Nintendo Switch OLED model – levensduur en het inbranden van het scherm

Nintendo Switch OLED model – levensduur en het inbranden van het  scherm

CNET heeft een artikel gepubliceerd over de mogelijkheid van inbranden van het scherm van de aankomende Nintendo Switch OLED-model.

OLED-schermen waren in het verleden berucht om beeldretentie en nevenbeelden. Nintendo zegt dat ze het Nintendo Switch OLED-model hebben ontworpen met het oog op een lange levensduur. Door gebruik te maken van de ingebouwde vooraf ingestelde functies in de Nintendo Switch-instellingen, zou het inbranden van het scherm geen probleem moeten zijn voor kopers.

Nintendo over de levensduur van OLED

We’ve designed the OLED screen to aim for longevity as much as possible, but OLED displays can experience image retention if subjected to static visuals over a long period of time.

However, users can take preventative measures to preserve the screen [by] utilizing features included in the Nintendo Switch systems by default, such as auto-brightness function to prevent the screen from getting too bright, and the auto-sleep function to go into ‘auto sleep’ mode after short periods of time.

De Nintendo Switch OLED-model komt op 8 oktober uit en onze preview gaat binnenkort live.

Heb wat vertrouwen in OLED

Wat betreft de levensduur van OLED, ik gebruik OLED-tv’s al ongeveer 10 jaar en had 1 tv waarop het na jaren van gebruik een probleem was. Ik had precies dezelfde tv, maar op twee locaties. Het bleek een panelprobleem te zijn met de betrokken tv en LG was aardig genoeg om een ​​groot deel van de oorspronkelijke prijs terug te betalen. Daarmee kreeg ik eind 2020 een nieuwe OLED-tv die sindsdien fantastisch werkt.

Dus vertrouw op OLED, dat is alles wat ik hierover kan zeggen.