Minecraft Dungeons cross-play in november en Howling Peaks DLC in december

Minecraft Dungeons cross-play in november en Howling Peaks DLC in december

Mojang en Microsoft hebben aangekondigd dat Minecraft Dungeons volgende maand eindelijk cross-play zal krijgen. Dit betekent dat je je bij je vrienden kunt voegen als ze op Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows en Xbox One zijn.

Een veelgevraagde functie, dus het is geweldig dat deze wordt aangepakt en geïmplementeerd. Minecraft Dungeons en zijn twee DLC-pakketten zijn nu beschikbaar en het team heeft ook aangekondigd dat er ook een nieuwe DLC-uitbreiding komt, genaamd Howling Peaks, die in december uitkomt.

Over Howling Peaks

Howling Peaks bevat de nieuwe Tempest Golem-baas, die avonturen kan ontploffen met harde wind. Samen met deze baas zullen er naast deze nieuwe omgevingen nieuwe missies, items en mobs worden geïntroduceerd.

Dit is de derde DLC voor de game, na Jungle Awakens en Creeping Winter.

Nieuwe moeilijkheid

Er wordt ook een nieuw moeilijkheidsgraadsysteem geïntroduceerd, met 20 nieuwe moeilijkheidsgraden die worden toegevoegd via het nieuwe Apocalypse Plus-systeem. Dit voegt 20 nieuwe moeilijkheden toe naast Apocalypse VII, waardoor krachtigere personages en aanzienlijk grotere uitdagingen mogelijk zijn. Daarnaast worden er ook nieuwe betoveringen en unieke items toegevoegd.