Nintendo – Patent om beeldverwerking te verbeteren

Nintendo – Patent om beeldverwerking te verbeteren

Het lijkt erop dat Nintendo een breed scala aan alternatieve opties heeft onderzocht om de visuele kwaliteit van de Nintendo Switch te verbeteren naarmate het apparaat ouder wordt. Sinds de release in maart 2017, toen de Nintendo Switch voor het eerst in de uitverkoop ging, is de interne hardware van de console grotendeels ongewijzigd gebleven.

Verbeterde beeldverwerking

Het bedrijf diende in juni 2022 een patentaanvraag in en het lijkt een eind te helpen om de beeldkwaliteit van het apparaat te verbeteren. Aangezien een van de uitvinders van het patent Akashi Miyagi is, die eerder als onderregisseur met Kentaro Tominagaon heeft gewerkt aan The Legend of Zelda: Twilight Princess en waarvan wordt aangenomen dat hij een rol speelt in de aankomende The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, is het mogelijk dat het patent verband houdt met het aankomende The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Dit komt door het feit dat Akashi Miyagi als één wordt vermeld

“Een beeldverwerkingstechniek om objecten met transparantie uit te drukken met behoud van een lage verwerkingslast”, luidt de beschrijving van het patent.

En dit lijkt niet de DLSS van Nvidia te zijn

NVIDIA DLSS wordt gecrediteerd voor het revolutioneren van de grafische industrie door het gebruik van AI-superresolutie en Tensor Cores op GeForce RTX GPU’s om framesnelheden te verhogen en tegelijkertijd beelden te produceren van superieure helderheid en kwaliteit die concurrerend zijn met die geproduceerd door native resolutie. Sinds Deep Learning Super Sampling (DLSS) beschikbaar is, hebben 216 verschillende games en applicaties de techniek geïntegreerd. Dit heeft geresulteerd in snellere framesnelheden en de prestatieruimte die nodig is om real-time gaming ray tracing mogelijk te maken.

NVIDIA DLSS 3, de volgende revolutie op het gebied van neurale graphics, is vandaag officieel aangekondigd en we zijn zeer verheugd. DLSS 3 verhoogt de snelheid tot vier keer sneller dan brute force-rendering door DLSS Super Resolution, de geheel nieuwe DLSS Frame Generation en NVIDIA Reflex te combineren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verbeterde hardwaremogelijkheden van GPU’s uit de GeForce RTX 40-serie. Meer dan 35 games en apps zijn al begonnen met het integreren van de technologie, waarvan de eerste in oktober wordt gelanceerd. Het ecosysteem maakt snel vorderingen met de implementatie van DLSS 3, dat al snel wordt geaccepteerd.

De ontwikkeling van NVIDIA DLSS in de afgelopen jaren

Toen we NVIDIA DLSS voor het eerst presenteerden, was ons doel een revolutie teweeg te brengen in real-time weergave met behulp van op AI gebaseerde superresolutie. Dit omvatte het produceren van minder pixels en vervolgens het gebruik van AI om afbeeldingen met een scherpere en hogere resolutie te genereren. Iets meer dan anderhalf jaar later presenteerden we de wereld NVIDIA DLSS 2, dat de beeldkwaliteit en prestaties aanzienlijk verbeterde met een generiek neuraal netwerk dat zich aan elke game of omgeving kon aanpassen zonder enige vorm van gespecialiseerde training. DLSS 2 wordt momenteel ondersteund in zowel Unity als Unreal Engine en is tot nu toe geïntegreerd in 216 verschillende games en applicaties. DLSS 2 wordt steeds beter dankzij voortdurende training op NVIDIA’s kunstmatige intelligentie-supercomputer. Tot nu toe zijn er 4 belangrijke upgrades uitgegeven, die elk hebben geleid tot verdere verbeteringen van de beeldkwaliteit.

Een revolutie in neurale graphics: introductie van NVIDIA DLSS 3

DLSS 3 is een baanbrekende innovatie op het gebied van door AI aangedreven grafische afbeeldingen die de snelheid aanzienlijk verbetert met behoud van een uitstekende beeldkwaliteit en responsiviteit. Het is ontwikkeld door Nvidia en Microsoft. Voortbouwend op de basis die is gelegd door DLSS Super Resolution, bevat DLSS 3 de toevoeging van Optical Multi Frame Generation, die totaal nieuwe frames genereert, evenals de integratie van NVIDIA Reflex low latency-technologie, die zorgt voor de best mogelijke respons. GeForce RTX 40-serie grafische kaarten worden aangedreven door NVIDIA’s nieuwste iteratie van Ada Lovelace-architectuur, die de vierde generatie Tensor Cores en Optical Flow Accelerator omvat. DLSS 3 wordt aangestuurd door deze componenten.

De huidige en vorige gameframes, een optisch stroomveld gecreëerd door Ada’s Optical Flow Accelerator, en game-enginegegevens zoals bewegingsvectoren en diepte zijn de vier inputs die de DLSS Frame Generation convolutionele auto-encoder ontvangt.