Nintendo Switch Online NES gehacked

Nintendo Switch Online NES gehacked

Het is nog niet zo lang geleden dat de Nintendo Switch Online-service werd gelanceerd, maar hackers zijn er al in geslaagd om in de NES-emulator van de dienst te komen. Hackers hebben al ontdekt hoe ze NES-spellen kunnen vervangen en nieuwe kunnen toevoegen.

Volgens kapu ( https://twitter.com/KapuccinoHeck ) die deze informatie heeft ontdekt, is de NES-emulator van de service niets meer dan “een snelle poort van een bestaande emulator die bij sommige ROM’s is meegeleverd”.

De “bestaande emulator” waar kapu naar verwijst is de NES Classic Edition, die al een tijd geleden werd gehackt.

Kapu @ Polygon

Kapu zei tegen Polygon: “Voor iemand die geen ervaring heeft met Switch Mods, is het een beetje een proces om alles in te stellen, maar niets te hard met de juiste instructies. Na een eerste installatie is het waanzinnig eenvoudig om ROM’s uit te wisselen en helemaal nieuwe ROM’s toe te voegen “.

Wat betreft waarom de emulator zo gemakkelijk te hacken lijkt, zegt kapu: “Ik heb ernstige twijfels dat het op kwetsbaarheden wijst, ik zou zeggen dat het slechts een neveneffect is van het gemakkelijk maken van hen om meer spellen toe te voegen als ze officieel meer uitbrengen, waardoor het ook voor modders gemakkelijk wordt “.

Nou dat was gewoon simpelweg snel om het maar op zijn zachtst te zeggen. Maar aangezien Nintendo code recycled zoals het werkte op de NES Classic, is dat simpelweg te verwachten. We keuren piraterij niet goed, maar als andere nieuwsbronnen besluiten hier kennis van te geven moeten wij dat natuurlijk ook doen.

Ad