Nintendo Switch Online – Er staat meer op de planning

Nintendo Switch Online – Er staat meer op de planning

Nintendo heeft zijn financiële statistieken vrijgegeven, maar er leek niet veel te zeggen over Nintendo Switch Online. Het bedrijf bood echter een update aan tijdens de Q&A-sectie van zijn conferentie.

President Shuntaro Furukawa zei: “Het is van cruciaal belang om de service voortdurend interessanter te maken door games op te nemen die gebruikmaken van online gaming en verbeteringen aan de service zelf.” Later zei hij dat Nintendo “de service zal blijven uitbreiden en het hele jaar door diverse content zal blijven aanbieden.”

Furukawa maakte ook een paar opmerkingen over het uitbreidingspakket in het bijzonder. In termen van mensen die dat niveau adopteren, “is de verhouding uitzonderlijk hoog in de Verenigde Staten.” Eind vorig jaar begonnen nieuwe abonnees toe te nemen als gevolg van het feit dat N64-titels het Nintendo Switch Online + Expansion Pack binnenkwamen, evenals DLC voor Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing: New Horizons op de service.

Furukawa’s woorden (vertaald)

“Het aantal Nintendo Switch Online-abonnees wordt vandaag niet bijgewerkt.” We zeiden vorig jaar dat er in september 2021 32 miljoen klanten zullen zijn. Sindsdien is het aantal leden consequent uitgebreid met de verkoop van hardware-eenheden. Omdat niet alle klanten hun abonnement verlengen zodra hun lidmaatschapsperiode afloopt, zijn we van mening dat het van cruciaal belang is om de service aantrekkelijker te maken door games toe te voegen die gebruikmaken van online gaming en door wijzigingen aan te brengen in de service zelf.

We hebben in maart van dit jaar een nieuwe “Missions & Rewards”-functie op Nintendo Switch Online geïmplementeerd. Spelers kunnen My Nintendo-platinapunten verdienen door doelen te behalen (zoals “Play-software die online spelen ondersteunt” of “Play Game Trials-software”), die vervolgens kunnen worden ingewisseld voor prijzen zoals “pictogramcomponenten”. Bovendien bevat de Nintendo Switch Online + Expansion-bundel (die begon in oktober 2021) nu gratis toegang tot Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass (die in maart werd gepubliceerd). Het hele jaar door zullen we de service blijven verbeteren en nieuwe inhoud toevoegen.

Het aantal Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnees groeit voortdurend, evenals hun percentage van het volledige Nintendo Switch Online-abonneebestand. Vooral in de Verenigde Staten is de verhouding hoog. Het grootste deel van de abonnees toen we het Nintendo Switch Online + Expansion Pack oorspronkelijk lanceerden, waren individuen die overstapten van de oorspronkelijke Nintendo Switch Online-lidmaatschapsplannen. Eind vorig jaar zagen we echter een toename van het aantal nieuwe leden, voornamelijk dankzij de release van populaire Nintendo 64-games en aanvullende content zoals Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing: New Horizons.

De beschikbaarheid van toekomstig add-on-materiaal als onderdeel van het Nintendo Switch Online + Expansion Pack wordt bepaald door de algemene gebruiksvriendelijkheid van de ervaring en de compatibiliteit van elk stukje software. Elk boek wordt geleverd op de manier die het beste past bij zijn kwaliteiten.”