Microsoft – Nintendo Switch kan Call of Duty native draaien

Microsoft – Nintendo Switch kan Call of Duty native draaien

Microsoft heeft zijn intenties voor Call of Duty voor Nintendo Switch verder uitgewerkt en heeft beweerd dat het zeker is dat het de serie native op het systeem kan laten werken. Deze opmerkingen zijn gemaakt in een recente blogpost.

In het geval dat u niet op de hoogte was van de recente ontwikkelingen, heeft Microsoft gewerkt aan het doel om de overname van Activision Blizzard af te ronden, die enkele maanden geleden voor het eerst werd bekendgemaakt. Maar door de vrees voor de effecten van de fusie lopen de zaken niet zo soepel als normaal. Microsoft probeert voortdurend zijn pleidooi te houden, en de laatste tijd probeerde het enig vertrouwen te wekken met betrekking tot ondersteuning voor meerdere platforms door een contract te sluiten om Call of Duty-games op Nintendo-platforms te hebben voor de komende 10 jaar – wat zojuist is gedaan. Deze regeling is nog maar net afgerond.

Call of Duty op Nintendo Switch … is dat überhaupt mogelijk?

De mededingingsautoriteit van het Verenigd Koninkrijk, de Competition and Markets Authority, heeft haar conclusies gepubliceerd en Microsoft heeft daarop gereageerd. Dit bevat een gesprek over Call of Duty voor de Switch. Microsoft denkt dat het Call of Duty naar Switch kan verplaatsen in plaats van de game in de cloud te hosten. Dit omvat niet alleen Warzone, maar ook de volledig geprijsde ervaringen. Bedrijven noemden de succesvolle poorten van andere games als voorbeelden, waaronder Apex Legends, Doom Eternal, Fortnite en Crysis 3.

Zowel gratis te spelen als betalende versies van Warzone zijn opgenomen in de Call of Duty-gameserie. Warzone wordt aangedreven door een geavanceerde game-engine die is afgesteld om soepel te presteren op een breed scala aan computerplatforms en hardwareapparaten (variërend van de Xbox One-console die in 2015 is uitgebracht tot de Xbox Series X). Warzone is compatibel met pc-hardware die grafische verwerkingseenheden (GPU’s) bevat die pas in 2015 zijn geïntroduceerd (d.w.z. vóór de release van Nintendo Switch in 2017).

Zelfverzekerd

De ontwikkelaars van Activision hebben een lange geschiedenis in het maximaliseren van spelprestaties door gebruik te maken van alle functies die door bestaande hardware worden geboden. De partijen zijn ervan overtuigd dat, naast Warzone, andere Call of Duty pay-to-play-titels, zoals Call of Duty: Modern Warfare 2, kunnen worden geoptimaliseerd om tijdig op de Nintendo Switch te draaien met behulp van standaardtechnieken. Deze technieken zijn gebruikt om andere games naar de Switch over te zetten, zoals Apex Legends, DOOM Eternal, Fortnite en Crysis 3. Activision gelooft dat dit kan worden bereikt in een periode van ongeveer (aantal niet genoemde) maanden.< /p>

De zorgen die door de CMA werden geuit, waren voor Microsoft aanleiding om een ​​reactie te geven, die u hier kunt zien. Volgens wat er in hun rapport staat:

In de interne papieren van Activision wordt melding gemaakt van de technologische beperkingen die het Nintendo Switch-platform oplegt. Een document van Activision zegt bijvoorbeeld in een vroege analyse dat om een ​​Call of Duty-release op de Nintendo Switch te maken, de Call of Duty-game bepaalde (niet-gespecificeerde) componenten nodig heeft (terwijl de meeste huidige CoD-titels vanaf 125- 175 GB opslagruimte op console of pc). De zinsnede “Apex Legends'” wordt ook gebruikt in de krant (niet gespecificeerd). In een ander Activision-document waarin mogelijke studio’s voor Call of Duty worden geëvalueerd, wordt de hoeveelheid extra werk beoordeeld die nodig zal zijn en worden technologische problemen vermeld die in eerdere games zijn aangetroffen.

Maar echt mogelijk?

Er zijn aanwijzingen dat grootschalige first-person shooter-spellen niet zo soepel draaien op Nintendo-systemen vanwege de technologische verschillen tussen de producten van de twee bedrijven. Een derde partij heeft verklaard dat grafisch intensieve shooters vaak in eerste instantie gericht zijn op PlayStation en Xbox vanwege de specifieke kenmerken van de prestaties van elke console, en dat het porten van deze games naar de Nintendo Switch financiële investeringen en compromissen op het gebied van grafische kwaliteit kan vergen. of het gebruik van cloud-gaming-oplossingen.

Uit de meningen van uitgevers bleek dat het ontwerpen van een game voor Switch een aanzienlijk andere inspanning is dan het maken ervan voor Xbox en PS vanwege de variaties in de technologische mogelijkheden van het systeem. Volgens een game-uitgever was het proces van het overzetten van een game naar de Nintendo Switch beladen met technische uitdagingen, maar het overzetten van de identieke game naar Xbox of PlayStation verliep probleemloos. De game-uitgever wees erop dat de Switch beperkte grafische weergave en opslag heeft, beide technologische beperkingen. Deze limieten hebben een grotere impact op de prestaties van competitieve games dan alle games die op Xbox of PlayStation zijn geïntroduceerd. Volgens een verklaring van een afzonderlijke uitgever zijn veel van de titels van dat bedrijf niet compatibel met Nintendo-consoles, aangezien de mogelijkheden van Nintendo verschillen van die van PlayStation en Xbox.

We zijn echter van mening dat het hierboven gepresenteerde bewijs aantoont dat, in vergelijking met de Xbox en PlayStation, de Nintendo Switch I momenteel niet dezelfde reeks grafisch intensieve games biedt waarop PlayStation en Xbox concurreren (met uitzondering van een enkele games zoals Fortnite en Apex Legends), (ii) is mogelijk niet in staat om bepaalde grafisch intensieve multiplayer-games (zoals Call of Duty) aan te bieden, en (iii) biedt geen vergelijkbare gebruikerservaring als de Xbox en PlayStation, en (ii) doet (bijv. in termen van opslag, graphics en framerate).

Cloud …

Het onderzoek erkende wel cloudgames, maar het zei dat de mogelijkheid van de Switch om verbinding te maken met een externe cloudgaming-serviceprovider het niet een betere concurrent zou maken voor Xbox en PlayStation op de markt voor consolegaming. Het komt tot de conclusie dat “uit de gegevens blijkt dat de productkenmerken van Nintendo Switch aanzienlijk verschillen van die van Xbox en PlayStation.” Deze verschillen omvatten de technologische specificaties van de console, de capaciteit om visueel veeleisende games te hosten en de kosten.