Nindies doet het echt heel goed

Nindies doet het echt heel goed

Met Nintendo’s toenemende ondersteuning van Nindies-ontwikkelaars doen de Nindie-ontwikkelaars het heel goed op de Nintendo Switch.

Bij PAX AUS deelden dit een paar Nindies over hoe hun games op de Nintendo Switch kraakhelder zijn, waarvan de meeste spectaculair kuipen.

Enkele praktische voorbeelden

Henrik Pettersson van The Voxel Agents bijvoorbeeld merkte op dat meer dan 60% van de totale verkoop voor The Garden Between plaatsvond op de Nintendo Switch.

Dezelfde trend werd ook waargenomen door andere games, zoals Putty Pals van Harmonious Games. Putty Pals zag dat de eerste dag van de verkoop van Nintendo Switch 8 maanden aan pc-verkopen in beslag nam, waardoor Nintendo Switch-verkopen voordeliger voor hen waren dan pc-verkopen.

Niet alleen dat, de indie-gemeenschap deelt hun gegevens feitelijk met elkaar. SMG Studio’s Ash Ringrose zei dat ze hun verkoopgegevens met andere indies delen en van daaruit kregen ze een idee van hoe Indies presteerden op de Nintendo Switch.

Win-win

Het blijkt dat niet iedereen een winnaar is als het gaat om de Nintendo Switch Nindies-poort, waarbij sommige games beter presteren op mobiele apparaten dan op de Nintendo Switch, maar de algemene trend was zeer optimistisch.

En eerlijk is het geweldig om te horen dat het goed gaat met Nindies, omdat onafhankelijke ontwikkelstudio’s meestal degenen zijn die nieuwe gameplay op de videogamemarkt brengen. Hopelijk blijven ze succes boeken op de Nintendo Switch.

Maar is het allemaal goed? Meestal wel, maar het nadeel is dat we soms ook een aantal titels krijgen die eigenlijk shovelware zijn. En die titels zouden niet aanwezig moeten zijn. Ze verpesten een anders uitstekende eShop en gamebibliotheek.

Wat is jouw mening hierover?