Monster Hunter Rise – 8 miljoen+ exemplaren verkocht

Monster Hunter Rise – 8 miljoen+ exemplaren verkocht

Capcom kondigde aan dat de wereldwijde verkoop van Monster Hunter Rise de acht miljoen exemplaren had overschreden. Dit is gebaseerd op de verkoop van zowel de Nintendo Switch- als de pc-versie samen.

Monster Hunter Rise, dat in maart 2021 op de Nintendo Switch werd uitgebracht, nadert zijn jubileum. De pc-versie kwam pas een paar weken geleden uit. Als gevolg hiervan heeft Nintendo’s systeem tot nu toe het grootste deel van de verkoop van het spel voor zijn rekening genomen.

Monsterverkopen

Monster Hunter Rise verkocht in de eerste week meer dan vier miljoen exemplaren. Slechts een paar dagen later was het aantal gestegen tot vijf miljoen stuks. Toen, in mei, maakte Capcom bekend dat er zeven miljoen exemplaren van de game waren verkocht.

Monster Hunter is volgens Capcom nog niet voltooid. Voor de game wordt deze zomer een geheel nieuwe Sunbreak-extensie uitgebracht. Er is nog veel dat we op dit moment niet weten over de DLC, maar meer informatie zal dit voorjaar worden vrijgegeven. Deze zomer komt Monster Hunter Rise: Sunbreak uit.

Vanaf 30 september 2021 beweert Capcom dat de Monster Hunter-franchise meer dan 78 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Over Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise is een actie-rollenspel dat spelers meeneemt naar het levendige Kamura Village, een rustige bergachtige omgeving die toeristen trekt met zijn unieke cultuur en geavanceerde jachttechnologie. Nieuwe jachtlocaties, waaronder de oude Shrine Ruins en meer, wachten op jagers wanneer ze hun wapenrusting uitrusten en een van de vele wapensoorten kiezen. Spelers kunnen dingen van verslagen tegenstanders gebruiken om unieke wapens en bepantsering te bouwen die hun kansen op toekomstig succes en overleving tijdens het spel vergroten. Jagers kunnen deze taken alleen op zich nemen, of in lokaal of coöperatief online spelen met maximaal drie andere spelers.

Monster Hunter Rise, het volgende deel in de Monster Hunter-serie, biedt spelers een ingenieuze verzameling nieuwe tools om gevaarlijke wezens op te sporen en te elimineren. Voor het eerst in een Monster Hunter-game kunnen op draad gebaseerde grijpoperaties worden uitgevoerd terwijl je staat of in de lucht met behulp van een “Wirebug”, waardoor jachttechnieken en aanvallen een geheel nieuw niveau van behendigheid in de lucht krijgen. Palamutes, aanpasbare en berijdbare “Canyne”-metgezellen, zullen in het spel worden opgenomen, waardoor spelers extra aanvalsmogelijkheden krijgen, terwijl “Felyne” Palicoes zal terugkeren als ondersteunende personages voor taken zoals genezing.

Functies

  • Stijg naar nieuwe hoogten
    • De nieuwe “Wirebug”-functie introduceert op draad gebaseerde grijpbewegingen die kunnen worden gebruikt om kliffen en andere moeilijk bereikbare plaatsen te beklimmen, waardoor nieuwe mogelijkheden worden geboden om te reizen en vanuit de lucht.
  • Monsters: nieuw en terugkerend
    • Magnamalo, een angstaanjagend nieuw vlaggenschipmonster, wordt in het spel geïntroduceerd, samen met andere nieuwe monsters zoals de van gedaante veranderende Aknosom, de amfibische Tetranadon en andere.
  • Metgezellen van Canye
    • Palamutes, nieuwe jachtgenoten, kunnen worden aangepast en gebruikt om door de omgeving te rijden, waardoor spelers extra manieren krijgen om te verkennen en te vechten.
  • Opties voor de jacht
    • Solospel is beschikbaar, evenals coöpspel met maximaal drie andere jagers in een lokale of online setting. Jagen kan overal, op elk moment en met iedereen die het Nintendo Switch-apparaat gebruikt!