Nintendo Treehouse – Metroid Dread gameplay en features

Nintendo Treehouse – Metroid Dread gameplay en features

Nintendo heeft aangekondigd dat er in oktober een gloednieuwe Metroid-game exclusief naar Nintendo Switch komt en het live-team van Nintendo Treehouse heeft ons laten zien wat we kunnen verwachten.

De actie volgde Samus terwijl ze zich door het eerste deel van de game waagde en het team vertelde ons over enkele functies en gameplay-mechanica die naar de 2D-platformgame komen. Metroid Dread is bevestigd als een vervolg op Metroid Fusion en het verhaal sluit eindelijk het verhaal tussen Samus en de Metroids af.

video

Over Metroid Dread

Afgezien van de verbluffende mix van 2D-platforming en 3D-beelden, moeten fans van de serie het opnemen tegen de stalkende E.M.M.I-robots die vastbesloten zijn Samus te vermoorden. Deze mechanische bedreigingen hebben drie modi: bewaking, achtervolging en patrouille en het is aan de speler om ze te slim af te zijn om verder te komen in het spel.

Je hebt echter een arsenaal aan verfijnde bewegingen om te helpen ontsnappen, waarbij de schuifbeweging en de spinmagneet worden getoond. Deze helpen Samus ook bij het verkennen van de locaties op verschillende interessante manieren. Het is nu ook mogelijk om te rennen en vrij te richten – een verbetering ten opzichte van Metroid Samus Returns – en Samus heeft een nieuwe vaardigheid genaamd Phantom Cloak, die van pas zal komen als je verborgen wilt blijven voor de E.M.M.I.

Gelukkig is onze intergalactische held ook uitgerust met het beroemde Arm Cannon dat kan worden aangedreven om de E.M.M.I in één keer te doden met de Omega Blaster-upgrade, dus dingen zijn volledig tegen je voordeel. Het Treehouse-team heeft ervoor gezorgd dat Metroid-buffs er zeker van zijn dat er sprake is van instadeath, maar de game zal spelers niet te veel straffen met overal respawn-punten — dit bevestigt dat het geen schurkenstaat zal worden.

video

Zoals eerder vermeld, voltooit het verhaal de boog tussen Samus en de Metroids en belooft het een diepe duik te nemen in een of andere kennis die degenen zal sussen die onze hoofdpersoon vanaf het begin hebben gevolgd. Nieuwkomers zullen ook massa’s informatie vinden om ze op de hoogte te houden, en of je nu de vertrouwde kaart verkent of een hele reeks nieuwe vijanden bevecht, de actie ziet er fantastisch uit op de Switch-hardware.

De dynamische camera zorgt ervoor dat de actie blijft stromen en het is geweldig om de reis van Samus op verschillende manieren vast te leggen. We hebben maar een fractie gezien van wat komen gaat, maar elk level zag er prachtig uit met een deel van de actie en het verhaal dat zich afspeelde achter Samus terwijl ze zich een weg baande door de landschappen.

Ontwikkelingsgeschiedenis

De producent achter Metroid Dread, Yoshio Sakamoto, heeft ook enig licht geworpen op de ontwikkelingsgeschiedenis;

video