. Deze zure explosies kunnen worden vermeden met sprongen en de Flash Shift-vaardigheid. Ze kunnen ook worden vernietigd met Arm Cannon-ontploffingen of een Melee Counter-aanval als je snel genoeg reageert.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Het grootste deel van Burenia staat onder water, wat Samus in een nadelige positie kan brengen. Haar behendigheid krijgt een deuk als ze onder water staat terwijl ze is uitgerust met haar standaard Power Suit of het Varia Suit, wat het moeilijk voor haar maakt om te strijden met pittige zeedieren. Maar onthoud dat Samus zichzelf aan magnetische oppervlakken kan trekken door de grijperbalk eraan vast te klikken – een beweging die je huid zou kunnen redden.

GHAVORAN

Een ondergronds bosgebied heel dicht bij de oppervlakte. Zonlicht gluurt door van bovenaf. Inheemse flora en fauna zijn er in overvloed, waaronder veel plantachtige wezens en oude wezens.

HECATHON

Dit grote wezen bestaat al sinds de oudheid op ZDR en kan worden gezien tussen bomen en planten in hoge en lage gebieden. Het is in staat om zijn prooi af te breken in beter verteerbare deeltjes. Het zal zelden alleen vechten, maar wanneer het wordt aangevallen, wordt het boos en straalt het een licht uit dat in staat is andere wezens te ontbinden. Pas op dat je dit wezen niet per ongeluk raakt met een verdwaald schot.

YAMPA

Een spinachtig wezen. Normaal gesproken blijft de kaak onder zijn lichaam gesloten. Bij een aanval gaat hij wijd open en laadt hij zijn tegenstander op voor een krachtige bijtaanval. Het kan niet tussen platforms op verschillende niveaus bewegen, dus profiteer van je omgeving wanneer je tegenover een platform staat.

QUETZOA

Dit insectachtige, middelgrote vliegende wezen komt oorspronkelijk uit de ZDR. Wanneer hij Samus detecteert, volgt hij haar positie en valt hij met grote snelheid aan. Dit wezen is erg snel en dus lastig te counteren, maar een succesvolle aanval biedt een grote kans om aan te vallen. Het gebruik van vaardigheden zoals Flash Shift en slide om de aanvallen effectief te ontwijken, en het vervolgens raken met raketten is ook een goede optie.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

De beschaving heeft minder indruk op Ghavoran achtergelaten dan in andere delen van ZDR, en het uiterlijk van het gebied heeft zich dus sinds de oudheid op een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen. Er zijn secties met kleine platforms die continu moeten worden gesprongen, evenals gedeeltelijk ondergedompelde locaties. Samus zal al haar capaciteiten en talenten ten volle moeten gebruiken om dit gebied op zich te nemen.

FERENIA

De oude ruïnes die hier zijn gevonden, geven aan dat dit gebied ooit een heiligdom was dat werd gebruikt in Chozo-rituelen.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Gebouwde objecten en de natuurlijke wereld bestaan ​​naast elkaar in de andere gebieden, terwijl de binnenkant van Ferenia voornamelijk gebouwen bevat die zijn achtergelaten door de Chozo-beschaving.

Wat zal Samus vinden tussen de ruïnes van dit heiligdom? We willen niet te veel zeggen, maar we weten dat Samus heen en weer zal gaan tussen dit gebied en andere gebieden in ZDR om haar verkenningen voort te zetten.

IN HET VOLGENDE RAPPORT

De releasedatum nadert! We bespreken een paar tips om je te helpen je ontdekkingstocht te beginnen.

Ad