Nintendo Direct juni 2024: spannende nieuwe games komen naar de Nintendo Switch

Nintendo Direct juni 2024: spannende nieuwe games komen naar de Nintendo Switch

Samenvatting:

De nieuwste Nintendo Direct-presentatie onthulde een breed scala aan spannende nieuwe games die in 2024 en daarna op de Nintendo Switch verschijnen.

Hoogtepunten waren onder meer de eerste gameplay-onthulling van Metroid Prime 4: Beyond en de aankondiging van The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Fans van de Mario-serie hebben veel om naar uit te kijken met nieuwe titels zoals Mario & Luigi: Brothership en Super Mario Party Jamboree. Bovendien maakt Donkey Kong Country Returns HD een comeback met verbeterde beelden en nieuwe niveaus. Tijdens de presentatie werden ook games van Nintendo-partners getoond, waaronder DRAGON QUEST III HD-2D Remake en LEGO HORIZON ADVENTURES. Andere opmerkelijke aankondigingen waren onder meer Stray, Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game en een gratis update voor Nintendo Switch Sports Basketball. Dit uitgebreide overzicht geeft de opwinding en verscheidenheid van de komende releases weer, en belooft een spannend jaar voor Nintendo Switch-spelers.


Hoogtepunten van de Nintendo Direct-presentatie

De nieuwste Nintendo Direct-presentatie toonde een grote verscheidenheid aan games die in 2024 en daarna naar de Nintendo Switch komen. Tot de hoogtepunten behoorden de eerste blik op Metroid Prime 4: Beyond en de onthulling van The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Daarnaast werden fans getrakteerd op aankondigingen van nieuwe titels in geliefde series als Mario & Luigi: Brothership en Super Mario Party Jamboree, evenals de terugkeer van Donkey Kong Country Returns HD. Deze uitgebreide presentatie bevatte ook een reeks games van de wereldwijde uitgevers- en ontwikkelingspartners van Nintendo, waardoor het een spannend evenement werd voor alle Nintendo-enthousiastelingen.

video
play-rounded-fill

Overzicht van belangrijke aankondigingen

De Nintendo Direct-presentatie in juni 2024 zat boordevol spannende aankondigingen en onthullingen. De belangrijkste hoogtepunten waren onder meer nieuwe gameplaybeelden voor Metroid Prime 4: Beyond, de officiële aankondiging van The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom en verschillende andere langverwachte games. Fans waren ook blij om te horen over de nieuwe Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree en de HD-remake van Donkey Kong Country Returns. Daarnaast werden verschillende titels van de ontwikkelings- en publicatiepartners van Nintendo, zoals DRAGON QUEST III HD-2D Remake en LEGO HORIZON ADVENTURES, tentoongesteld.

Metroid Prime 4: Beyond

Gameplayvoorbeeld

Metroid Prime 4: Beyond gaf fans een eerste glimp van de gameplay tijdens de Nintendo Direct-presentatie. In de trailer is te zien hoe Samus Aran aan een nieuwe missie begint, waarbij hij uitgestrekte buitenaardse landschappen verkent en intense gevechten aangaat met bekende vijanden. De game belooft dezelfde spannende ervaring te bieden waar fans van de Metroid Prime-serie van zijn gaan houden, met verbluffende graphics en meeslepende gameplay-mechanica. De preview hintte naar nieuwe vaardigheden en upgrades voor Samus, maar ook naar uitdagende puzzels en verkenningselementen die spelers betrokken zullen houden.

Releasedatum en verwachtingen

Metroid Prime 4: Beyond zal in 2025 op de Nintendo Switch verschijnen. De aankondiging heeft voor veel opwinding gezorgd onder de fans, die reikhalzend hebben uitgekeken naar het volgende deel in de Metroid Prime-serie. De verwachtingen zijn hooggespannen en velen hopen dat de game voortbouwt op het succes van zijn voorgangers en een onvergetelijke game-ervaring zal opleveren. De ontwikkelaars hebben beloofd trouw te blijven aan de kernelementen van de serie en tegelijkertijd nieuwe functies te introduceren die zowel oude fans als nieuwkomers zullen aanspreken.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

Verhaal- en gameplayfuncties

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom introduceert een nieuw verhaal in de geliefde Zelda-serie, waarin spelers de rol van prinses Zelda zelf op zich nemen. De game draait om vreemde kloven die in Hyrule verschijnen, waardoor de mensen verdwijnen, waaronder een bepaalde zwaardvechter. Zelda, gewapend met de Tri Rod, werkt samen met een mysterieuze fee genaamd Tri om het koninkrijk te redden. Spelers zullen de kracht van de Tri Rod gebruiken om echo’s te creëren, dit zijn imitaties van objecten in de omgeving, om puzzels op te lossen en vijanden te bestrijden. Dit innovatieve gameplaymechanisme maakt creatieve probleemoplossing mogelijk en voegt een nieuwe laag diepte toe aan de traditionele Zelda-gameplay.

Lanceringsdetails en speciale editie Switch Lite

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom staat gepland voor release op 26 september 2024 voor de Nintendo Switch. Om de lancering te vieren zal er ook een speciale editie Nintendo Switch Lite verkrijgbaar zijn, geïnspireerd op de Zelda-serie. Deze goudkleurige Switch Lite, versierd met het Hylian-embleem, wordt geleverd met een individueel Nintendo Switch Online + Expansion Pack-lidmaatschap van 12 maanden, dat toegang geeft tot een reeks klassieke Zelda-titels van verschillende Nintendo-systemen. Deze speciale editie is een must-have voor Zelda-fans en -verzamelaars.

Mario & Luigi: Brothership

Nieuwe avonturen in Concordia

Mario & Luigi: Brothership is het nieuwste deel in de Mario & Luigi RPG-serie en neemt de iconische broers mee op een zeevarend avontuur. De game speelt zich af in de wereld van Concordia, waar Mario en Luigi door verschillende eilanden navigeren, elk met zijn eigen unieke omgevingen en uitdagingen. Spelers zullen een mix van tropische regenwouden, bruisende steden en meer tegenkomen terwijl ze over Shipshape Island reizen. De game belooft de humor en charme te bieden waar de serie bekend om staat, samen met nieuwe personages en bekende gezichten uit het Mushroom Kingdom.

Belangrijkste kenmerken en gameplay-mechanismen

De gameplay in Mario & Luigi: Brothership draait om de band tussen de twee broers. Spelers moeten Bros. Moves gebruiken om obstakels te overwinnen en Bros. Attacks om vijanden te verslaan in dynamische turn-based gevechten. De game introduceert nieuwe mechanismen en vaardigheden, waardoor spelers de enorme wereld van Concordia kunnen verkennen en strategische gevechten kunnen aangaan. De unieke setting van Shipshape Island, deels schip en deels eiland, voegt een frisse draai toe aan de traditionele RPG-gameplay, waardoor Mario & Luigi: Brothership een langverwachte release wordt voor fans van de serie.

Super Mario-feestjamboree

Nieuwe spelborden en minigames

Super Mario Party Jamboree brengt Mario en zijn vrienden naar een enorm eilandresort, met vijf nieuwe spelborden en meer dan 110 minigames. De nieuwe spelborden omvatten Rainbow Galleria, Roll ’em Raceway en Goomba Lagoon, die elk unieke uitdagingen en activiteiten bieden. De minigames variëren van uitdagingen boordevol actie tot puzzels die het verstand van spelers op de proef stellen, waarbij sommige bewegingsbesturingen bevatten voor een interactieve ervaring. Dit deel belooft de grootste Mario Party tot nu toe te worden, met een breed scala aan activiteiten om spelers te vermaken.

Online multiplayer en Koopathlon-modus

Een van de opvallende kenmerken van Super Mario Party Jamboree is de introductie van de Koopathlon-modus, waarin maximaal twintig spelers online tegen elkaar kunnen strijden. Deze modus biedt een competitieve draai aan de traditionele Mario Party-ervaring en moedigt spelers aan om naar de eerste plaats te streven in een reeks uitdagende minigames. De game ondersteunt ook lokale multiplayer, waardoor vrienden en familie mee kunnen doen aan het plezier. Met zijn uitgebreide selectie minigames en nieuwe multiplayermodi wordt Super Mario Party Jamboree een hit onder liefhebbers van partygames.

Donkey Kong Country Returns HD

Verbeterde graphics en extra niveaus

Donkey Kong Country Returns HD brengt het geliefde Wii-spel naar de Nintendo Switch, met verbeterde graphics en extra levels uit de Nintendo 3DS-versie. De game bevat levendige HD-beelden die de klassieke platformgame nieuw leven inblazen, waardoor deze visueel aantrekkelijker wordt dan ooit tevoren. Spelers kunnen dezelfde spannende gameplay verwachten, met de toegevoegde bonus van nieuwe niveaus die nieuwe uitdagingen en ervaringen bieden. De verbeterde graphics en extra content maken Donkey Kong Country Returns HD een must-play voor fans van de serie.

Coöp-gameplay en releasedatum

Donkey Kong Country Returns HD ondersteunt lokale coöp voor twee spelers, waardoor vrienden kunnen samenwerken en samen de 80 levels van het spel kunnen spelen. De coöperatieve gameplay voegt een nieuwe dimensie toe aan de platformervaring, omdat spelers kunnen samenwerken om obstakels te overwinnen en vijanden te verslaan. De game staat gepland voor release op 16 januari 2025, waardoor fans voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op hun volgende avontuur met Donkey Kong en Diddy Kong. De combinatie van verbeterde graphics, extra niveaus en coöp-gameplay maakt Donkey Kong Country Returns HD tot een langverwachte release.

DRAGON QUEST III HD-2D-remake

Visuele upgrades en uitgebreid verhaal

DRAGON QUEST III HD-2D Remake biedt een frisse kijk op de klassieke RPG met levendige HD-2D-beelden en een uitgebreid verhaal. De game behoudt de charme van het origineel en introduceert gemoderniseerde graphics die de algehele ervaring verbeteren. Spelers beginnen aan een episch fantasie-avontuur als The Hero, met de taak de wereld te redden van de duistere krachten van de kwaadaardige Archfiend, Baramos. De remake bevat ook een uitgebreid verhaal dat diepte aan het verhaal toevoegt, waardoor een rijkere en meeslependere ervaring wordt geboden voor zowel nieuwe als terugkerende spelers.

Release-informatie en toekomstplannen

DRAGON QUEST III HD-2D Remake wordt op 14 november 2024 gelanceerd op de Nintendo Switch. Naast deze release heeft Nintendo aangekondigd dat DRAGON QUEST I & II HD-2D Remake, een bijgewerkte verzameling van de eerste twee games in de serie verschijnen volgend jaar. Deze trilogie van remakes belooft de geliefde Erdrick-trilogie naar een nieuwe generatie spelers te brengen, met gemoderniseerde beelden en uitgebreide verhaallijnen. Fans van de DRAGON QUEST-serie hebben veel om naar uit te kijken met deze aankomende releases.

LEGO HORIZON ADVENTURES

Gameplay en wereldverkenning

LEGO HORIZON ADVENTURES neemt spelers mee naar een levendige wereld geïnspireerd op de Horizon-serie, volledig nagebouwd met LEGO-stenen. De game bevat weelderige bossen, hoge bergen en kolossale machine-achtige beesten, allemaal weergegeven in de iconische LEGO-stijl. Spelers gaan samen met Aloy en haar team van helden op een zoektocht om de wereld te redden, waarbij ze diverse omgevingen verkennen en deelnemen aan gevechten boordevol actie. De wereld van de game zit vol geheimen om te ontdekken, met volop mogelijkheden voor aanpassing en creatieve gameplay.

Multiplayerfuncties en startvenster

LEGO HORIZON ADVENTURES ondersteunt zowel lokale als online multiplayer, waardoor spelers kunnen samenwerken met vrienden en samen uitdagingen kunnen aangaan. De game stimuleert coöperatieve gameplay, met verschillende multiplayermodi die de algehele ervaring verbeteren. Of je nu alleen of met anderen speelt, spelers zullen genoeg vinden om betrokken te blijven bij dit actievolle avontuur. LEGO HORIZON ADVENTURES wordt deze feestdagen gelanceerd op de Nintendo Switch, waardoor het een perfecte aanvulling is op de reeks aankomende games.

MARVEL vs. CAPCOM-Fighting Collection

Klassieke arcadespellen en verbeteringen

MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection brengt zeven klassieke arcadespellen samen, waaronder X-MEN VS. STREET FIGHTER en MARVEL vs. CAPCOM 2 New Age of Heroes. Deze collectie bevat iconische personages en bewegingen, samen met extra verbeteringen zoals online functionaliteit, trainingsmodi en aangepaste wedstrijden. Spelers kunnen hun favoriete arcadegevechten opnieuw beleven met moderne verbeteringen die de algehele ervaring verbeteren. De collectie bevat ook de allereerste Amerikaanse heruitgave van de arcadeversie van THE PUNISHER, waardoor het een must-have is voor fans van klassieke vechtspellen.

Releasedatum en speciale functies

MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection verschijnt later dit jaar op de Nintendo Switch. De collectie bevat verschillende speciale functies, zoals toeschouwermodi, een muziekspeler en weergavefilters waarmee spelers hun ervaring kunnen aanpassen. De toevoeging van speciale bewegingen met één knop maakt de games toegankelijker voor nieuwe spelers, terwijl de diepgang en complexiteit behouden blijven die fans van de serie waarderen. Met zijn mix van klassieke arcade-actie en moderne verbeteringen belooft MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection een hit te worden onder liefhebbers van vechtgames.

Andere opmerkelijke aankondigingen

Stray

Het veelgeprezen avonturenspel Stray, ontwikkeld door BlueTwelve Studio en uitgegeven door Annapurna Interactive, vindt zijn weg naar de Nintendo Switch. Spelers kruipen in de huid van een zwerfkat die door een neonverlichte, dystopische stad navigeert die wordt bewoond door nieuwsgierige droids en gevaarlijke wezens. De game wordt geprezen vanwege zijn unieke uitgangspunt, boeiende verhaallijn en meeslepende omgeving. De Switch-versie zal naar verwachting de charme en kwaliteit van het origineel behouden, waardoor spelers een nieuwe manier krijgen om deze geliefde titel te ervaren. Stray zal deze feestdagen uitkomen en zal bijdragen aan de lijst met spannende games die naar de Nintendo Switch komen.

Tales of the Shire: een Lord of the Rings-spel

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game biedt spelers een gezellige levenssimulatie-ervaring die zich afspeelt in de idyllische wereld van de Shire. Spelers kunnen hun eigen Hobbit creëren, tuinen cultiveren, vissen en relaties opbouwen met andere personages. De game legt de nadruk op een ontspannende en meeslepende ervaring, waardoor spelers de Shire kunnen verkennen en verschillende activiteiten kunnen ondernemen die zijn geïnspireerd op Tolkiens geliefde wereld. Tales of the Shire wordt deze feestdagen gelanceerd op de Nintendo Switch en belooft een hartverwarmend avontuur voor fans van The Lord of the Rings.

Nintendo Switch Sports Basketball-update

Een gratis update voor Nintendo Switch Sports introduceert basketbal in het spel en voegt nieuwe spelmodi en gameplay-opties toe. Spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in solo-uitdagingen of samenwerken met vrienden voor multiplayer-wedstrijden. De update bevat een Three-Point Challenge, Five-Streak Battle en twee-tegen-twee-wedstrijden, allemaal met bewegingsbesturing voor een interactieve ervaring. Deze update verbetert de bestaande inhoud van Nintendo Switch Sports en biedt spelers nieuwe manieren om van het spel te genieten. De basketbalupdate is nu beschikbaar en biedt een spannende toevoeging aan het sportassortiment op de Nintendo Switch.

Nintendo Wereldkampioenschappen: NES-editie

De Nintendo World Championships: NES Edition brengt de spanning van de klassieke competitie naar de Nintendo Switch. Spelers kunnen meer dan 150 speedrunning-uitdagingen aangaan in 13 NES-games, hun vaardigheden testen in Legend Challenges en racen tegen spookgegevens van spelers over de hele wereld. De game beschikt ook over een overlevingsmodus en een gedeelte met geheime informatie met tips en trucs. Nintendo World Championships: NES Edition ondersteunt zowel solo- als lokale multiplayer-gameplay, waardoor spelers kunnen concurreren met vrienden en familie. De game wordt op 18 juli gelanceerd en pre-orders zijn nu beschikbaar in de Nintendo eShop.

Conclusie

De Nintendo Direct-presentatie van juni 2024 bood een spannend kijkje in de toekomst van gamen op de Nintendo Switch. Met grote aankondigingen als Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom en Mario & Luigi: Brothership hebben fans de komende maanden veel om naar uit te kijken. De presentatie belichtte ook spannende titels van de partners van Nintendo, waardoor een gevarieerde en boeiende line-up voor spelers van alle leeftijden werd gegarandeerd. Terwijl we anticiperen op de release van deze nieuwe games, is het duidelijk dat de Nintendo Switch de komende jaren een centrum van innovatie en entertainment zal blijven.

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de releasedatums voor Metroid Prime 4: Beyond en The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom?

  • Metroid Prime 4: Beyond staat gepland voor release in 2025, terwijl The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom op 26 september 2024 verschijnt.

 • Welke nieuwe functies kunnen we verwachten in Super Mario Party Jamboree?

  • Super Mario Party Jamboree bevat vijf nieuwe spelborden, meer dan 110 minigames en een nieuwe Koopathlon-modus die online multiplayer voor maximaal 20 spelers ondersteunt.

 • Bestaat er een speciale editie Nintendo Switch Lite voor The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom?

  • Ja, bij de lancering zal een goudkleurige Nintendo Switch Lite Hyrule Edition, versierd met het Hylian-embleem, beschikbaar zijn, inclusief een lidmaatschap van 12 maanden voor Nintendo Switch Online + Expansion Pack.

 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken van DRAGON QUEST III HD-2D Remake?

  • DRAGON QUEST III HD-2D Remake biedt levendige HD-2D-beelden, een uitgebreid verhaal en gemoderniseerde turn-based gevechten, waardoor een frisse kijk op de klassieke RPG ontstaat.

 • Wanneer komt de gratis basketbalupdate voor Nintendo Switch Sports beschikbaar?

  • De gratis basketbalupdate voor Nintendo Switch Sports is nu beschikbaar en voegt nieuwe modi toe, zoals Three-Point Challenge, Five-Streak Battle en twee-tegen-twee-wedstrijden.