Niet elke titel ondersteunt cloud saves Nintendo Switch Online

Niet elke titel ondersteunt cloud saves Nintendo Switch Online

In een statement zegt Nintendo dat de meeste Nintendo Switch-titels gebruik maken van de cloud save-functie, maar dat het niet universeel is.

Pardon … meeste?!

Vooral titels die hevig op online functies leunen, lijken het slachtoffer te worden. Nintendo wil er namelijk zeker van zijn dat er in deze en andere titels eerlijk gespeeld wordt.

In sommige spellen kan deze dienst het mogelijk maken om voorwerpen weer terug te krijgen die naar andere spelers zijn geruild, of om terug te keren naar een hogere multiplayer ranking die verloren is gegaan

Splatoon 2 is een van de slachtoffers van dit beleid.

Om er zeker van te zijn dat Save Date Cloud-backups niet oneerlijk gebruikt worden om online multiplayer ranglijsten te beïnvloeden, is de functie niet beschikbaar in Splatoon 2.

Het statement volgde nadat er op de website van Nintendo of America meerdere spelpagina’s (zoals die van Splatoon 2) de mededeling ‘Dit spel biedt geen ondersteuning voor Save Date Cloud-backups’ verscheen.

Welke titels ondersteunen het niet?

Het is te lezen bij Pokémon: Let’s Go, Pikachu / Eevee, NBA 2K19, FIFA 19, Dead Cells en Dark Souls: Remastered. Vooral de laatste third party-titels zijn bijzonder: deze ondersteunen volgens Game Informer namelijk wél Cloud Save op Xbox One en PlayStation 4.

Nintendo Switch Online verschijnt in de tweede helft van september (vermoedelijk 20 September)

Wat is jouw mening over het besluit om cloud saves niet toe te staan in alle titels