Mortal Kombat 11: Netherealm bevestigt alleen cosmetische microtransacties

Mortal Kombat 11: Netherealm bevestigt alleen cosmetische microtransacties

Netherrealm Studios heeft aangekondigd dat de aankomende Mortal Kombat 11 spelers in staat zal stellen echt geld te betalen voor in-game cosmetica via microtransacties.

Kombat Kast onthullingen

Tijdens de presentatie van Kombat Kast introduceerde de producent Shaun Himmerick van Mortal Kombat 11 een nieuwe virtuele valuta voor de titel genaamd “Time Crystals”, die kan worden ingewisseld voor een verscheidenheid aan cosmetische items in de game.

Deze items bevatten ‘skins, gear, victory animations, intros’, evenals verbruiksartikelen waarmee spelers ingangen van de controller kunnen omzeilen voor dodelijke ongelukken.

video
play-rounded-fill

Er werd ook bevestigd dat geen van de items die gekocht kunnen worden met “Time Crystals” “pay-to-win” zal zijn, en betalende spelers en voorsprong geven op de concurrentie online. Zeer goed op de hoogte van de slechte rep microtransacties in de gaming community, verzekerde Himmerick fans dat al deze cosmetica kunnen worden verdiend door middel van gameplay zonder “Time Crystals” te hoeven kopen.

Het doel van de “Time Crystals” is blijkbaar alleen maar om een alternatieve methode te bieden voor het ontsluiten van de inhoud die niet gepaard gaat met schuren. “Niets in het spel heeft tijdkristallen nodig”, zei Himmerick.

“Je kunt het hele spel spelen – alle spullen daar ontgrendelen – zonder ooit met de tijdkristallen te maken. Of als je wilt, kun je tijdkristallen krijgen en je een weg banen. “Mortal Kombat 11 wordt vrijgegeven voor Switch op 23 april voor Noord-Amerika en 10 mei voor Europa.

Nou, dat klinkt allemaal goed in onze oren.