Nintendo Switch Online + Expansion Pack – F-Zero X komt op 11 Maart

Nintendo Switch Online + Expansion Pack – F-Zero X komt op 11 Maart

Het komt niet elke dag voor dat Nintendo een nieuwe game in de F-Zero-serie lanceert. Zelfs een simpele verwijzing naar de franchise als geheel is ongewoon. Nintendo, aan de andere kant, herinnert zich soms F-Zero en besteedt enige aandacht aan de franchise. Het is vanavond niet anders geweest.

video
play-rounded-fill

Over F-Zero X

F-Zero X is een van de snelste races die je ooit hebt gezien, en het is een spannend vervolg op een Super Nintendo-klassieker. Wacht tot je F-Zero X speelt als je een van de mensen was die misselijk werd na het spelen van de originele F-Zero! De constant hoge framesnelheid van de game is een van de redenen waarom F-Zero X zo goed speelt. Er is nooit een teken van vertragen, zelfs niet met 30 hover-voertuigen die strijden om de paal op het scherm. Het gesplitste scherm voor vier spelers is zonder twijfel de meest boeiende multiplayerrace ooit, zonder indicatie van stroperige framesnelheden.

De rails draaien, draaien en rollen tot in het oneindige, hoog opgehangen boven een abstract beeld van het oppervlak van een planeet. De grenzen van het racecircuit zijn, net als in de originele F-Zero, zo ontworpen dat ze schade toebrengen aan je auto als je ze tegenkomt, waardoor je wordt aangemoedigd om zo schoon mogelijk te racen. Snelheidsboosts zijn strategisch rond het circuit geplaatst, maar je kunt ook turbo’s maken door op de B-knop te drukken na het voltooien van een ronde – dit gaat ten koste van wat schildenergie. De R- en Z-knoppen helpen je bij het scherper maken van bochten en het driften door bochten. Deze spelbesturing voelt natuurlijk aan en geeft je een zeer nauwkeurige controle over je voertuig, wat van cruciaal belang is omdat je door één foutieve beweging over de rand van de baan de leegte in kunt vliegen.

Spelers kunnen kiezen uit 30 verschillende hovercar-races, waaronder verbeterde versies van Captain Falcon’s Blue Falcon en andere F-Zero-auto’s. Elk voertuig heeft verschillende rijeigenschappen – sommige zijn licht en wendbaar, terwijl andere groot en omslachtig zijn – maar elk van hen heeft het potentieel om te winnen. Maak de fout om aan te nemen dat een sneller voertuig altijd beter is; zwaardere auto’s zijn gepantserd en beter uitgerust om de schadelijke zijrails van de baan te overleven. Het is mogelijk om te winnen op enkele van de meest gevaarlijke en bochtige banen door gewoon het laatste zweefvoertuig te zijn dat drijft!

Tijdens de race kun je met F-Zero X de camerahoek wijzigen, zodat je de camera rond kunt draaien om achter je voertuig te kijken of hem kunt optillen voor een luchtperspectief van de race. Het is ook in staat om in te zoomen op uw montering, die is gemaakt van eenvoudige maar opvallend verbluffende flat-shaded vormen. Ook de omgeving kent geen onnodige details – niet dat je het landschap zult opmerken als je met 1.000 mijl per uur vliegt. Afgezien van de nieuwe auto’s, cursussen en persoonlijkheden, biedt F-Zero X ook een dwingende reden om terug te keren naar de game. Je moet jezelf laten zien door het goed te doen in elk van de circuittypes om het voorrecht te winnen om met alle 30 auto’s te rijden en alle circuits te bezoeken. Wat heeft het voor zin om wapens of vreemde power-ups te hebben? Dit is zonder twijfel een van de snelste racegames ooit gemaakt.

Nintendo heeft aangekondigd dat F-Zero X op 11 maart wordt uitgebracht voor Nintendo Switch voor abonnees van Nintendo Switch Online + Expansion Pack.