Nintendo Indie World Showcase november 2023: spannende games voor de Switch onthuld

Nintendo Indie World Showcase november 2023: spannende games voor de Switch onthuld

Samenvatting:

De Nintendo Indie World Showcase 2023 zorgde voor een golf van opwinding met de aankondigingen van aankomende indiegames voor de Nintendo Switch. Van de langverwachte Shantae Advance: Risky Revolution tot de intrigerende Core Keeper en nog veel meer: ​​deze showcase bood een voorproefje van de toekomst van indie-gaming op de Switch. In dit uitgebreide artikel gaan we in op de details, releasedatums en unieke functies van elke game, zodat je volledig voorbereid bent op de game-avonturen die je te wachten staan.


Nintendo Indie World Showcase november 2023

In de nieuwste Indie World Showcase van Nintendo werden gameliefhebbers getrakteerd op een heerlijke preview van indiegames die in 2023 en daarna de Nintendo Switch zullen sieren. Het evenement bevatte een gevarieerde reeks titels, die elk een unieke game-ervaring beloofden. Laten we een duik nemen in de spannende wereld van indiegames die binnenkort beschikbaar zullen zijn op de Nintendo Switch.

video
play-rounded-fill

Shantae Advance: Risky Revolution

Releasedatum: 2024

Shantae Advance: Risky Revolution markeert de terugkeer van de geliefde Half-Genie Shantae in een vervolg in retrostijl waar fans al meer dan twintig jaar naar uitkijken. Deze actie-avontuurplatformgame beschikt over de klassieke haaropzwepende en buikdansende actie waar Shantae-fans dol op zijn. Met meerdere hoofdstukken, talloze steden en labyrinten, zes transformaties van wezens, woeste bazen en een versus-modus voor vier spelers, is er geen gebrek aan spanning. Dankzij een uniek gameplaymechanisme kan Shantae voor- en achtergrondlagen manipuleren, nieuwe paden creëren en diepte aan de gameplay toevoegen.

Outer Wilds: Archaeologist Edition

Releasedatum: 7 december 2023

Outer Wilds: Archaeologist Edition combineert het veelgeprezen openwereldmysterie Outer Wilds met de uitbreiding Echoes of the Eye. Spelers beginnen aan een interstellair avontuur om oude buitenaardse teksten te ontcijferen en planeten te verkennen die gevangen zitten in een tijdlus. Elke lus transformeert de planeten en biedt nieuwe uitdagingen en mysteries. Duik in ondergrondse steden, trotseer torenhoge cyclonen en ontrafel de diepste geheimen van het zonnestelsel.

Kernwachter

Releasedatum: zomer 2024

Core Keeper nodigt spelers uit om een ​​enorme ondergrondse grot te verkennen die vol zit met wezens, relikwieën en grondstoffen. In dit sandbox-avontuur kunnen maximaal acht spelers samenwerken in een online coöp-multiplayer. Als avonturier die wordt aangetrokken door een mysterieus relikwie, ontdek je de geheimen van een vergeten wereld. Of je er nu voor kiest om basissen te bouwen, grondstoffen te verzamelen of spannende gevechten aan te gaan met eeuwenoude bazen, Core Keeper biedt een flexibele en meeslepende game-ervaring.

On Your Tail

Releasedatum: 2024 (exclusief getimede console)

On Your Tail laat spelers kennismaken met Diana, een onverschrokken jonge detective die het charmante kustplaatsje Borgo Marina verkent. Onder het idyllische oppervlak liggen mysteries op de loer. Zoek naar aanwijzingen, verzamel aanwijzingskaarten en ontmasker de dreigende dief van de stad. Als je geen mysteries oplost, kun je genieten van activiteiten aan zee, zoals stranduitjes, arcadespellen, vissen en meer. On Your Tail belooft een unieke mix van verhalende verhalen en levenssimulatie.

Backpack Hero

Nu beschikbaar

Backpack Hero biedt een draai aan het roguelike-genre door de nadruk te leggen op het organiseren van rugzakken. Verken een oude kerker, neem deel aan turn-based gevechten en ontmoet kleurrijke bondgenoten. Speel als een van de vijf Backpack Heroes, elk met unieke krachten. Terwijl je buit verzamelt, kun je je geboortestad, Haversack Hill, helpen door deze te herbouwen en uit te breiden. Backpack Hero combineert strategie, avontuur en community-building tot een boeiende game-ervaring.

Maansteeneiland

Releasedatum: lente 2024 (exclusief getimede console)

Moonstone Island nodigt spelers uit om 100 procedureel gegenereerde eilanden in de lucht te verkennen terwijl ze ernaar streven wereldberoemde alchemisten te worden. Neem deel aan op kaarten gebaseerde gevechten met meer dan 60 schattige geesten, maak voorwerpen, verzorg je boerderij, brouw drankjes en smeed verbindingen met dorpsbewoners. Deze game biedt een heerlijke mix van wezenverzameling, kerkercrawlen, deckbuilding en levenssimulatie.

Howl

Nu beschikbaar

In Howl wordt een sprookjeswereld bedreigd door de Howl, een sinistere plaag die alleen door geluid wordt verspreid. Als dove profeet moeten spelers wapens en humor hanteren in turn-based, tactische gevechten. Voorspel de acties van je vijanden, plan bewegingen van tevoren en gebruik de omgeving in je voordeel. Verzamel grondstoffen, upgrade vaardigheden en ontdek geheime paden op de wereldkaart. Howl belooft een unieke en boeiende game-ervaring.

Blade Chimaera

Releasedatum: lente 2024 (exclusief getimede console)

Blade Chimera speelt zich af in het dystopische toekomstige Osaka en volgt een lid van de Missa Association die de stad moet beschermen tegen aanvallen van demonen. Gewapend met het Lumina Sword, een krachtig wapen dat de tijd kan manipuleren, moeten spelers ooit vernietigde structuren herstellen om nieuwe gebieden te bereiken. Het beheersen van de krachten van het Lumina Sword is cruciaal in dit 2D-actiepixelkunstspel.

Death Trick: Double Blind

Releasedatum: 2024 (eerst op consoles)

Death Trick: Double Blind is een niet-lineaire visuele detectiveroman die zich afspeelt in Morgan’s Traveling Circus. Sterrenmagiër Hattie is vermist, en twee onwaarschijnlijke onderzoekers – een collega-magiër en een privédetective met geheugenverlies – ontrafelen om de beurt het mysterie. Met beperkte acties moeten ze aanwijzingen nastreven en tegenstrijdigheden in het bewijsmateriaal ontdekken. Deze game belooft een boeiend en spannend verhaal.

Star Named EOS 

Releasedatum: lente 2024

De Star Named EOS dompelt spelers onder in een prachtige, handgetekende panoramische wereld in een first-person verhalend puzzelavontuur. Speel als Dei, een jonge fotograaf die de voetsporen van zijn moeder volgt. Verzamel items vol herinneringen en ontdek de waarheid achter de afwezigheid van zijn moeder. Deze game onderzoekt fotografie en de momenten die ons leven bepalen en belooft een visueel verbluffende en emotioneel resonerende ervaring.

Conclusie

De Nintendo Indie World Showcase 2023 heeft ervoor gezorgd dat gamers reikhalzend uitkijken naar de toekomst van indie-gaming op de Nintendo Switch. Met een divers aanbod aan titels die in 2023 en daarna zullen verschijnen, is er voor elke gameliefhebber iets om naar uit te kijken. Van de langverwachte terugkeer van Shantae in Shantae Advance: Risky Revolution tot de verbijsterende mysteries van Outer Wilds: Archaeologist Edition en de coöperatieve avonturen van Core Keeper, de showcase bood een kijkje in de creativiteit en innovatie die floreert in de indie-gamingwereld .

Of je nu houdt van verhalende ervaringen zoals On Your Tail, strategische gevechten in Howl of het unieke rugzakbeheer van Backpack Hero, de Nintendo Switch staat klaar om een ​​hub te worden voor gedenkwaardige indie-game-ervaringen. Bovendien beloven titels als Blade Chimera, Death Trick: Double Blind, The Star Named EOS en Moonstone Island een frisse en boeiende gameplay, zodat er voor ieder wat wils is.

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de releasedatums voor deze boeiende titels, is één ding zeker: de toekomst van indie-gaming op de Nintendo Switch ziet er rooskleurig uit. Houd ons in de gaten voor meer updates en bereid je voor op onvergetelijke game-avonturen met deze aankomende indie-edelstenen.

Veelgestelde vragen
 • 1. Wanneer verschijnt Shantae Advance: Risky Revolution op de Nintendo Switch?
  • Shantae Advance: Risky Revolution wordt naar verwachting in 2024 gelanceerd.
 • 2. Kan ik Core Keeper in de multiplayer-modus spelen op de Nintendo Switch?
  • Ja, Core Keeper biedt online coöp-multiplayer voor maximaal acht spelers.
 • 3. Wat is het unieke gameplaymechanisme in Shantae Advance: Risky Revolution?
  • Met de game kan Shantae voor- en achtergrondlagen manipuleren, nieuwe paden creëren en de verkenning verbeteren.
 • 4. Is On Your Tail een getimede console exclusief voor de Nintendo Switch?
  • Ja, On Your Tail zal in eerste instantie in 2024 exclusief beschikbaar zijn als getimede console.
 • 5. Hoe kan ik de krachten van het Lumina Sword onder de knie krijgen in Blade Chimera?
  • Blade Chimera daagt spelers uit om het Lumina Sword te gebruiken om structuren te herstellen en vooruitgang te boeken in het spel, waarvoor strategisch gebruik van de tijdmanipulerende vaardigheden vereist is.
Ad