Nintendo Frankrijk; Veel kansen om meer te laten zien

Nintendo Frankrijk; Veel kansen om meer te laten zien

De Franse publicatie Lefigaro heeft Philippe Lavoué, de General Manager van Nintendo France, ingehaald om te praten over hoe Nintendo in het land presteert en of ze meer te laten zien.

De heer Lavoué zei dat ze volop kansen hebben om dit jaar meer te laten zien met drie grote evenementen die eraan komen.

Philippe Lavoué over Nintendo Switch

Nintendo Switch doet nog steeds grote aantallen, ze hebben nu een hoog doel voor de meeste van hun game-releases. Het doel is om tegen het einde van dit kalenderjaar 2 miljoen verkopen te bereiken. Het deed één miljoen in minder dan een jaar.

20% meer spellen dan vorig jaar verkocht, software die YoY dynamischer maakt
Donkey Kong Country Tropical Freeze bijna meer dan 100.000 verkochte eenheid
Zelda BoTW & MK8DX zijn nog steeds in kaart

Ze verwachtten pas in september dat 20% van de LABO-aandelen zouden worden verkocht en het resterende deel zou in de kerstperiode moeten worden verkocht. Zegt dat “marktcurven voor een speelgoedachtig product anders zijn in vergelijking met een standaardvideogame”.

Over E3

ze wilden het liever dichtbij houden, om alleen maar te praten over games die in de komende maanden zouden verschijnen. Zegt dat ze genoeg mogelijkheden hebben om meer te laten zien tijdens Japan Expo (juli), Gamescom (augustus) of Tokyo Game Show (september).

Drie grote games deze vakantie

Super Mario Party, Pokémon Let’s Go en Super Smash Bros Ultimate. De eerste twee zijn familie-georiënteerde spellen en zouden een casual publiek naar de Switch moeten brengen. Vrij ambitieuze doelen voor Pokémon & Smash, zegt dat de publieke respons tot nu toe boven hun verwachtingen uitkwam.