Monster Hunter Rise Sunbreak meer dan 2 miljoen stuks wereldwijd verkocht

Monster Hunter Rise Sunbreak meer dan 2 miljoen stuks wereldwijd verkocht

Capcom heeft een persverklaring uitgegeven waarin staat dat hun onlangs gelanceerde Monster Hunter Rise: Sunbreak-uitbreiding wereldwijd al meer dan 2 miljoen exemplaren heeft verkocht.

De game is nu beschikbaar op Nintendo Switch en pc en kan worden gekocht als een bundel met Monster Hunter Rise en de Sunbreak-toevoeging, of als DLC als je de hoofdgame al in de eShop koopt. Je hebt echter geen toegang tot de uitbreiding tenzij je een specifiek niveau in het basisspel hebt bereikt, en Monster Hunter Rise Sunbreak is Master Rank, dus de taken zullen moeilijk zijn.

Over The Monster Hunter Sunbreak

“De Monster Hunter-serie is een verzameling jachtactiegames die spelers matchen met enorme wezens in een prachtige natuurlijke omgeving.” Beginnend met de eerste game in 2004, pionierde de serie met een nieuw genre waarin spelers samenwerken om met hun vrienden op verschrikkelijke monsters te jagen, en het is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd succes, met een totale verkoop van de serie van meer dan 84 miljoen exemplaren verdeeld vanaf 5 juli 2022. Met name Monster Hunter: World, dat in januari 2018 werd uitgebracht, heeft de verkoop zien stijgen in de vier jaar na zijn debuut en heeft momenteel het Capcom-record van 21 miljoen afgeleverde exemplaren.

Bovendien heeft Rise’s release in maart 2021 de top 10 miljoen exemplaren wereldwijd bereikt, wat werd bereikt via een aantal tactieken, zoals voortdurende gratis upgrades, de ontwikkeling van een pc-versie en de verkoop van een set met Sunbreak.

Sunbreak is een grote Rise premium-uitbreiding. Spelers kunnen genieten van nieuwe plotaspecten voor Rise, naast nieuwe zoektochten, plaatsen, monsters en nooit eerder vertoonde jachtactiviteiten. Capcom publiceerde eerder een demoversie voor de release, die bijval en aandacht kreeg voor de game, wat resulteerde in een wereldwijde verkoop van meer dan 2 miljoen exemplaren.

Voortaan zal het bedrijf zijn digitale aanpak blijven gebruiken en trachten de verkoop per eenheid te verhogen via doorlopende promoties, zoals de voortdurende release van gratis extra inhoud en prijsschema’s. Capcom is vastbesloten om de verwachtingen van alle consumenten te overtreffen door gebruik te maken van zijn toonaangevende vaardigheden op het gebied van gameproductie.”