Nintendo bespreekt de software “op het juiste moment”

Nintendo bespreekt de software “op het juiste moment”

Nintendo’s president Shuntaro Furukawa beantwoordde een paar vragen van investeerders en gaf inzicht in wat het bedrijf van plan is voor de komende maanden.

Natuurlijk waren de opmerkingen over aankomende software voor de Nintendo Switch zo vaag als verwacht, maar Furukawa’s opmerkingen mogen nog steeds niet worden genegeerd.

Meer te onthullen

Sprekend over wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren, zei hij tegen investeerders: “Ons softwareaanbod voor het komende boekjaar is een onderwerp dat we op het juiste moment zullen bespreken”.

Met betrekking tot wat Nintendo al heeft aangekondigd, noemde Furukawa Mario’s volgende avontuur, Monster Hunter en Pokemon Snap als de opmerkelijke, aanstaande releases. “We hebben al onze plannen aangekondigd om Super Mario 3D World + Bowser’s Fury in februari uit te brengen, gevolgd door Monster Hunter Rise in maart en New Pokémon Snap in april.”

De Nintendo-president eindigde met de opmerking: “Zoals altijd bereiden we in het komende fiscale jaar een verscheidenheid aan softwaretitels voor consumenten voor.”

Het lijkt erop dat Nintendo doorgaat met het veranderen van de manier waarop ze games aankondigen en uitbrengen.

Misschien heeft de Metroid Prime 4-situatie het belang benadrukt van het aankondigen en vrijgeven van titels in een korter tijdsbestek. Toch ziet het er iets hoopvoller uit voor de nabije toekomst en natuurlijk hebben we dit jaar Zelda’s jubileum, wat ongetwijfeld een aantal verrassingen zal brengen.