Moon Developer geeft credits aan Undertale’s Toby Fox

Moon Developer geeft credits aan Undertale’s Toby Fox

Vorige maand werd de legendarische anti-RPG Moon eindelijk in het westen uitgebracht op Nintendo Switch, meer dan 20 jaar nadat deze oorspronkelijk voor Playstation was uitgebracht.

In een interview met VICE onthulde Moon-scenarioschrijver en -ontwerper Yoshiro Kimura dat de langverwachte westerse release van Moon misschien nooit had plaatsgevonden als Undertale-maker Toby Fox er niet was geweest.

Fox geïnspireerd

Volgens Kimura was Fox een van de grootste ’emotionele motivators’ voor hem om te proberen Moon te lokaliseren, al was het maar zodat zijn mede-maker en vriend het konden spelen. Je kunt zijn exacte opmerkingen over het onderwerp hieronder lezen, of blader hier door het volledige interview met VICE, maar daarvoor denk ik dat mijn grootste emotionele motivatie waarschijnlijk van Toby Fox kwam.

Hij kwam vaak naar Japan, en we gingen uit eten, en we werden zelfs samen geïnterviewd.

We zijn van verschillende generaties, maar ik praat graag met hem en respecteer hem als mede-schepper en vriend. Op een dag werden Toby, Zun van Touhou Project en ikzelf geïnterviewd. Nadat het klaar was, gingen Toby en ik samen koffie halen in de buurt van het treinstation en hij vroeg me waarom ik de maan niet wereldwijd had vrijgelaten.

Ik zei hem dat ik het niet kon, maar als ik eraan terugdenk, was dat de eerste duw die me aan het denken zette: ‘waarom geef ik het op? Ik zou dit kunnen doen als ik dat zou willen ‘. Het lokaliseren van de maan zodat hij ermee kon spelen, werd echt een goede motivatie voor mij.

Ad