Metroid Dread Report Vol.9 – Handige tips voor nieuwkomers

Metroid Dread Report Vol.9 – Handige tips voor nieuwkomers

Nintendo heeft een nieuw Metroid Dread-rapport uitgebracht met meer details over de game. Deze keer biedt het rapport een brede introductie tot de besturing en basismechanica van het spel voor nieuwkomers in de serie, inclusief bewegingen en vaardigheden die nieuw zijn geïntroduceerd voor dit spel.

video

METROID DREAD RAPPORT VOL. 9: HANDIGE TIPS VOOR NIEUWKOMERS

Welkom bij het Metroid™ Dread-rapport! Deze serie introduceert de nieuwste informatie over de Metroid Dread-game en de wereld van de Metroid-serie, samen met een kijkje achter de schermen van het ontwikkelingsteam van de game.

Metroid Dread is er bijna! Sinds de vorige game in deze saga 19 jaar geleden uitkwam – Metroid Fusion uit 2002 voor het Game Boy Advance™-systeem – begrijpen we dat Metroid Dread voor velen van jullie misschien wel de eerste 2D Metroid-game is. Of je nu nieuw bent in de serie of gewoon je premiejachtvaardigheden wilt opfrissen, hier zijn enkele handige tips om in gedachten te houden tijdens je vroege verkenningen.

VERHAAL

De Galactische Federatie, een gezamenlijk congres opgericht door veel verschillende planeten in de melkweg, stuurde een speciale onderzoekseenheid naar planeet ZDR. Het doel van de eenheid was om de mogelijke aanwezigheid van de dodelijke X-parasiet te onderzoeken, een levensvorm die organische wezens volledig kan nabootsen. Het toestel werd echter donker. Nu is het aan Samus Aran, de machtigste premiejager in de melkweg, om naar deze onontgonnen planeet te gaan en erachter te komen wat er is gebeurd. Maar wat ze daar aantreft is wanhopige terreur…

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Het verhaal wordt aan het begin van de game geïntroduceerd, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken voordat je begint, zelfs als je nog nooit een game in deze serie hebt aangeraakt. Geanimeerde illustraties van sleutelmomenten worden gebruikt om u op de hoogte te houden. Spelers van eerdere games kunnen het ook leuk vinden om deze momenten op deze nieuwe manier tot leven te zien komen. Als je meer wilt weten over het verhaal van de serie, bekijk dan vol. 4 van het Metroid Dread-rapport.

BEDIENING

Dit avontuur maakt deel uit van de 2D Metroid-serie, bekend om zijn zijwaarts scrollende mix van verkenning en actie. De game zelf legt de besturing van de verschillende vaardigheden van Samus uit, zodat je er meteen in kunt springen en gaandeweg kunt leren.

BASISACTIES

LINKER STICK: VERPLAATSEN

Je kunt Samus laten rennen door de linker joystick naar links of rechts te kantelen. Kantel het een keer naar beneden om Samus te laten hurken.

Y-KNOP: STRAAL

Laat straalaanvallen los van Samus’ wapenkanon.

Houd R-KNOP + Y-KNOP ingedrukt: RAKET

Vuur krachtige raketten af ​​met het wapenkanon van Samus. Het aantal raketten dat Samus nog heeft, wordt tijdens het spelen in de linkerbovenhoek weergegeven. Vul raketten aan door items op te scheppen die verschijnen wanneer een vijand wordt verslagen.

B-KNOP: SPRING

Druk op B terwijl je de linker joystick naar links of rechts kantelt om Samus een spinsprong te laten maken. Samus kan ook richels vastgrijpen door de linker joystick naar hen toe te kantelen terwijl je springt of valt.

STANDAARD VERMOGEN

LINKS/RECHTS OP DE LINKER STICK + ZL KNOP: SLIDE

Beweeg door smalle doorgangen.

X-KNOP: MELEE COUNTER

Verdoof vijanden door ze te raken tijdens een opening in hun aanval. Volg succesvolle counters op met een Arm Cannon-ontploffing. Vijanden zullen tijdelijk een licht laten flitsen wanneer hun aanval kan worden gecounterd, dus zorg ervoor dat je je timing goed hebt om toe te slaan tijdens dit venster. Je kunt een melee-teller tevoorschijn halen als je rent, springt, glijdt, hurkt en meer.

LINKS/RECHTS OP DE LINKER STICK + X-KNOP: DASH MELEE

Een Melee Counter wordt een krachtige Dash Melee tijdens het rennen. Dit kan de kloof tussen jou en de vijand onmiddellijk dichten, zodat je een agressieve teller kunt landen. Bovendien kan dit vijanden beschadigen, in tegenstelling tot andere melee-tellers.

Houd L-KNOP ingedrukt + LINKER STICK: GRATIS AIM

Richt en schiet met 360°-beweging. Je kunt dit doen terwijl je staat, gehurkt, een richel vastpakt of springt. Je kunt het doel van het armkanon ook tijdens het rennen aanpassen: kantel de linkerstuurknuppel gewoon diagonaal omhoog of omlaag.

B-KNOP BIJ EEN MUUR TIJDENS SPIN SPIN: MUUR JUMP

Stuur jezelf omhoog en weg door tegen de muur te trappen.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Een van onze doelen bij het ontwikkelen van Metroid Dread was om organische verbindingen tussen acties mogelijk te maken. Neem bijvoorbeeld de Melee Counter: ze creëren niet alleen de kans om een ​​krachtige vervolgaanval te ontketenen, je kunt ook een meer dan gebruikelijke opbrengst aan munitie en energie-items krijgen, die je misschien kunnen helpen het tij te keren in de strijd . Bovendien is het gewoon heel opwindend om een ​​Melee Counter te landen, dus probeer het alsjeblieft wanneer je maar kunt! In het eerste gebied kunnen sommige vijanden worden verslagen met een enkele Dash Melee, wat een geweldige kans is om de opwinding te ervaren van het naadloos uitschakelen van de vijanden op je manier terwijl je verkent.

VERKENNING

Het genre van de Metroid-serie is ‘verkenningsactie’. Zoals de naam al doet vermoeden, verken je een enorme wereld en kun je steeds sterker worden. Je kunt de gebieden die je hebt verkend op een kaart bekijken, dus kaartleesvaardigheden zijn erg handig. Hier kun je de volledige kaart openen door op de +-knop te drukken.

Selecteer een pictogram op de kaart om de naam van de bezienswaardigheid te zien.

Selecteer een pictogram en druk op de Y-knop om Pictogrammarkering in te schakelen, waarmee vergelijkbare interessante punten op de kaart worden gemarkeerd.

Gebieden die nog steeds verborgen items bevatten, lichten op op de kaart.

Je kunt kaartgegevens voor je huidige locatie downloaden op Map Station. Nadat je de gegevens hebt gedownload, kun je Map Stations gebruiken om je voortgang op te slaan.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Kaarten zijn een zeer belangrijk onderdeel van de Metroid-serie. Welke nieuwe locaties kun je nu verkennen met de vaardigheid die je zojuist hebt verworven? Zijn er deuren die je nog niet hebt geopend? Wanneer je vastzit, zou een nauwkeurige bestudering van de kaart je een idee moeten geven op het pad voorwaarts.

De nieuwe functie Icon Highlight is vooral handig omdat deze kan worden gebruikt om alle deuren te markeren die een nieuw verworven vaardigheid kan ontgrendelen. Onthoud dit! Je hoeft ook niet alle zwakkere vijanden die je ziet te verslaan. Als je merkt dat je verdwaald bent en terrein vernieuwt op zoek naar de volgende stap, kun je ervoor kiezen om ze strategisch te vermijden.

MAAK JE WEG OVER PLANEET ZDR

Je kunt nieuwe routes vinden en je bereik over de kaart vergroten door de truc te ontdekken om bepaalde blokkades op te heffen.

STRAALBLOK

Vernietig deze met Beam-aanvallen om plaats te maken.

RAKKETBLOK

Schiet ze weg met een raket.

BEAM DEUR

Deze gele deuren gaan open als ze worden geraakt met een Beam-aanval.

OPGELADEN STRAALDEUR

Deze pulserende gele deuren kunnen alleen worden geopend als ze worden geraakt met een Charged Beam.

NETWERKSTATION

Ontvang informatie van Adam die je kan helpen beslissen waar je heen moet. Kan ook worden gebruikt om je spel op te slaan.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Op ZDR zijn er delen van het terrein die Samus kan vernietigen met Beam- en Missile-aanvallen. Door ze heen te breken om nieuwe paden te openen, is een fundamenteel stuk verkenning in de Metroid-serie. Sommige van deze breekbare blokken passen goed in hun omgeving. Als je vastloopt, let dan op verdachte plekken en schiet ze op met je Beam, Missile of de Bomb die je later in het spel verkrijgt.

DE E.M.M.I.

Deze onderzoeksrobots zijn uitgezonden door de Galactische Federatie, maar zijn sindsdien verduisterd. Ze patrouilleren in afgesloten gebieden genaamd E.M.M.I. Zones en zullen Samus meedogenloos achtervolgen als ze haar van binnen zien. De gebruikelijke Beam and Missile-aanvallen zullen ze niet vertragen. Voor Samus zou betrapt worden een zeker onheil betekenen…

Ze kunnen Samus detecteren met geluid en zicht.

Zodra hun doelwit visueel is geïdentificeerd, bewegen ze zich met grote snelheid om het te vangen.

Als Samus wordt gepakt, heeft ze een kleine kans om te ontsnappen met een goed getimede Melee Counter, maar deze kans is extreem smal en ongelooflijk moeilijk om goed te krijgen.

Als de E.M.M.I. worden gewaarschuwd voor de aanwezigheid van Samus, de E.M.M.I. Zone gaat op slot. Samus moet hun aandacht ontwijken voordat ze kan proberen te vertrekken.

Standaardaanvallen slaan nergens op. Het enige effectieve wapen is het Omega Cannon, een speciaal wapen dat onder bepaalde voorwaarden kan worden verkregen.

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Eenmaal in zijn klauwen, heeft de E.M.M.I. kan zijn doel in één klap uitschakelen. Deze dodelijke aanval is echter niet helemaal onmogelijk om te pareren. Net als andere vijanden heeft de E.M.M.I. zal een licht knipperen voor een vluchtig moment wanneer het kwetsbaar is voor een Melee Counter. De timing van deze flits varieert echter elke keer, en de X-knop naar de teller stampen zal niet werken – je moet toeslaan net wanneer de tijd rijp is. Deze kans is erg klein en moeilijk te raken, maar het is belangrijk om te blijven proberen.

IN HET VOLGENDE RAPPORT

Een paar dingen die het team niet wil dat je mist. Blijf op de hoogte!

Metroid Dread komt op 8 oktober 2021 naar Nintendo Switch.