Nieuwe revisie biedt zeer bescheiden GPU-verhoging, binnenkort geen Pro

Nieuwe revisie biedt zeer bescheiden GPU-verhoging, binnenkort geen Pro

Nieuwe informatie over de aankomende originele Nintendo Switch-revisie verscheen vanavond van hacker en dataminer, Mike Heskin.

De informatie komt rechtstreeks van de Nintendo Switch-besturingssysteembestanden en werkt samen met The Verge-rapport. Interessant is dat een echt Pro-model helemaal niet wordt genoemd en waarschijnlijk een behoorlijk eind weg is. Het klinkt waarschijnlijk dat dit later volgend jaar wordt uitgebracht om de volgende PlayStation- en Xbox-systemen af ​​te weren.

Revisie tijd

Simpel gezegd zal het “nieuwe” Nintendo Switch-systeem vrijwel hetzelfde zijn als het huidige systeem, maar het zal een zeer lichte GPU-prestatieverbetering vertonen.

Het heeft nog steeds 4GB RAM en is waarschijnlijk niet te onderscheiden van de originele switch, dus je moet het SKU-nummer weten als je van plan bent er een te kopen in de detailhandel.

De details

  • Sinds firmware 5.0 is er ondersteuning voor drie hardwarelijnen, één met de originele Tegra 210 en twee voor de nieuwe Tegra 214 (Mariko). Deze twee hardwarelijnen zijn Switch Lite en Switch ‘New’.
  • De originele Switch heeft 4 GB RAM en 6 GB voor de devkit. De nieuwe modellen hebben ondersteuning voor zowel 4 GB als 8 GB RAM.
  • Zowel Switch Lite als “New” gebruiken LPDDR4X DRAM, die een kleine batterijboost toestaat vanwege lagere spanningen.
  • Switch Lite heeft een kleiner scherm en niet-afneembare controllers, terwijl “New” Switch exact dezelfde vormfactor moet hebben.
  • De GPU in de “Nieuwe” schakelaar is geklokt op hogere waarden dan Switch Lite, wat mogelijk een bescheiden prestatieverbetering geeft.
  • Groter dan 32 GB geheugen is mogelijk in de “Nieuwe” eenheden. Er zijn twee modellen gevonden in de firmware (codenamen “Iowa” en “Calcio”) en er wordt gespeculeerd dat er meer interne opslag zal zijn.
  • Er is absoluut geen bewijs voor een echte “Pro” -versie. Althans niet in die zin dat het zou zijn gebaseerd op de Tegra X2 of enorme prestaties en / of geheugenverbeteringen zou hebben.
Ad