Nintendo Switch gekregen met de feestdagen?

Nintendo Switch gekregen met de feestdagen?

Heb je een Nintendo Switch gekregen? Hier zijn wat nuttige tips vanuit Nintendo!

Jij hebt waarschijnlijk tijdens de feestdagen op je gloednieuwe Nintendo Switch een aantal Mario Kart 8 Deluxe-races gewonnen, pret beleefd met het oplossen van papieren puzzels in Snipperclips, of misschien wel een groots avontuur beleefd met The Legend of Zelda: Breath of the Wild!

Maar er staat nog veel meer op je te wachten!

Wist je al dat je nieuwsartikelen over games kunt lezen, screenshots en video’s maken, en downloadbare games voor de Nintendo Switch kunt aankopen?

Wat? Hoe doe ik dat?!

Als je niet weet waar je moet beginnen, kijk dan eerst even naar deze video:

video
play-rounded-fill

Games die je kunt spelen op de Nintendo Switch

Er zijn op dit moment gigantisch veel games beschikbaar voor de Nintendo Switch! Als je graag met vrienden of familie speelt, probeer dan multiplayergames zoals ARMS, Splatoon 2 en Overcooked: Special Edition, of speel een competetief spelletje in een van de allerbeste sportgames zoals EA SPORTS™ FIFA 18 en NBA 2K18.

Als je liever in je eentje speelt, hebben we je ook meer dan genoeg te bieden. Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, L.A. Noire en The Elder Scrolls V: Skyrim® staan allemaal op je te wachten!

Oké! Wat zei je over het nieuws en die downloadbare games?

In het HOME-menu zie je wat interessante pictogrammen. Kijk snel naar wat ze te bieden hebben!

Als je NIEUWS kiest, vind je allerlei informatie over de allernieuwste games, en games die binnenkort worden uitgebracht. Tevens kun je in de Nintendo eShop downloadbare games kopen en demo’s rechtstreeks naar je systeem downloaden.

video
play-rounded-fill

Bekijk de HUIDIGE AANBIEDINGEN in de Nintendo eShop om games te bekijken die nu in de aanbieding zijn. Als je een leuke game hebt gevonden die je later wilt kopen, voeg deze dan simpelweg toe aan je wenslijst. Zo kun je al je favorieten later opnieuw bekijken!

Wat bedoel je precies met screenshots en video’s maken?

Deel je speelervaring met de rest van de wereld! Als je in een game iets ziet dat jij helemaal geweldig vindt, druk dan op de opnameknop om een video of screenshot te maken. Je kunt zelfs tekst toevoegen aan je screenshots en ze op social media delen, zodat je vrienden jouw avonturen kunnen volgen!

video
play-rounded-fill

Na een systeemupdate kun je de opnameknop ingedrukt houden tot je een “biep” hoort. Hierdoor worden (voorlopig alleen bij compatibele games) de voorbije 30 seconden gameplay opgeslagen. Pas de video aan na het opnemen om de beste stukjes eruit te halen, of maak screenshots van de beelden! Het is ook mogelijk om je beelden en video’s te delen via social media.

Wat doen de andere pictogrammen in het HOME-menu?

Je kunt de slaapstand activeren, de volgorde van de controllers wisselen, en je instellingen aanpassen. In SYSTEEMINSTELLINGEN is er ook een optie om je eigen Mii-personage te maken!

video
play-rounded-fill

Kan ik opgeslagen gegevens van de ene Nintendo Switch naar de andere overdragen?

Natuurlijk! Je kunt met de nieuwste systeemupdate je opgeslagen gegevens en gebruikersaccounts uitwisselen met een andere Nintendo Switch!

Als je voorheen met iemand anders op hetzelfde systeem speelde, maar je hebt nu je eigen Nintendo Switch, dan kun je vanaf nu al je gegevens overzetten en meteen verder spelen!