Monster Hunter Rise – Meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht in de eerste week in Japan

Monster Hunter Rise – Meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht in de eerste week in Japan

Famitsu publiceerde de wekelijkse verkoopramingen voor de verkoop van hardware en software voor videogames, en onthulde meer over hoe goed Monster Hunter Rise presteert in Japan.

Volgens de laatste cijfers heeft Monster Hunter Rise ongeveer 1.302.132 exemplaren verkocht in de detailhandel in Japan (1,3 miljoen), en was het de best verkopende videogame in Japan deze week. Op de tweede plaats stond Super Mario 3D World + Bowser’s Fury en de Nintendo Switch-versie van The Quintessential Quintuplets ff.

Wat betreft de hardware, lijkt het erop dat de release van Monster Hunter Rise heeft bijgedragen aan een boost in de verkoop van Switch-hardware. De Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite verkochten samen ongeveer 267.497 eenheden, waarmee ze de beide varianten van de PS5 deze week overtroffen.

Het is misschien niet verrassend dat Monster Hunter Rise een grote hit wordt voor Nintendo Switch in Japan.

Over Monster Hunter Rise

Stijg naar nieuwe hoogten

Het debuut van de nieuwe “Wirebug” -monteur maakt draadgrijpacties mogelijk die kunnen worden gebruikt om kliffen en andere moeilijk bereikbare gebieden te beklimmen, waardoor nieuwe opties voor doorkruisen en luchtaanvallen worden geboden.

Nieuwe en terugkerende monsters

De game introduceert Magnamalo, een dreigend nieuw vlaggenschipmonster, evenals andere nieuwe monsters zoals de van vorm veranderende Aknosom, de amfibische Tetranadon en meer.

Canye-metgezellen

Nieuwe jachtpartners, Palamutes genaamd, kunnen worden gepersonaliseerd en gebruikt om over het terrein te rijden, waardoor spelers geheel nieuwe reis- en aanvalsopties krijgen.

Jachtopties

Speel alleen of sluit je aan bij maximaal drie andere jagers in lokaal of online coöpspel. Met het Nintendo Switch-systeem kun je ook overal, altijd en met iedereen jagen!