Nintendo Switch Online’s Sega Genesis Collectie is verder uitgebreid

Nintendo Switch Online’s Sega Genesis Collectie is verder uitgebreid

Samenvatting

Nintendo Switch Online heeft een verzameling klassieke Sega Genesis-games toegevoegd aan zijn online abonnementsservice. Spelers hebben nu toegang tot Street Fighter II: Special Champion Edition, Pulseman, Kid Chameleon en Flicky. Deze games zijn beschikbaar voor abonnees in de Sega Genesis-sectie en zijn ook beschikbaar in Japan onder de Mega Drive-sectie. Er is een nieuwe trailer uitgebracht waarin deze games in actie worden getoond. Deze toevoeging aan de Nintendo Switch Online-bibliotheek biedt een nieuwe generatie gamers de kans om enkele van de meest iconische titels uit het 16-bits tijdperk te ervaren.


De Sega Genesis-collectie van Nintendo Switch Online

De Nintendo Switch is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire gameconsoles en met de introductie van de Nintendo Switch Online-abonnementsservice hebben spelers toegang tot een groeiende bibliotheek met klassieke en moderne games. Een van de meest opwindende toevoegingen aan de service is de recente opname van klassieke Sega Genesis-games, zoals Street Fighter II: Special Champion Edition, Pulseman, Kid Chameleon en Flicky. In dit artikel gaan we dieper in op de Sega Genesis-collectie in het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket en geven we een diepgaande beoordeling van elke game.

Overzicht van het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket

Voordat we in de Sega Genesis-collectie duiken, is het de moeite waard om even de tijd te nemen om het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket zelf te bespreken. Deze abonnementsservice biedt spelers toegang tot een breed scala aan klassieke en moderne games, waaronder titels uit de NES-, SNES- en Nintendo 64-bibliotheken. Daarnaast bevat het uitbreidingspakket ook een selectie Sega Genesis-games en toegang tot Animal Crossing: New Horizons DLC.

Het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket is verkrijgbaar voor $ 49,99 per jaar, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het standaard Nintendo Switch Online-abonnement. Voor fans van klassiek gamen is het uitbreidingspakket echter de prijs meer dan waard.

Sega Genesis-catalogus op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket

De Sega Genesis-collectie op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket bevat enkele van de meest iconische games uit het 16-bits tijdperk. Hier is een nadere blik op elk spel:

Street Fighter II: Special Champion Edition 

Street Fighter II: Special Champion Edition is een klassiek vechtspel dat geen introductie behoeft. Oorspronkelijk uitgebracht in 1993, was deze game een enorm succes in speelhallen en op thuisconsoles. De Sega Genesis-versie van de game bevat alle personages uit de originele Street Fighter II, evenals de vier nieuwe personages die in de Champion Edition zijn geïntroduceerd. De game biedt ook verbeterde graphics en geluid in vergelijking met de originele arcadeversie.

Pulseman

Pulseman is een platformgame ontwikkeld door Game Freak, de studio achter de Pokemon-serie. Oorspronkelijk uitgebracht in Japan in 1994, werd deze game nooit uitgebracht in Noord-Amerika totdat hij werd opgenomen in de Sega Genesis-collectie op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket. Pulseman is een leuke en uitdagende game met unieke gameplay-mechanismen en uitstekende muziek.

Kid Chameleon

Kid Chameleon is een platformgame ontwikkeld door Sega die oorspronkelijk werd uitgebracht in 1992. De game bevat een uniek opstartsysteem waarmee de speler kan transformeren in verschillende personages met verschillende vaardigheden. De game is uitdagend maar lonend, en de graphics en muziek zijn uitstekend.

Flicky

Flicky is een puzzelplatformgame ontwikkeld door Sega die oorspronkelijk werd uitgebracht in 1991. De game bevat een schattige vogel genaamd Flicky die haar kuikens moet redden van katten en andere roofdieren. De game is uitdagend en vereist een combinatie van puzzels oplossen en platformvaardigheden.

Vergelijking met de Mega Drive-sectie in Japan

Het is vermeldenswaard dat de Sega Genesis-collectie op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket identiek is aan de Mega Drive-collectie in Japan. Dit betekent dat spelers buiten Japan nu enkele games kunnen spelen die voorheen alleen in Japan beschikbaar waren.

Trailer voor Sega Genesis-games op Nintendo Switch

Nintendo heeft een trailer uitgebracht met de Sega Genesis-games die beschikbaar zijn in het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket. De trailer bevat gameplay-beelden van alle games in de collectie, evenals wat commentaar van de ontwikkelaars. De trailer geeft een goed overzicht van de collectie en is een must-see voor fans van klassiek gamen.

video
play-rounded-fill

Is het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket het waard voor klassiek gamen?

Het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket is met $ 49,99 per jaar een beetje prijzig, maar voor fans van klassiek gamen is het de prijs zeker waard. De opname van de Sega Genesis-collectie voegt nog meer waarde toe aan het abonnement, en de mogelijkheid om onderweg klassieke games te spelen met de Nintendo Switch is een groot pluspunt.

Conclusie

De Sega Genesis-collectie op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket is een geweldige aanvulling op de service. De collectie bevat enkele van de meest iconische games uit het 16-bits tijdperk, en elke game is het spelen waard. Hoewel de prijs van het uitbreidingspakket voor sommigen misschien wat hoog is, is het voor fans van klassiek gamen zeker de moeite waard.

Veelgestelde vragen
  • V: Kan ik de Sega Genesis-games spelen op de Nintendo Switch zonder het Expansion Pack-abonnement?
    • A: Nee, de Sega Genesis-games zijn alleen beschikbaar voor abonnees van het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket.
  • V: Is het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket beschikbaar in alle regio’s?
    • A: Het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket is momenteel beschikbaar in bepaalde regio’s, waaronder Noord-Amerika, Europa en Japan.
  • V: Zijn er nog andere klassieke gamecollecties beschikbaar op de Nintendo Switch Online-service?
    • A: Ja, de service omvat ook verzamelingen klassieke games uit de NES-, SNES- en Nintendo 64-bibliotheken.
  • V: Zijn er nog andere Sega Genesis-games die je graag zou zien toegevoegd aan het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket?
    • A: Er zijn veel geweldige Sega Genesis-games die geweldige toevoegingen aan de collectie zouden zijn, zoals Sonic the Hedgehog 2, Phantasy Star IV en Shining Force II.
  • V: Hoe verhoudt de Sega Genesis-collectie op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket zich tot andere retro-gamingcollecties?
    • A: De Sega Genesis-collectie op het Nintendo Switch Online-uitbreidingspakket is een van de beste retro-gamingcollecties die beschikbaar zijn op elk platform. De collectie bevat enkele van de meest iconische games uit het 16-bits tijdperk, en de mogelijkheid om ze onderweg te spelen met de Nintendo Switch is een enorm pluspunt.