Nintendo Switch Online Game Boy/GBA emulatie bekeken door MVG

Nintendo Switch Online Game Boy/GBA emulatie bekeken door MVG

Sinds de lancering van de Nintendo Switch Online-service is er veel discussie geweest over de emulatie-inspanningen die Nintendo levert op het Nintendo Switch Online-platform, evenals op het uitbreidingspakket. Daarom zou het met de release van de Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance geen verrassing moeten zijn dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar hoe nauwkeurig de emulatie is.

Nintendo’s Game Boy/GBA-emulatie

De website Modern Vintage Gamer, vaak afgekort als MVG, nam bijvoorbeeld de beslissing om de emulatie van de games voor de Game Boy-, Game Boy Color- en Game Boy Advance-consoles te onderzoeken. De conclusie waartoe ze kwamen, was dat het “technisch best uitstekend” is.

video
play-rounded-fill

Nintendo heeft aangekondigd dat de Game Boy-, Game Boy Color- en Game Boy Advance-videogamesystemen allemaal toegankelijk worden gemaakt via de Nintendo Switch Online-service voor de Switch-hardware. In deze aflevering duiken we diep in het diepe en bekijken we hoe de emulatie werkt en waarom ik denk dat het technisch buitengewoon verbazingwekkend is.