Nintendo Switch-omzet bereikt 125 miljoen: inkomstenrapport voor boekjaar 2023

Nintendo Switch-omzet bereikt 125 miljoen: inkomstenrapport voor boekjaar 2023

Samenvatting:

Nintendo’s inkomstenrapport voor boekjaar 2023 onthult indrukwekkende verkoopcijfers voor de Nintendo Switch, met meer dan 125 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Het rapport bevat verkoopcijfers voor hardware en software, waarbij de Switch de grens van 1 miljard eenheden in softwareverkoop overschrijdt. Het rapport deelt ook officiĆ«le verkoopcijfers voor nieuwe titels, waaronder Fire Emblem Engage, Kirby’s Return to Dream Land Deluxe en Metroid Prime Remastered. De Nintendo Switch Sports-game bereikt ook 9,6 miljoen verkopen, terwijl de Q4-inkomsten voor FY 2023 worden besproken.


Inkomstenrapport Nintendo FY 2023

In de game-industrie zijn maar weinig bedrijven zo succesvol geweest als Nintendo. Hun paradepaardje, de Nintendo Switch, is een cultureel fenomeen geworden, met miljoenen spelers over de hele wereld die genieten van het innovatieve ontwerp en de bibliotheek met games. In hun laatste inkomstenrapport voor het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2023 deelt Nintendo een aantal indrukwekkende verkoopcijfers voor de hardware en software van de Switch, samen met officiƫle verkoopcijfers voor nieuwe titels.

Nintendo Switch-hardwareverkoopcijfers

De Nintendo Switch is een enorm succes sinds de lancering, en dat succes heeft zich voortgezet in FY 2023. Per 31 maart 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 125,62 miljoen exemplaren van de Switch verkocht, inclusief de verkoop van het basismodel, Switch Lite , en OLED-modellen. Dit indrukwekkende verkoopcijfer bevestigt de positie van de Switch als een van de best verkochte consoles aller tijden.

Verkoopcijfers Nintendo Switch-software

Naast hardwareverkopen heeft de Nintendo Switch ook indrukwekkende softwareverkopen gekend. Volgens het rapport van Nintendo heeft de verkoop van software voor de Switch 1036,15 miljoen eenheden bereikt. Dit betekent dat de Switch de grens van 1 miljard software-eenheden heeft overschreden, een ongelooflijke prestatie voor elke console.

Bestverkochte softwaretitels voor de Nintendo Switch

Het rapport bevat ook een lijst met de top 10 softwareverkopen voor de Switch. Bovenaan de lijst staat Mario Kart 8 Deluxe, waarvan 53,79 miljoen exemplaren zijn verkocht. Animal Crossing: New Horizons komt op de tweede plaats, met 42,21 miljoen verkochte exemplaren. Super Smash Bros. Ultimate maakt de top drie compleet, met 31,09 miljoen verkochte exemplaren. Andere titels op de lijst zijn The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokemon Sword / Pokemon Shield, Super Mario Odyssey, Pokemon Scarlet / Pokemon Violet, Super Mario Party, New Super Mario Bros. U Deluxe en Ring Fit Adventure.< /p>

Officiƫle verkoopcijfers voor New Nintendo-titels

Het rapport bevat ook officiĆ«le verkoopcijfers van nieuwe titels, waaronder Fire Emblem Engage, Kirby’s Return to Dream Land Deluxe en Metroid Prime Remastered. Fire Emblem Engage heeft 1,61 miljoen exemplaren verkocht, terwijl Kirby’s Return to Dream Land Deluxe 1,46 miljoen exemplaren heeft verkocht. Metroid Prime Remastered heeft 1,09 miljoen exemplaren verkocht. Deze verkoopcijfers tonen het aanhoudende succes aan van Nintendo’s first-party titels.

Nintendo Switch Sports-verkoopcijfers

Het rapport van Nintendo bevat ook verkoopcijfers voor de Nintendo Switch Sports-game, waarvan 9,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Deze game, waarmee spelers verschillende sporten kunnen beoefenen, zoals tennis, boksen en honkbal, is een populaire keuze voor Switch-bezitters die op zoek zijn naar een leuke manier om actief te blijven.

Kw4-inkomsten voor boekjaar 2023

Naast verkoopcijfers bevat het rapport van Nintendo ook winstgegevens voor het vierde kwartaal van FY 2023. Gedurende deze periode rapporteerde Nintendo een netto-omzet van Ā„ 321,8 miljard, een stijging van 15,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst voor het kwartaal bedroeg Ā„ 67,8 miljard, een stijging van 31,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Conclusie

Het inkomstenrapport van Nintendo over boekjaar 2023 toont het aanhoudende succes van de Nintendo Switch-console. Met meer dan 125 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd heeft de Switch zich stevig gevestigd als een van de meest succesvolle consoles aller tijden. Het rapport laat ook sterke softwareverkopen zien, waarbij de Switch de grens van 1 miljard eenheden overschrijdt. Het succes van nieuwe titels als Fire Emblem Engage, Kirby’s Return to Dream Land Deluxe en Metroid Prime Remastered onderstreept nog maar eens de kracht van Nintendo’s first-party titels. Ten slotte bevat het rapport winstgegevens voor het vierde kwartaal van FY 2023, waaruit een sterke groei voor het bedrijf blijkt.

Veelgestelde vragen
  • 1. Hoeveel Nintendo Switch-consoles zijn er wereldwijd verkocht?
    • Op 31 maart 2023 zijn er wereldwijd ongeveer 125,62 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht.
  • 2. Wat is de best verkopende softwaretitel voor de Nintendo Switch?
    • Mario Kart 8 Deluxe is momenteel de best verkopende softwaretitel voor de Nintendo Switch, met 53,79 miljoen verkochte exemplaren.
  • 3. Wat is de Nintendo Switch Sports-game?
    • De Nintendo Switch Sports-game is een verzameling minigames met een sportthema, waaronder tennis, boksen en honkbal.
  • 4. Hoeveel eenheden heeft Fire Emblem Engage verkocht?
    • Fire Emblem Engage heeft 1,61 miljoen exemplaren verkocht.
  • 5. Wat zijn de inkomstengegevens voor het vierde kwartaal van 2023?
    • Nintendo rapporteerde een netto-omzet van Ā„ 321,8 miljard en een bedrijfswinst van Ā„ 67,8 miljard voor het vierde kwartaal van FY 2023.