Nikkei: ten minste 200 miljoen consoles

Nikkei: ten minste 200 miljoen consoles

Nikkei publiceerde een nieuw artikel over de enorme ommekeer die Nintendo heeft door het succes van de Nintendo Switch. Nikkei meldt dat Nintendo nu “het afgelopen jaar de meest verhandelde aandelen op de Tokyo-markt is”.

De aandelenkoersen van het bedrijf zijn “sinds de release van de Switch meer dan verdubbeld”. Iedereen die bijdraagt aan de Switch, hoe klein die bijdrage ook is, heeft een toename van het aantal aandelen gezien.

Nintendo is terug aan de top

Uitgever Capcom  bijvoorbeeld ‘sloeg een 17-jarige hoogtepunt op maandag met een sterke winst en een groeiende hoop op geplande titels voor de Switch’. Maar dat is niet alles.

Zelfs externe leveranciers hebben succes gehad. Nikkei zegt dat “Nintendo minder onderdelen van externe leveranciers koopt dan Apple, maar toch voldoende invloed heeft om de winsten bij sommige ontwikkelaars van elektronische onderdelen te verhogen. Aandelen zijn 62% omhooggeschoten voor Minebea Mitsumi sinds het debuut van de Switch, omdat het bedrijf wordt verondersteld het apparaat te bouwen. Hosiden, die ook de Switch assembleert, en leverancier MegaChips zijn elk meer dan 30% gestegen “.

Wat betreft de toekomst van de Nintendo Switch, dat resulteerde in Nikkei’s meest schokkende nieuws. Hideki Yasuda van Ace Research Institute zegt: “Het is zeer goed mogelijk dat het bedrijf een recordwinst boekt in fiscaal 2019”.

Nikkei meldt ook dat “Wereldwijde verkopen minstens 200 miljoen stuks zullen bereiken, ongeveer twee keer zoveel als voor de Wii, volgens een schatting. Wel, dat is nog steeds een prestatie om te bereiken, maar met de huidige stroom van momentum … wie weet misschien kan het.

Nintendo ziet zijn bedrijfswinst meer dan afnemen tot 160 miljard yen dit fiscale jaar “.

Ad