Nintendo Switch Online – Game Boy, Game Boy Color & Game Boy Advance

Nintendo Switch Online – Game Boy, Game Boy Color & Game Boy Advance

De komst van titels die oorspronkelijk op de Game Boy- en Game Boy Color-systemen zijn uitgebracht, is officieel aangekondigd door Nintendo voor de Nintendo Switch Online-service.

Er is bevestigd dat Super Mario Land, Tetris, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Metroid II, Wario Land 3 en nog veel meer games beschikbaar zullen zijn wanneer het systeem wordt gelanceerd.

Daarnaast heeft Nintendo aangekondigd dat er Game Boy Advance-games beschikbaar zullen zijn, maar dat deze exclusief zijn voor het uitbreidingspakket. Bij het debuut zullen er verschillende spellen beschikbaar zijn, waaronder Mario Kart: Super Circuit en Mario & Luigi: Superstar Saga.

video
play-rounded-fill

Game Boy, Game Boy Color & Game Boy Advance games

Op de Nintendo Switch kun je nu een selectie games spelen die oorspronkelijk op de Game Boy zijn uitgebracht! Op de Nintendo Switch kun je deze games spelen wanneer je maar wilt, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt, net zoals toen ze voor het eerst werden uitgebracht. Aan je Game Boy-, Game Boy Pocket- of Game Boy Color-console zijn mogelijk schermfilters toegevoegd, waardoor je kunt spelen op een manier die uniek is voor jou. Bovendien kunnen maximaal twee spelers voor het eerst samen geschikte spellen lokaal of online spelen. Het volgende is een uitputtende lijst van de retro-games die kunnen worden gespeeld zodra de service beschikbaar is voor het publiek, en naar verwachting zullen er in de niet al te verre toekomst meer titels worden toegevoegd:

Games die bij de lancering beschikbaar zullen zijn voor de Nintendo Switch en Game Boy Online.

 1. Tetris
 2. Super Mario Land 2 – 6 gouden munten
 3. Link’s Awakening DX is de eerste game in de Legend of Zelda-serie.
 4. GARGOYLE’S ZOEKTOCHT
 5. Game & Watch-galerij 3
 6. De nieuwe nachtmerrie is alleen gelaten worden in het donker
 7. Wario Land 3,
 8. Metroid II: Terugkeer van Samus
 9. Kirby’s droomland

Bovendien zijn games die oorspronkelijk zijn uitgebracht voor de Game Boy Advance binnenkort toegankelijk via Nintendo Switch Online + Expansion Pack! Lokale en online spelen zijn beschikbaar voor games die compatibel zijn, en voor het eerst kunnen maximaal vier spelers tegelijkertijd online spelen. Lokaal en online spelen is ingeschakeld voor games die compatibel zijn.

Lancering van videogames die online beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch, Game Boy Advance en meer

 1. Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3
 2. Mega Microgame, gepresenteerd door WarioWare, Inc.
 3. Kuru Kuru Kururin
 4. Mario Kart: Supercircuit
 5. Mario & Luigi: Superstar Saga

The Legend of Zelda: The Minish Cap zal ergens in de niet al te verre toekomst deel uitmaken van deze collectie.

Als je een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap hebt, kun je Game Boy-spellen spelen; als je een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap hebt en later vandaag het uitbreidingspakket koopt, kun je zowel Game Boy-spellen als Game Boy Advance-spellen spelen.