Nieuwe NES- en Famicom-games toegevoegd aan Nintendo Switch Online

Nieuwe NES- en Famicom-games toegevoegd aan Nintendo Switch Online

Samenvatting:

Nintendo heeft onlangs zijn Nintendo Switch Online-service uitgebreid door verschillende nieuwe NES- en Famicom-games aan de catalogus toe te voegen. Abonnees kunnen nu genieten van klassieke titels zoals Urban Champion, Golf, Donkey Kong Jr. Math, Mach Rider, The Mystery of Atlantis, SOLAR JETMAN en COBRA TRIANGLE. Deze games bieden een mix van actie, sport, educatieve inhoud en avontuur en zijn geschikt voor een breed scala aan spelers. Bovendien ontving de Japanse Famicom-service exclusieve spellen zoals Gomoku Narabe Renju, Famicom Folktales: Shin Onigashima en Mahjong.

Deze uitbreiding verrijkt niet alleen de gamebibliotheek, maar biedt ook historische inzichten in de evolutie van gaming. De nieuwe content is bedoeld om de algehele ervaring voor Nintendo Switch Online-abonnees te verbeteren en een mix van nostalgie en nieuwe uitdagingen te bieden. Met gedetailleerde gameplay-mechanismen, tips en strategieën kunnen spelers hun plezier maximaliseren en de charme van deze retro-games ontdekken.


Nieuwe NES- en Famicom-games op Switch Online

Nintendo heeft liefhebbers van retro-gaming opnieuw in verrukking gebracht door een nieuwe reeks NES-games toe te voegen aan zijn Nintendo Switch Online-service. Deze nieuwste update brengt een verscheidenheid aan titels, die elk unieke gameplay-ervaringen bieden, variërend van avonturen boordevol actie tot educatieve uitdagingen. Voor abonnees betekent dit meer mogelijkheden om in klassieke games te duiken en de rijke geschiedenis van de vroege consolegames van Nintendo te verkennen.

De nieuw toegevoegde spellen zijn onder meer Urban Champion, Golf, Donkey Kong Jr. Math, Mach Rider, The Mystery of Atlantis, SOLAR JETMAN en COBRA TRIANGLE. Elk van deze games neemt een speciale plaats in in de NES-bibliotheek en toont het gevarieerde aanbod aan genres en het innovatieve game-ontwerp van die tijd. Naast deze titels heeft de Japanse Famicom-service ook nieuwe toevoegingen gekregen, waaronder Gomoku Narabe Renju, Famicom Folktales: Shin Onigashima en Mahjong. Deze uitbreiding benadrukt de inzet van Nintendo om zijn gaming-erfgoed te behouden en te vieren.

video
play-rounded-fill

video
play-rounded-fill

Overzicht van de Nintendo Switch Online-service

Nintendo Switch Online is meer dan alleen een toegangspoort tot online multiplayer-gaming. Het biedt een schat aan klassieke games uit de NES- en SNES-tijdperken, waardoor abonnees toegang krijgen tot een groeiende bibliotheek met geliefde titels. De service biedt een betaalbare manier om deze games te ervaren, met extra voordelen zoals cloudopslag, speciale aanbiedingen en exclusieve toegang tot games als Tetris 99 en Pac-Man 99.

Abonnees kunnen genieten van deze games met moderne verbeteringen, zoals online spelen, waardoor ze kunnen concurreren of samenwerken met vrienden en andere spelers over de hele wereld. Deze functie geeft een nieuwe dimensie aan klassieke games, waardoor ze toegankelijker en leuker worden voor de hedendaagse gamer.

Toegang tot klassieke games

Een van de opvallende kenmerken van Nintendo Switch Online is de uitgebreide bibliotheek met NES- en SNES-spellen. Deze titels zijn zorgvuldig nagebootst om hun oorspronkelijke charme te behouden en tegelijkertijd het gemak van moderne hardware te bieden. Spelers kunnen hun voortgang op elk moment opslaan, waardoor het gemakkelijker wordt om uitdagende games aan te pakken die oorspronkelijk beperkte vervolgmogelijkheden boden.

De bibliotheek wordt voortdurend bijgewerkt, zodat er altijd iets nieuws te spelen is. Deze gestage toestroom van games houdt de service fris en spannend en aantrekkelijk voor zowel oude Nintendo-fans als nieuwkomers. Met elke nieuwe toevoeging kunnen abonnees de geschiedenis van gaming verkennen en de tijdloze aantrekkingskracht van deze klassieke titels ontdekken.

Stadskampioen: een klassieke vechter

Urban Champion, een van de eerste vechtgames die voor de NES is uitgebracht, brengt een eenvoudige maar verslavende vechtervaring naar de Nintendo Switch Online-service. Spelers kruipen in de huid van een straatvechter die zich een weg baant door verschillende tegenstanders in een stedelijke omgeving. De eenvoudige mechanica van het spel maakt het gemakkelijk om te beginnen en te spelen, terwijl de toenemende moeilijkheidsgraad voor een bevredigende uitdaging zorgt.

De gameplay draait om timing en strategie. Spelers moeten stoten uitdelen terwijl ze voorkomen dat ze in open mangaten worden geslagen of door de politie worden betrapt. Elk gevecht vindt plaats in een scrollende straat met veranderende achtergronden, wat visuele variatie aan de actie toevoegt. Ondanks zijn eenvoud ligt de charme van Urban Champion in zijn nostalgische aantrekkingskracht en ongecompliceerd plezier.

Voor moderne spelers biedt de game een kijkje in de begindagen van vechtgames, voordat het genre werd gedomineerd door complexe combo’s en ingewikkelde bewegingen. De toegankelijkheid van Urban Champion maakt het een uitstekende keuze voor snelle, informele gamesessies, en het competitieve karakter komt tot uiting in de lokale multiplayer-modus.

Golf: de retrosportervaring

Golf voor de NES brengt de klassieke sport tot leven met eenvoudige bediening en charmante 8-bit graphics. Met dit spel kunnen spelers de basisbeginselen van golf ervaren, van het afslaan van de tee tot het aanleggen van de green. Ondanks zijn leeftijd blijft Golf aantrekkelijk dankzij de intuïtieve mechanica en de inherente uitdaging van de sport.

Spelers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan clubs en moeten bij het maken van hun schoten rekening houden met factoren als windsnelheid en -richting. Het top-down perspectief van de game biedt een duidelijk zicht op het parcours, en het minimalistische ontwerp houdt de focus op de gameplay. Elke hole biedt een nieuwe uitdaging, die een zorgvuldige planning en precisie vereist om een ​​lage score te behalen.

Golf biedt ook een multiplayer-modus, waarin vrienden kunnen strijden om de beste score. Deze functie voegt herspeelwaarde toe en maakt de game een geweldige optie voor sociale gamesessies. Voor spelers die gewend zijn aan moderne golfsimulaties biedt Golf een verfrissende terugkeer naar de basis, waarbij de nadruk ligt op vaardigheden en strategie boven flitsende graphics en complexe besturing.

Donkey Kong Jr. Wiskunde: leren met plezier

Donkey Kong Jr. Math combineert educatie en entertainment en biedt spelers een unieke manier om rekenvaardigheden te oefenen. In dit spel besturen spelers Donkey Kong Jr. terwijl hij in wijnstokken klimt en wiskundige problemen van Donkey Kong oplost. Het doel is om het juiste antwoord te vinden door getallen en wiskundige operatoren te verzamelen die verspreid over het level liggen.

De game bevat twee modi: Calculate A en Calculate B. In Calculate A racen spelers tegen elkaar om problemen op te lossen, terwijl Calculate B zich richt op het behalen van een specifiek doelgetal. Beide modi moedigen snel denken en probleemoplossing aan, waardoor wiskundeoefeningen leuk worden.

Donkey Kong Jr. Math valt op door zijn innovatieve benadering van educatief gamen. Door het leren te integreren in een bekend en geliefd spelpersonage, betrekt het spelers op een manier die traditionele methoden niet zouden kunnen bieden. Het ontwerp van de game legt de nadruk op plezier en interactiviteit, waardoor spelers zowel vermaakt als onderwezen worden.

Mach Rider: snelle actie

Mach Rider is een racespel boordevol actie dat zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. Spelers kruipen in de huid van Mach Rider, een eenzame krijger die op een snelle motorfiets over verraderlijke wegen navigeert. De snelle actie en uitdagende parcoursen van de game zorgen voor een spannende ervaring die spelers op het puntje van hun stoel houdt.

De gameplay omvat het vermijden van obstakels, het verslaan van vijanden en het bereiken van checkpoints binnen een tijdslimiet. Spelers kunnen op vijanden en obstakels schieten om hun pad vrij te maken, waardoor een element van strategie wordt toegevoegd aan het snelle racen. De gevarieerde omgevingen en de toenemende moeilijkheidsgraad van het spel zorgen ervoor dat elke race een unieke en spannende uitdaging is.

De erfenis van Mach Rider ligt in de innovatieve combinatie van racen en vechten. De game was zijn tijd ver vooruit en bood een complexe en boeiende ervaring die nog steeds standhoudt. Voor spelers die houden van intense gameplay vol adrenaline, is Mach Rider een titel die je in de NES-catalogus zeker moet proberen.

Het mysterie van Atlantis: een onderwateravontuur

The Mystery of Atlantis nodigt spelers uit om de legendarische gezonken stad te verkennen via een reeks uitdagende puzzels en actiescènes. Dit avonturenspel combineert elementen van platformactie en het oplossen van puzzels, waardoor een boeiende ervaring ontstaat die zowel reflexen als intellect op de proef stelt.

Spelers besturen een avonturier die de geheimen van Atlantis moet ontrafelen. De game bevat onderwaterniveaus vol gevaren zoals zeedieren en vallen. Om verder te komen, moeten spelers puzzels oplossen waarbij blokken moeten worden verplaatst, schakelaars moeten worden geactiveerd en verborgen sleutels moeten worden gevonden. Het sfeervolle ontwerp en de mysterieuze setting van het spel dragen bij aan de aantrekkingskracht ervan.

The Mystery of Atlantis valt op door zijn ingewikkelde levelontwerp en boeiende gameplay. Elk niveau brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vereist een zorgvuldige verkenning en probleemoplossing. De balans tussen actie en puzzels maakt het spel aantrekkelijk voor een breed scala aan spelers, van degenen die van snelle actie houden tot degenen die de voorkeur geven aan cerebrale uitdagingen.

SOLAR JETMAN: een ruimteverkenningsspel

SOLAR JETMAN biedt een unieke mix van verkenning en strategie terwijl spelers een ruimtevaartuig door verraderlijke buitenaardse werelden besturen. Het doel van het spel is om stukken van een verloren gouden oorlogsschip te verzamelen, door gevaarlijke omgevingen te navigeren en onderweg beperkte hulpbronnen te beheren.

Spelers moeten hun ruimteschip zorgvuldig besturen om obstakels te vermijden en brandstof te besparen. De realistische fysica-engine van de game maakt de uitdaging nog groter en vereist nauwkeurig manoeuvreren en doordachte planning. Elk niveau introduceert nieuwe gevaren en vijanden, waardoor de gameplay fris en spannend blijft.

SOLAR JETMAN valt op door zijn diepgaande en uitdagende gameplay. De nadruk van de game op verkenning en hulpbronnenbeheer onderscheidt de game van andere actietitels en biedt een meer strategische ervaring. Voor spelers die van complexe en lonende games houden, biedt SOLAR JETMAN uren aan boeiende inhoud.

COBRA TRIANGLE: een spannend waterscooterspel

COBRA TRIANGLE geeft spelers de controle over een krachtige speedboot, die door gevaarlijke wateren vol obstakels en vijanden navigeert. De diverse missies van de game variëren van racen tegen de klok tot het redden van gijzelaars en het vechten tegen zeemonsters.

De gameplay combineert race-, schiet- en strategische elementen. Spelers moeten door verraderlijke parcoursen navigeren, obstakels vermijden en vijanden verslaan met behulp van de wapens van de boot. Elke missie brengt unieke uitdagingen met zich mee, waarvoor snelle reflexen en tactisch denken nodig zijn om te slagen.

COBRA TRIANGLE wordt geroemd om zijn verscheidenheid en intense actie. De combinatie van verschillende gameplay-stijlen van de game houdt het interessant en herspeelbaar. Voor fans van games boordevol actie biedt COBRA TRIANGLE een spannende ervaring die de tand des tijds doorstaat.

Famicom-servicetoevoegingen

Gomoku Narabe Renju

Gomoku Narabe Renju is een strategisch bordspel dat spelers uitdaagt om vijf stenen op een rij op een rooster te plaatsen. De eenvoudige regels en diepgaande strategie van het spel maken het tot een boeiende ervaring voor spelers van alle leeftijden. Als een van de nieuwe toevoegingen aan de Famicom-service biedt het een klassieke bordspelervaring met het gemak van modern gamen.

Famicom Volksverhalen: Shin Onigashima

Famicom Folktales: Shin Onigashima is een avonturenspel gebaseerd op Japanse folklore. Spelers besturen twee personages terwijl ze door een reeks puzzels en uitdagingen navigeren, geïnspireerd op traditionele verhalen. Het rijke verhaal en de culturele betekenis van de game maken het een unieke toevoeging aan de Famicom-bibliotheek.

Mahjong

Mahjong is een klassiek tegelspel waar al eeuwenlang van wordt genoten. Deze digitale versie brengt het traditionele spel naar de Famicom en biedt verschillende spelmodi en uitdagingen. Spelers kunnen genieten van games voor één speler of strijden tegen AI-tegenstanders, waarbij ze hun vaardigheden en strategieën aanscherpen.

Vergelijking tussen NES en Famicom-spellen

De gamebibliotheken van de NES en Famicom bieden een fascinerende kijk op de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee iconische systemen. Hoewel beide systemen veel klassieke titels delen, zijn er opmerkelijke verschillen in de games die op elk platform beschikbaar zijn. De Famicom, de Japanse tegenhanger van de NES, bevat games die specifiek zijn afgestemd op de Japanse markt en unieke culturele ervaringen en gameplay-mechanismen bieden.

Een belangrijk verschil is de toevoeging van meer verhalende games op de Famicom, zoals Famicom Folktales: Shin Onigashima. Deze games bevatten vaak rijke verhalen en complexe karakters, wat een diepere en meeslepende ervaring oplevert. De NES-bibliotheek is daarentegen meer gericht op actie- en arcade-achtige games en spreekt een breder publiek aan met zijn eenvoudige gameplay en universele aantrekkingskracht.

Waarom abonneren op Nintendo Switch Online?

Naast toegang tot een enorme bibliotheek met klassieke games biedt Nintendo Switch Online verschillende extra voordelen die de algehele game-ervaring verbeteren. Abonnees kunnen deelnemen aan online multiplayer-games, meedoen aan exclusieve evenementen en toegang krijgen tot speciale aanbiedingen en kortingen op digitale games en inhoud.

De service omvat ook opslag in de cloud, zodat er veilig een back-up van de voortgang van spelers wordt gemaakt en deze gemakkelijk kan worden hersteld. Deze functie biedt gemoedsrust, vooral voor degenen die veel tijd en moeite in hun games investeren. Bovendien biedt Nintendo Switch Online exclusieve games zoals Tetris 99 en Pac-Man 99, die alleen beschikbaar zijn voor abonnees en unieke, competitieve ervaringen aan het platform toevoegen.

Toekomstige speltoevoegingen

Nintendo heeft een geschiedenis van het regelmatig updaten van de Switch Online-bibliotheek met nieuwe games, zodat abonnees er altijd van kunnen genieten. Deze updates bevatten vaak favoriete titels van fans, maar ook verborgen juweeltjes uit de NES- en SNES-tijdperken. Door zich te abonneren kunnen spelers uitkijken naar een gestage stroom nieuwe content, waardoor de game-ervaring fris en spannend blijft.

De toevoeging van Famicom-exclusieve games duidt ook op het potentieel voor meer regiospecifieke inhoud in de toekomst. Deze aanpak breidt niet alleen de bibliotheek uit, maar laat spelers ook kennismaken met games en ervaringen die ze anders misschien niet zouden tegenkomen.

Hoe u aan de slag gaat met de nieuwe games

Aan de slag gaan met de nieuwe NES-games op Nintendo Switch Online is een eenvoudig proces. Zorg er eerst voor dat je Nintendo Switch is verbonden met internet en dat je een actief Nintendo Switch Online-abonnement hebt. Navigeer vervolgens naar de Nintendo eShop en zoek naar de NES – Nintendo Switch Online-app.

Download en installeer de app als je dat nog niet hebt gedaan. Eenmaal geïnstalleerd, start u de app en krijgt u toegang tot de bibliotheek met NES-games die beschikbaar zijn voor abonnees. De nieuw toegevoegde titels, waaronder Urban Champion, Golf, Donkey Kong Jr. Math, Mach Rider, The Mystery of Atlantis, SOLAR JETMAN en COBRA TRIANGLE, zijn beschikbaar om te spelen.

Selecteer de game die je wilt spelen in de bibliotheek en deze wordt rechtstreeks op je Switch gestart. U kunt uw voortgang op elk gewenst moment opslaan, zodat u gemakkelijk verder kunt gaan waar u was gebleven. Bovendien biedt de app online spelen voor bepaalde titels, waardoor je kunt concurreren of samenwerken met andere spelers.

Controllers instellen

Voor de beste game-ervaring kun je overwegen een compatibele controller te gebruiken, zoals de Nintendo Switch Pro Controller of de NES-controllers die zijn ontworpen voor de Nintendo Switch. Deze controllers bieden een authentieker gevoel en zijn geoptimaliseerd voor het spelen van klassieke games.

Om je controller te koppelen, navigeer je naar het Controllers-menu op het Nintendo Switch-startscherm en selecteer Grip/bestelling wijzigen. Volg de instructies op het scherm om uw controller te koppelen. Eenmaal gekoppeld, kun je hem gebruiken om door de NES-app te navigeren en de door jou geselecteerde games te spelen.

De NES-controllers voor Nintendo Switch zijn draadloos en kunnen worden opgeladen via de Switch-console. Ze repliceren het originele NES-controllerontwerp en bieden een nostalgische en comfortabele game-ervaring. Het gebruik van deze controllers vergroot het algehele plezier van het spelen van NES-games op de Switch.

Spelersgemeenschap en bronnen

Deelnemen aan de spelersgemeenschap kan je ervaring met Nintendo Switch Online enorm verbeteren. Er zijn talloze online forums en sociale-mediagroepen waar spelers strategieën bespreken, tips delen en multiplayer-sessies organiseren. Deze communities zijn een waardevolle hulpbron voor zowel nieuwe als ervaren spelers, die ondersteuning bieden en een gevoel van kameraadschap bevorderen.

Populaire forums zijn onder meer Reddit’s r/NintendoSwitch, waar gebruikers hun ervaringen posten en advies geven. Bovendien zijn de officiële Nintendo-forums een geweldige plek om updates te vinden, deel te nemen aan discussies en hulp te krijgen bij eventuele problemen. Door contact te maken met de community kun je nieuwe manieren ontdekken om van je favoriete games te genieten en op de hoogte blijven van aankomende updates.

Officiële Nintendo-bronnen

Nintendo biedt een schat aan officiële bronnen om spelers te helpen het meeste uit hun Switch Online-abonnement te halen. De officiële Nintendo-website biedt gedetailleerde handleidingen, veelgestelde vragen en tips voor het oplossen van problemen voor verschillende aspecten van de service. Daarnaast bevat het YouTube-kanaal van Nintendo video’s waarin nieuwe game-toevoegingen worden belicht, gameplay-tips worden gegeven en speciale evenementen worden gepresenteerd.

Voor degenen die op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, is abonneren op de Nintendo-nieuwsbrief een geweldige optie. Deze nieuwsbrief levert updates rechtstreeks in uw inbox, zodat u nooit belangrijke aankondigingen of nieuwe inhoud mist. Door deze officiële bronnen te gebruiken, kun je het meeste uit je Nintendo Switch Online-ervaring halen.

Conclusie

De toevoeging van nieuwe NES- en Famicom-games aan Nintendo Switch Online vergroot de waarde en aantrekkingskracht van de service aanzienlijk. Abonnees hebben nu toegang tot een breed scala aan klassieke titels, die elk unieke gameplay-ervaringen en historische betekenis bieden.

Van de actievolle Mach Rider tot het educatieve Donkey Kong Jr. Math: deze games bieden urenlang entertainment en een nostalgische reis door de gamegeschiedenis. De opname van Famicom-exclusieve games verrijkt de bibliotheek verder en biedt een kijkje in de culturele en regionale verschillen in de gamewereld. Door zich te abonneren op Nintendo Switch Online kunnen spelers genieten van deze tijdloze klassiekers en uitkijken naar toekomstige updates die de game-ervaring blijven uitbreiden en verbeteren.

Veelgestelde vragen
 • Welke nieuwe games zijn toegevoegd aan Nintendo Switch Online?
  • Nintendo heeft Urban Champion, Golf, Donkey Kong Jr. Math, Mach Rider, The Mystery of Atlantis, SOLAR JETMAN en COBRA TRIANGLE aan de NES-catalogus toegevoegd, samen met Famicom-exclusives zoals Gomoku Narabe Renju en Famicom Folktales: Shin Onigashima , en Mahjong.
 • Hoe krijg ik toegang tot de nieuwe NES-games op Switch Online?
  • Je krijgt toegang tot de nieuwe NES-games door de NES – Nintendo Switch Online-app te downloaden in de Nintendo eShop, op voorwaarde dat je een actief Nintendo Switch Online-abonnement hebt.
 • Zijn de nieuwe games beschikbaar voor online multiplayer?
  • Sommige van de nieuwe NES-games bieden online multiplayer-functies, waardoor je kunt concurreren of samenwerken met andere spelers.
 • Welke voordelen biedt Nintendo Switch Online?
  • Nintendo Switch Online biedt toegang tot een groeiende bibliotheek met NES- en SNES-games, online multiplayer-gaming, cloudopslag, exclusieve game-aanbiedingen en speciale evenementen.
 • Zullen er in de toekomst meer game-toevoegingen zijn aan Nintendo Switch Online?
  • Ja, Nintendo werkt de Switch Online-bibliotheek regelmatig bij met nieuwe games, zodat abonnees altijd van nieuwe content kunnen genieten.