Nintendo Switch heeft nu meer verkocht dan de Game Boy en PS4

Nintendo Switch heeft nu meer verkocht dan de Game Boy en PS4

Volgens de meest recente verkoopstatistieken die Nintendo beschikbaar heeft gesteld, is de Nintendo Switch nu opgeklommen naar de derde plek op de all-time lijst van best verkochte spelsystemen.

PS4 en Game Boy sales overtroffen

Volgens de meest recente financiƫle gegevens die door het bedrijf zijn vrijgegeven, heeft de totale verkoop van de console al 122,55 miljoen eenheden bereikt. Met het bereiken van deze mijlpaal overtreft de Nintendo Switch de verkoop van zowel de Game Boy als de PlayStation 4, die nu respectievelijk 118,69 miljoen en 117,2 miljoen exemplaren bedragen.

Nintendo Switch-verkoop in de loop van de tijd

In de loop van zijn bestaan ā€‹ā€‹heeft de Nintendo Switch veel belangrijke doelen bereikt en in maart wordt de console zes jaar oud. In februari 2013 had het meer verkopen dan zowel de Wii als de originele PlayStation. Bovendien heeft het beter gepresteerd dan alle eerdere platforms van Nintendo, waaronder de 3DS, Wii U, GameCube, Nintendo 64, Super Nintendo Entertainment System en NES.

Er zijn nog twee andere spelsystemen in het vizier, maar het is op dit moment niet bekend of ze door de Nintendo Switch worden uitverkocht. De DS en de PlayStation 2 zijn de enige andere consoles waarvan meer exemplaren zijn verkocht, respectievelijk 154,02 miljoen en 155 miljoen.

De Nintendo Switch heeft een zeer hoog succesniveau behouden, ondanks het feit dat het einde van zijn levenscyclus lijkt te naderen. Ondanks het feit dat Nintendo nooit eerder een officiƫle prijsverlaging heeft doorgevoerd, heeft het bedrijf nog steeds een aantal opties tot zijn beschikking om de verkoop van consoles in de loop van de komende jaren te optimaliseren, zelfs in het geval dat het ervoor kiest om een opvolger van de volgende generatie.

De Nintendo Switch werd op 3 maart 2017 voor het eerst beschikbaar gesteld aan consumenten over de hele wereld.